Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:21 10.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема помощ - токсоплазмозанови  
Автор ddd (непознат )
Публикувано13.10.03 13:36

Винаги имате много информация, а най-важното и топла дума за всеки - затова искам да Ви попитам:

след "missed abortion" ми направиха изследване за токсоплазмоза, което излезе днес - пише: "данни за остра свежа инфекция".

Знаете ли какво означава това? (моята лекарка е на работа чак утре) Дали това е причината? От какво се получава? Нямам котка! Какъв ефект има? Заразно ли е? Цял куп въпроси - и аз така се чувствам - топка, която ще експлодира всеки момент!

Благодаря Ви!

Тема Re: помощ - токсоплазмозанови [re: ddd]  
Автор3te...ki (Нерегистриран)
Публикувано13.10.03 13:50

Споко не се шашкай толкова! Токсоплазмозата наистина може да бъде причина за аборт ако се заразиш точно в момента на бременност. Получава се най-често ако имаш котка, а иначе можеш да се заразиш и от не добре опечено месо. Ще ти назначат може би лечение с антибиотици и няма да имаш по-нататъшни проблеми! Само по-спокойно я карай
Доколкото си спомням организмът си изгражда антитела срещу веднъж прекарана токсоплазмоза и няма начин втори път да се разболееш пак
Това е, което мога аз да ти кажа...

Тема Спокойно!нови [re: ddd]  
Автор miroslavaМодератор (заета)
Публикувано13.10.03 13:52

Не е заразно! Хваща се от месо - агнешко или овче (алангле) или от дворни котки, които не са ваксинирани и се хранят с какво ли не ( да си имала контакт с чужди котки???)! Опасно е ако си бременна в момента! А ти нищо ли не чустваш - обикновено протича като лека настинка? Къде си прави теста и какъв точно е резултата и при какви граници?
Мира

Защо нещата, които нямаме, ни пречат да се радваме на нещата, които имаме?!?

Тема Re: помощ - токсоплазмозанови [re: ddd]  
Автор3тe...kи (Нерегистриран)
Публикувано13.10.03 13:55

Забравих да кажа - не е заразно
А за ефект - ако питаш за симптоми (май няма ), а иначе, ако си бременна и се заразиш с токсоплазмоза може да се стигне до аборт, или до (по-страшното според мен) много сериозни увреждания в плода (мисля, че на главаната нервна система... но може и да греша точно какви увреждания)
Това, което може да те успокои е, че ТОКСОПЛАЗМОЗАТА може да бъде причина причина за аборт САМО ВЕДНЪЖ.

Тема Re: Спокойно! [re: miroslava]  
Автор ddd (непознат )
Публикувано13.10.03 15:22

Благодаря за бързия отговор. Абортът беше на 5 август, а изселдването го правих в Института по заразни и паразитни болести. На самото изследване не пише референтни стойности, само че има някакви (пише ги, но така или иначе аз не мога да ги разбера) телца. Не ми казаха какво значи "свежа" инфекция - прекалено нова или такава, която може да е причина за аборта. ДА се окаже, че всички усилия, хапчета и мъки са били напразни, само защото съм яла нещо развалено ... просто ужас!

Тема Re: Спокойно!нови [re: ddd]  
Автор miroslavaМодератор (заета)
Публикувано13.10.03 15:51

Правилно ти го е казала 3те...., това може да стане само един път!

Защо нещата, които нямаме, ни пречат да се радваме на нещата, които имаме?!?

Тема Re: помощ - токсоплазмозанови [re: 3тe...kи]  
Авторm_s (Нерегистриран)
Публикувано30.10.03 17:06

Наистина и аз знам ,че ако си бременна токсоплазмозата може да причини аборт ,обаче ако не се лекува.Знам още,че при малко по-слаб организъм се прихваща от животни-кучета и най-вече от котки.Така,че не ги пипайте или си миите ръцете след всяко докосване.Имам приятелка която прави 2 аборта в следствие на токсоплазмоза.Тя даже не знаеше ,че е заразена.Влезе в болница за съвсем друго нещо и кото са и правили изследвания се е разбрало защо са били абортите.Излекува се и от 8 месеца си имат страхотно момченце-бонбон!

Тема Re: помощ - токсоплазмозанови [re: m_s]  
Автор 3te...ki (трите точки :))
Публикувано30.10.03 17:11

Пак ще се повторя, но токсоплазмозата може да причини аборт само веднъж. Лекарите са си измили ръцете или по-точно са го казали това за успокоение на твоята приятелка. А тя реално наистина може да е била заразена и евентуално единият й аборт да се е дължал на това, но не и двата

Тема Re: помощ - токсоплазмозанови [re: 3тe...kи]  
Авторm_s (Нерегистриран)
Публикувано30.10.03 17:12

Може ли някой да ми каже къде и как се правят тези изследвания,защото бих искала да си направя профилактично.Колко струва и т.н.Чувала съм ,че лекарите трудно се съгласявали да правят такива изследвания? Какво бихте ме посъветвали?

Тема Re: помощ - токсоплазмоза [re: m_s]  
Автор 3te...ki (трите точки :))
Публикувано30.10.03 17:19

Изследването се прави в ХЕИ (може и в частна лаборатория). По принцип явно се поема от здравната каса, защото аз нищо не плащах за него, но трябва да си имаш направление от личния лекар. Нямам представа иначе колко струва, но сигурно е около 20 лева.
Ти защо искаш да си го правиш? Имаш ли котка в къщи? Бременна ли си?
Мисля, че няма нужда да си го правиш, но ти сама си знаеш :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.