|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
за спонтанните аборти
|
|
Автор |
morkovche (непознат
) |
Публикувано | 21.06.03 10:31 |
|
здравеите всички,преди 2 дена направих аборт в тина киркова,приеха ме през нощта с кървене и се оказа, че бебето не може да бъде спасено.1 седмица преди това бях при моита лекарка и всичко беше нормално, имаше сърдечна деиност и прочие.знае ли някои от вас какви може да са причините за тези спонтанни аборти/ на мен ми е за 2ри път и пак в началото на 3тия месец?
| |
Тема
|
Re: за спонтанните аборти
[re: morkovche]
|
|
Автор | natby (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.06.03 11:45 |
|
страшно съжалявам за това, което ти се е случило. и наистина не знам какви думи биха те утешили в този момент. искам само да ти кажа, че каквото и да се е случило то не непоправимо. след като се поуспокоиш поговори с доктора ти и опитайте да изясните причината за този проблем. той ще ти назначи антибиотично лечение и вероятно хормонална терапия. важно е да ги спазиш. при мен се случи веднъж и наистина знам колко ти е тежко. бъди силна и опитай да се справиш с болката , която не е толкова физическа колкото писхическа. целувам те и ти желая кураж.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
clover (объркана) |
Публикувано | 21.06.03 11:53 |
|
Знаеш ли,през последните 15 дни,откакто се появи съмненеието,че бебенцето ми не се развива,научих за много случаи на спонтанни аборти на жени в моето семейство и не само в него.Майката на снаха ми,например е имала 4 спонтанни аборта,преди да роди две живи и здрави дечица.Свекърва ми също е имала спонтанен аборт,баби,лели и т.н.Знам,че това няма да те успокои никак,но баналната реплика "случва се на много хора" продължава да ми дава мъничко повече надежда.Аз поне вече се опитвам да мисля по-филосовски по този въпрос.Опитай се и ти.
Ще стане!!!Бъди жива и здрава,за да може и един ден да си имаш живо и здраво детенце!
| |
|
Съжалявам, че ти се е случило, но не губи надежда!
Мира
| |
|
Щом ти се случва за втори път би трябвало да се направи генетичен анализ, на плода (след кюртажа имам предвид). Така ще се разбере дали няма например хромозомна аномалия. Заради такива аномалии често стават спонтанни аборти. Иначе никой не може да ти каже от какво е станало. Може ли да имап проблем със самото задържане на плода, нещо свързано с прогестерона. Това са въпроси, на които ще ти отговорят лекарите. Моят съвет, освен гинекологичният преглед, който задължително трябва да си направиш е да посетите Генетичната консултация в МА, там ще кажете за двата аборта и те ще ви кажат какви изследвания да направите.
Успех!
| |
Тема
|
Re: и аз бих те посъветвала
[re: Vache]
|
|
Автор |
lenny (тъжна) |
Публикувано | 23.06.03 14:36 |
|
да направиш по-задълбочена консултация с генетик и после пак с гинеколог и да направиш кратка почивка. Не губи кураж за жалост такива неща се срещат - и колкото и да е гадно - добре е да се случи така в началните месеци - токолкото да износиш и родиш дете което няма шансове - понякога колкото и да е жестока природата всъщност ни предпазва. Стискам ти палци всичко да се оправи и скоро да се похвалиш. Преди време писах тук на едно момиче - препоръчаха ми добър генетик във МА - д-р Кременски. Успех
| |
Тема
|
Re: и аз бих те посъветвала
[re: lenny]
|
|
Автор |
Vache () |
Публикувано | 23.06.03 22:21 |
|
Доколкото знам, дори проф. Кременски е шеф на катедра "Генетика" в Майчин дом
| |
Тема
|
|
|
Автор | цвeти (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.03 16:06 |
|
Здравей,съжалявам за това което ти се е случило,но горе главата на мен ми се случи същото преди няколко месеца(5).Бях също в началото на 3-ти месец.Исках да те питам колко време имаше между 2те бременности,едно след друго ли беше?Знам че не е лесно да говориш за това но според мен така ще го преживееш по-лесно-поне при мен така стана .В никакъв случай не искам да кажа че ще го забравиш но е малко по-поносимо.
| |
Тема
|
[re: цвeти]
|
|
Автор |
3te...ki (трите точки :)) |
Публикувано | 30.06.03 16:27 |
|
Аз не съм Морковче, но и аз така като нея съм с два спонтанни аборта
Какво да ти кажа - не се притеснявай! Вече е минало достатъчно време, за да спрете да се пазите (ако вече не си забременяла, де :) А каквото е писано да става, ще става!
Тези като мен и Морковче са в пъти по-малко от тези забременели и износили хубави и здрави бебчета след един спонтанен аборт, така че спокойно! Ще видиш, че при теб всичко е наред! Само трябва да мислиш позитивно!
А иначе, аз изчаках 5 месеца след аборта и забременях.
Ако още нещо те интересува - питай! Който може ще отговаря
| |
Тема
|
за Цвети
[re: 3te...ki]
|
|
Автор | morkovche (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.07.03 01:36 |
|
здравеи цвети,да ти отговоря на въпроса:аз всъщност забременявам за 3ти път-1вия ми аборт беше по мое желание преди 6години,сега като се замисля тогава нямах никакво желание за дете,а всичко беше нормално,а сега като искам да имам нещо се обърка.с моя мъж съм от 2000 година/тогава забременях много бързо-само 2 или 3 месеца не бяхме се пазили,никога не съм мислила ,че мога да имам проблем със забременяването/на 8ми март ми беше първия спонтанен аборт,след това решихме,че бебето може да почака и 2год.се пазих да не забременявам.чак сега разбирам,че във мен има някакъв проблем.незнам кое е по-добре въобще да не забременяваш или да се мъчиш така?а при теб какво е положението?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|