Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:56 13.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема мисед без кюртаж???нови  
Автор thunderbird (Hope)
Публикувано31.03.04 09:47

Здравейте момичета! Толкова вече съм объркана и реших да ви питам, някой чувал ли е след доказан мисед /13г.с./ да не се налага кюртаж?! Писах по-обширно в тема "Лечение в Канада", не ми се иска да отегчавам аудиторията, но ви моля за съвет: приятелката ми, която в момента живее в Канада и не пожелаваха да я прегледат на УЗ 2 месеца, при положение, че се полакваше от болки и накрая и кафяво зацапване, та в крайна сметка е намерила БГ доктор, който е установил мисед. Но след тая поредица от шокове ето още един - и той и е казал че практиката там е да не се прави кюртаж, а да се чака да се изчисти от самосебе си?!?!?!? Без да съм професионалист, но когато на мен ми се случи преди време, ми казаха, че веднага трябва да ме кюртират. Мисля, че това въобще не е шега работа, нито е безобидно и може да има лоши последици... Все пак, нали там са много "напреднали", но МОЛЯ ВИ, ПИШЕТЕ, ако на някоя от вас също са и казали, че може и без това, поне малко да се успокоя, че не е поредната некомпетентност и непрофесионално отношение...
Благодаря ви предварително

Тема Re: мисед без кюртаж???нови [re: thunderbird]  
АвторKRlSTlANNA (Нерегистриран)
Публикувано31.03.04 09:54

Здравей! Преди години на мен ми се случи същото.......незная дали е правилно.....казаха ми че не е необходим кюретаж защото е много ранен стадий......болките ми бяха мнооооого силни и имах огромни съсиреци.... оплакване нямам никакво от тогава......само дето бебето не става......иначе на преглед няма видими следи от аборта.....
Дано съм ти помогнала!

Тема Re: мисед без кюртаж???нови [re: KRlSTlANNA]  
Автор thunderbird (Hope)
Публикувано31.03.04 10:05

Благодаря ти за бързия отговор, и аз съм чувала, че когато е в ранен стадий може да се мине и без това, но съм притеснена, защото 13 седмици не са малко...

Автор rose_mary (щастлива)
Публикувано31.03.04 10:17

Аз съм имала мисед аборт в 6-7 г.с. и аборт , поради липса на сърд. ейност на плода в 9.10 г.с. И двата пъти ми правиха кюретаж , тъй като е по-сигурно.В противен случай има опасност да останат плодни части в матката , да некротират и да се получи възпаление.
Мисля , че в 13 г.с. не може да се мине без кюретаж , още повече че в този период започва и де се оформя плацентата.

Тема Re: мисед без кюртаж???нови [re: rose_mary]  
Автор morkovche ()
Публикувано31.03.04 11:06

ЗДРАСТИ.Не е възможно в 13г.с.да ти кажат,че ще се оправи от самосебе си.Друго е ,ако е5,6седмица е възможно,но 13та-НЕ!

Тема Re: мисед без кюртаж???нови [re: morkovche]  
Автор lenny (усмихната)
Публикувано31.03.04 11:36

и аз мисля че там медицината вече съвсем е минала на експериментална вълна. Преди време тук пишеше едно момиче което живееше в Европа и на нея така не и правиха дълго време кюртаж и накрая като се видя че организма не изхвърля сам плода и направиха все пак.
Не съм медик, но мога да ти кажа че аз имах мисед аборт в 15 седмица и ми направиха кюртаж - но ме държаха една седмица в болницата ей така докато не получих страшен кръвоизлив. Дали са чакали да изхвърля сама плода или просто са си некадърни не се наемам да кажа.
Доколкото знам ситуацията в която организма сам отхвърля плода се наръча абортус комплектус - но мисля че това важи само до 7 седмица, след това кюртажа е задължителен за да не останат части от плода или плацентата и да причинят инфекции

Тема Re: наскоро ми се случи !нови [re: lenny]  
АвторЛили B. (Нерегистриран)
Публикувано31.03.04 12:18

На мен ми се случи ноември месец. Получих леко кафеникаво течение, но понеже беше без болка, а беше и петък вечер, не му обърнах внимание. До понеделник изчезна. След около 3 седмици имах назначен час при лекаря. След видеозона се установи, че вътре в мен няма никой! Ужасен шок! Бях в края на третия месец, но понеже матката ми е леко изместена, при предишни прегледи не се виждаше плод, но плодният сак си отговаряше на срока на бременноста. Но в края на третия нама вече как да не се види, ако има бебе. Лекарят ми каза още на другия ден да отида на кюртаж, но аз бях толкова излашена от мисълта за аборт, че го попитах не може ли самичко да падне. Той ми отговори, че е напълно възможно, но ако получа обилно кървене и болки веднага да му де обадя. Кървенето го получих още същата вечер и му се обадих и той отново настоя за аборт. А аз глупачката отново отказах понеже нямах никакви болки и кървенето не беше обилно. Ходих на преглед още няколко пъти и все отказвах кюртажа. След 1 седмица нямаше накъде и го махнах. Вярно, нямах болки, но откачих цяла седмица в очакване да се случи нещо лошо.На една моя приятелка и се случи същото във втория месец и каза, че болките са ужасни, по-силни от раждане и с огромна кръвозагуба. Направих ужасна грешка, но за щастие при мен не беше фатална.Затова препоръчвам на всички с подобен проблем - ВЕДНАГА КЮРТАЖ! Не си заслужава треперенето!

Тема Re: Как така без???нови [re: thunderbird]  
Авторбoби (Нерегистриран)
Публикувано31.03.04 13:43

Моя беше дори в 8 седмица. Като се разбра,че няма сърдечна дейност на момента ми го направиха.Д-ра каза,че е много опасно да стои в мен.Нестига това,но и 3 месеца след това пих разни антибиотици за изчистване и предотвратяване на усложнения.

Тема Re: мисед без кюртаж??? [re: thunderbird]  
АвторДинa (Нерегистриран)
Публикувано31.03.04 18:46

Не съм специалист, но написаното от теб така ми заприлича на случая на моя близка, която се превиваше от болки и с нея постъпиха по същия начин / без да кюртират/ в скандинавска страна.
Тя и без това трябваше да се връща и и уредих тука спешен преглед и нашия доктор веднага я кюртира, че и я остави в болницата за около 2 дни.
Дълго коментирахме тогава защо така са постъпили и то в реномирана болница там и стигнахме до извода, че явно така е по техните клинични пътеки или някакви нормативи или показатели следват.

Както например нашата политика е да се пазят зъбите и да се лекуват докато е възможно, "на запад" тенденцията е да се вади и да се протезира...

Автор MoniT ()
Публикувано01.04.04 02:15

Thunderbird,
Кажи на твоята приятелка да отиде в бърза помощ и да се оплаче, че е бременна в 13 седмица и кърви. Там ще почака малко, но ще я попитат дали иска да изчака или да бъде "оперирана". Не е нуждо да има казва, че се е консултирала с други лекари и те какво са и казали. Бременна е, гледана е на видеозон и са и казали, че плодът е спрял да се развива, но тя не е имала симптоми; точно преди 5 минути е отишла до 00 и забелязала, че кърви обилно. Затова се обърнала не към лекуващия си лекар, а към бърза помощ.
Успех!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.