|
Тема
|
Помощ - антибиотик... спешно
|
|
Автор |
Algara (непримирима) |
Публикувано | 01.04.04 05:52 |
|
Зъболекарят ми предписа да пия от утре/петък/ Ровомицин / а не Родожил/ заради пародонтозата ми, която кой знае защо се изостри в последните седмици и част от венеца ми е ужасно възпален, един зъб дори не мога да го докосна от болка, а било от венеца... Аз не съм пила антибиотици от сто години, а и зъболекарят не отрича, че всеки антибиотик има и вреди... но нямало друг изход... Аз му казах, че правя отчайни опити да забременея... Ами ако по закона на Мърфи точно този месец е станало бебето??? Знаете ли дали тези антибиотици влияят на плода в ранна бременност? И след колко време се изхвърлят от организма? Не знам какво да правя. Сега съм в средата на цикъла.
Редактирано от Algara на 01.04.04 05:57.
| |
Тема
|
Re: Помощ - антибиотик... спешно
[re: Algara]
|
|
Автор |
miroslava (нов човек) |
Публикувано | 01.04.04 06:56 |
|
Природата си знае работата! Най-важна е третата седмица от бременността, т.е. седмицата на закъснението, тогава се формират най-важните органи....Все пак не можеш ли да изчакаш и да пиеш този антибиотик в началото на следващия цикъл?
По отношение на парадонтозата - мога да споделя моя опит - електронна четка за зъби, режим на миене поне 5 минути, универсалната паста за зъби на AMWAY ( за съжаление се продава само чрез дистрибутори, но ако си в София няма проблем) и премахване на зъбен камък поне веднъж на 4-5 месеца! Аз бях много тежък случай, но сега съм ОК!
Антибиотикът ще ти реши проблема само за кратко, нужна ти е сериозна профилактика и то за цял живот!
Мира
Един грам практика е равен на хиляди тонове теория....
| |
Тема
|
|
|
Автор | миpиндa (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.04.04 10:16 |
|
Консуртирай се със стоматолога си дали да не опиташ с Paradontax - медицинска паста за зъби на Smith Klain Beacham /производителя на Aquafresh/. Дава доста добри резултати и може би ще ти помогне поне да отложиш антибиотика.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kлep (женствена) |
Публикувано | 01.04.04 12:09 |
|
Както Мира ти е писала - природата си знае работата! Не може да програмираме живота си само около евентуалната бременност, която я се случи, я не! Моят съвет е да не се замисляш толкова, а да се оставиш в Божиите ръце. Едно е да се грижиш за нещо, което го има, друго е да мислиш за нещо, което още го няма. Остави се на съдбата - каквото е писано, ще стане. Няма да се оставиш да ти изпопадат зъбите, я! Не забравяй, че сега му е времето да ги оправиш, че иначе през бремеността лошо ти се пише!
Когато Господ затваря врати, отваря порти.
| |
|
|
|
|