Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:14 13.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Le4enie w Canadaнови  
АвторLili (Нерегистриран)
Публикувано29.03.04 20:20

Zdraweite momi4eta!
Doidohme s myja mi w Monreal predi 2 godini. Ta da wi kaja za "wisokija standart" tuka. Sled tezi 2 godini kato nau4ih ezika i se prestrashih re6ih da trygna otnowo po doktori / W BG we4e bjahme prawili izsledwanija i t.n./. Pyrwo se obadih i mi dadoha 4as za sled blizo 1 mesec. Do4akah go. Otiwam tam - pokazah im izledwanijata ot BG - cwetna snimka, hormoni, snimki ot ehograf i spermograma. Gledaha s interes snimkite ot ehografa i prawiha zaklu4enija po tjah. Az im kazwam ot 2002 godina sa - za tjah nama zna4enie. Ne pojelaha da me widjat na ehograf. To ne 4e imashe w stajata. Kazah im 4e ne sym prawila laparo - pyk doktora mi wika, 4e shtom me boljal stomaha samo pyrwija den ot cikyla - njamalo nujda ot laparo. Izpisa mi izsledwane na prolaktin 4e toi si be6e malko wisok /prez 2002/, hepatit i spin i spermograma za myja mi, a sy6to i izsledwane za hepatit i spin. Naprawiha mi i citonamazka. Gleda mi grafikite - bili ok, ama mi izpisa i Serophen/mislja 4e taka be6e imeto/ za stimulacija, za wseki slu4ai. Hubawoto e 4e tezi izsledwanija - na hormonite i spermogramata sa bezplatni. Drugo koeto me u4idi beshe sestrata, kojato mi dade edni tabli4ki da si gi popylwam s bazalnata temperatura i kato me pita - nali znaesh kak se meri? Az wikam - da, sutrin, oshte predi da stana ot legloto w anusa. A tja bezkraino u4idena - No ne! Meri se w ustata, pod ezika! A az se po4uwstwah kato "az glupa4kata da ne znam - da si byrkam tolkowa godini w dupeto s termometyra". Ta wyprosa mi e 4uwal li e njakoi podobno nesto? Az zapo4nah da ja merja w ustata we4e 5 dena ot cikyla...nali taka mi iskat... Namerih sy6to edin forum kydeto mestni momi4eta ima6ti problemi sys zabremenjawaneto spodeljat - ta edna se hwale6e she ja gledali s waginalen wideozon i pita6e drugite wijdali li sa takiwa..... Izliza 4e tuk si skypjat pregledite s ehografa i mai gi njamat mnogo. Izliza 4e w BG sa mnogo, mnogo po-napred, no pyk ne wseki moje da si pozwoli skypite uslugi tam...
Ta kakwo mislite za termometyra?

Тема Re: Le4enie w Canadaнови [re: Lili]  
Автор Mapиca (добър слушател)
Публикувано30.03.04 00:10

Аз мога да ти споделя, че в Германия се мери БТ по същия начин - в устата.
Така, че изводът е един - na зaпад са по напред

Тема Re: Le4enie w Canadaнови [re: Mapиca]  
Автор мaя ()
Публикувано30.03.04 01:41

Аз съм чела, че БТ може да се мери в устата, анално или дори вагинално. Повечето мнения бяха за това, че аналната температура е по-точна от оралната. Но мислия че много по-важен е термометърът, който се ползва. Не става с какъв да е, знам че тук (в САЩ) има термометри специално за БТ. На мен доктор в БГ ми беше казал да е живачен, а и на други места съм чела това. Цифров не се препоръчва в никой случай, защото не е достатъчно прецизен.

Що се отнася до Канада и здравеопазването, имам поглед върху него и мисля че проблемът е, че здравеопазването е държавно и достъпно за всички, което е добре от една страна, но от друга може би апаратурата в много случаи не е на ниво или се пести от тестове и прочие. В САЩ около 40 млн. хора нямат застраховка, но ако човек има хубава работа и плаща за хубава застраховка, може да си позволи да отиде при добри лекари с много добра апаратура. Сигурно и в Канада ако си купиш допълнителна застраховка или си платиш за някои тестове, ще ти ги направят с удоволствие.

Тема Re: НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ!нови [re: Lili]  
Автор thunderbird (Hope)
Публикувано30.03.04 11:19

Момичета, ще бъдете потресени, ако прочетете тези редове! Егати социалната държава! Моя приятелка живее там от няколко месеца. Един прекрасен ден си прави тест, койте за голяма радост е положителен. Дотук добре - иска да отиде на преглед, но разбирате ли и отказват с думите "няма нужда"???!!!??? при положение, че тя се оплаква, че усеща нещо като "придърпване" и да дойде на преглед чак когато е в 13-та седмица... Та дочаква си тя въпросния ден и отивайки на преглед, какво се оказва - няма нужда от ултразвук, правят и само пап-тест... На всичко отгоре тя се оплаква, че има кафеникаво зацапване, пак няма нужда - била млада... Нали се сещате на някои от нас какво ни говори това... Не съм споделила с нея за да не я стряскам излишно, още повече дано наистина всичко да е наред... Но на мен
специално, това "кафяво" ми е до болка познато, и тия леки, ама само леки болки... преди година и нещо се оказаха мисед... Потресена съм от отношението на местните доктори, не става въпрос за пари - тя няколко пъти вече ми казва, че и да иска да си плати, никъде нещат да я прегледат!!! Слава Богу, намерила е някакъв български доктор и той също е бил потресесн от "досегашното й наблюдение", та той ще я поеме, слава Богу!
Нямам думи...

Тема Re: НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ!нови [re: thunderbird]  
Автор fizzer (such and suc®)
Публикувано30.03.04 19:18

С всичко съм съгласна, с изключение на това изречение:
...не става въпрос за пари - тя няколко пъти вече ми казва, че и да иска да си плати, никъде нещат да я прегледат!!!

В Канада НЯМА частна клиника, нито платени приеми - т.е. няма на кого да плати.
Плащат се някои неща само, които не ги покрива health insurance и то е регламентирано.
Мен ме приеха веднага, за да ми направят кръвен тест.

Редактирано от fizzer на 30.03.04 19:18.

Тема Здравей Лили [re: Lili]  
Автор Ema_ (sweet)
Публикувано30.03.04 20:02

Разбирам как се чувстваш, още повече, че и аз съм в Канада и се боря със системата.
При мен обаче всички прегледи си минаха нормално, назначиха ми лапароскопия, хидро тубация и всички хормони, които се излесдват.Явно аз попаднах на добър лекар, като разбира се не преставах да го питам ,да говоря и да настоявам за повече информация.Та моят съвет е, да смениш личния лекар и да отидеш при друг, без да показваш какво са ти правили в Б.
Започни всичко отначало.Системата е тромава, но не е чак толкова зле.
Успех

И кой е съумял да не изстрада това небе, което води в ада!

Тема Re: Здравей Лилинови [re: Ema_]  
АвторЛили (Нерегистриран)
Публикувано31.03.04 04:21

Здравей Ема!
Благодаря ти за съвета. И аз си мислех, че сгреших като си показах изследванията от България. Мисля да се обадя в друга клиника за лечение на стерилитет, но ще ми трябва бележка /насока от личния лекар или гинеколог/. Това значи - около 2-3 седмици чакане за личния лекар и после още 1 месец , месец и половина за клиниката. Но за сега друг начин няма. Търпение.... Ти в кой град си?

Автор Fire walker ()
Публикувано31.03.04 06:12

От канадските лекари и зъболекаи всички пищят...Хората си ходят до БГ да с елекуват.Слава богу не ползвам традиционната медицина , и не ми се е и налагало де-да чукам на дърво.

А за температурата-има два начина-може и в дупето може и в устата.Само трабва като почнеш с единия метод да правиш само него защото имаше някаква разлика-на едното място беше по-топло.Проучвах въпроса преди време и открих това.Та с други думи-минавала си се леко с този термометър в дупето, но май в БГ това е разпространения метод и на него ни учат.

Mens agitat molem

Автор feather (пухено)
Публикувано31.03.04 06:32

Вижте това мнение
http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2584&highlight=

Тема Re: НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ!нови [re: fizzer]  
Автор thunderbird (Hope)
Публикувано31.03.04 09:32

Драга fizzer! Може би си имала късмет, че веднага са те приели и т.н. и т.н. Но когато на човек не му се обръща внимание, каква е алтернативата???!!! все едно е има ли, няма ли частни клиники, плащаш ли, не плащаш ли... Важното е когато имаш нужда - да ти ПОМОГНАТ!!! Не приемам за нормално да не ти се обърне внимание, когато проблем е повече от очевиден, а да те препратят с думите, млада си ела след 2 месесца!!! За съжаление моите опасения се потвърдиха - приятелката ми има missed ... Добре, че е намерила бг доктор... А иначе - трябваше да чака още 2 месеца?! А когато е съобщила диагнозата на първата си "лекарка" оная и е отговорила, че за първи път среща такъв случай в практиката си?!?!?! Може би звуча много емоционално, но съм потресена!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.