Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:22 12.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Лапароскопиянови  
Автор Peни (жадуваща)
Публикувано26.06.03 13:09

Здравейте, момичета!
Много отдавна ви чета (повече от година), но пиша изключително рядко. Някои от вас ме познават, за другите ще кажа с две думи: С мъжа ми опитваме за бебе от почти 2 години, но тъй като живеем в Англия и здравната система тук е доста тромава досега времето минаваше в чакане да се доредя до лекар. Поради тази и причина не съм писала, тъй като нищо съществено не сме правили (а повечето от вас са почти ежеседмично при лекаря си и съответно имат какво да споделят). Докато чаках лекарите да се заемат с нашя случай, това което зависеше от мен - бе да се самолекувам... чрез гладуване. Имам доста положителен (или отицателен за килограмите) резултат.
И така: преди 2 дена, на 24.06 ми направиха лапароскопията (най-после). Ако искате мога да ви опиша точно цялата процедура как протече (тя е доста близка до тази на ина в САЩ).
Резултатите са много добри. Нямам сраствания и тръбите ми са проходими (това ми бе обяснено, нищо в писмен вид не ми дадоха, защото било "поверително").
Днес сама си махнах лепенките, а конците щели да се саморазпаднат до 10 дена. При вас как беше?
И още нещо бяха ми казали да очаквам цикъла ми след лапарото. Да, ама не. Имах съвсем леко кървене първите часове и после почти нищо. И изобщо не забелязах на превръзката от контрасното вещество (синъо-зеленото на цвят). Лапарото ми беше на ден 23 от цикъла. Можете ли да ми кажете кога да очаквам следващия?
Е, в общи линии това исках да споделя с вас.
Май, че се получи дългичко
Целувки

Тема Re: Лапароскопиянови [re: Peни]  
Автор Pyжa (цвете)
Публикувано26.06.03 14:11

Мила Рени, радвам се че резултатите от лапарото ти са толкова добри. Правила ли си всички други изследвания?
След моето лапаро цикъла ми се обърка и минаха 2 месеца дкато вляза в ритъм. [Аз за всичко се обаждах в кабинета на моя лекар. То тук при нас (USA) не може да говориш по телефона с лекаря си когато си искаш. Обикновено те свързват със сестрата и ти й казваш какъв е проблема, и тя решава дали да ти даде час, или да ти се обади по-късно по телефона със съответните указания.]
Обади се и питай дали всичко е наред и защо още не ти идва.
Успех!

Автор пиca пиcaнa (приятел)
Публикувано26.06.03 15:05

здрасти Рени,
Как е времето при теб...
на 7 Март 03 г. ми правиха лапароскопия. На 8 март като ме изведоха от реанимация лекаря каза, че трябва да пусна газове и тогава ще махнат дренажа, който бе в една от дупките, предполагам, че от там е изхвърлено и контрасното вещество. Лекаря каза че до края на деня ще прокървя, и това ще трае до 3 дни, но да не го отчитам като менструация. така и стана - късно вечерта ми доиде, обилно течени което продължи 7 дни. Следкато ме изписаха от болницата ми дойде още два пъти с много обилно течение, и от тогава организма ми действа по различен начин от преди лапарото. По същото време в болницата оперираха още едно момиче на 30г. от нашият град, и сега постоянно поддържаме връзка, при нея нещата се развиват винаги като "по учебник", винаги каквото й каже лакаря това става.
Според мен всеки организъм понася по различен начин външната намеса, а лапарото си е цяла операция.
Надявам се и при теб нещата да протекът като "по учебник".
Успах ! и пиши по-често
Н

Тема Re: Лапароскопиянови [re: Pyжa]  
Автор Peни (жадуваща)
Публикувано26.06.03 15:09

Здравей, Ружа!
Ти май не се отказваш от клубчето лесно, а? (много са мили всички ).
Ами не са ми правени много изследвания. Изследваха ми прогестерона на 21 ден, за да установят че имам овулация (други хормони не са ми изследвани). Резултата го разбрах едва след 3 месеца, при следващото ми посещение при лекарката, когато именно ми предложи лапароскопия, понеже и спермограмата на мъжа ми била "fine". (Никакви конкретни стойности не са ми казали за нищо). Попитах за HSG, но ми отговори, че лапарото е по-добър метод и това е стандартната процедура. Тогава ми назначи и скан. Той беше миналата седмица. Направиха ми (друга лекарка) няколко снимки и ги приложи към досието ми и отново онова: "It's fine". За лапарото ми бяха изпратили много брошурки по въпроса и пишеше, че трябва да си нося превръзки за след операцията. Преди самата операция пак питах кога да го очаквам, а те ми казаха: "Сега! Hе си ли носиш превръзки?". Ама на мен почти нищо ми няма. Незнам...а и с тази шантава система съвсем се обърках. Когато ме изписваха казаха, че ще се видя с лекарката след около 2 месеца, но това допълнително ще ми бъде съобщено в писмо (то тук за всичко писма се пишат и въобще не те питат удобно ли ти е или не). Тогава очаквам да получа повече отговори на въпросите, които ме вълнуват. А при теб как беше точно след лапарото-имаше ли кървене; на кой ден от цикъла ти го правиха? И после кога ти дойде? A казаха ли ти да не вдигаш тежки предмети? Абе такива въпроси...
А сега добре ли си? Не си мисли разни нездравословни неща, сигурна съм че при теб проблема е (бил) от друго естество, т.е. как да забременееш, а не как да го задржиш и вече е разрешен. Стискам ти палци всичко да е наред, миличка Ружа!

Тема Re: Лапароскопиянови [re: пиca пиcaнa]  
Автор Peни (жадуваща)
Публикувано26.06.03 15:26

Здравей, Писанке!
Времето в Англия е страхотно-слънчево и топло, с леки превалявания от дъжд на всеки 3-4 часа, с една дума нормално за страната. А ти къде си?
На мен операцията ми е била около 30-40 мин и ме изписаха още същия ден след около 3 часа (това е стандартно за тук). Когато се събудих от упойката бях с превръзка, на която имаше малко червена кръв. После я смених, но до вечерта забелязах само кафеникави петна, а днес-нищо. Дали да го очаквам около 30.06, когато би трябвало да ми дойде? А конците ти сами ли се разпаднаха или трябваше да ти ги вадят? И кога стана това? За какъв дренаж говориш, не разбрах - лепенките върху раните ли имаш впредвид или друго?
Поздрави, Рени

Публикувано26.06.03 16:39

Поздрави то Гоце Делчев, южна България
Вече трети път пиша но връзката е ужасна и се разпада преди да изпратя съобщението, затова на бързо...
Следкато направиха хормонални изследвани, фоликоло метрия и спермограма и установиха, че всичко е в норма и имай в предвид че от две год. се боря за дете, ми сложиха диагноза СТЕРИЛНА. Лекаря в Майчин дом ми предложи лапаро. за да се установи каква е причината. На 15 ден от цикъла ме приеха и на 20 направиха лапарото. Установиха ендометриазо. Операцията е с три "дупки" , една до пъпа, втара по средата но корема от дясно, и трета преди окосмението точно под пъпа. Там бе и дренажа - малка тръбичка с кесия, която смениха два пъти. Изписаха ме на третия ден, а конците махнаха на 5 ден. Възстанових се бързо.
Ти как си ? Пиши и питай за всичко, тик винаги има някой който ще ти отговори или ще помогне със съвет .

Тема Re: Лапароскопиянови [re: пиca пиcaнa]  
Автор Peни (жадуваща)
Публикувано26.06.03 18:14

Здрасти отново.
Благодаря за описанието. Явно при теб се е наложило да ти направят и "оперативна лапароскопия", а не само диагностична. Защото имаш 3 разреза. При мен е била само диагностична, аз имам само 2 разреза.
За ендометериозата прочетох в друг твой пост, яе са ти изписали Золадекс. Дано си успяла да си ги набавиш с протокол, защото иначе са много скъпи-по 200-250 $ едната инжекция. Наистина са много добро и съвременно решение. Моя приятелка забременя веднага след курс от 6 инжекции след 6 год. опити да забременее. сега детенцето е на 3 год. стискам ти палци за успех и на теб. Кой ти прави операцията в МА?
Целувки

Автор Pyжa (цвете)
Публикувано26.06.03 19:28

На мен след лапарото ми тече 2 дена съвсем малко и спря. След това след 3 седмици ми дойде но много силно, тече ми ярко червена кръв цели 10 дена и то много силно. Сменях превръзките постоянно. Отидох при лекаря си и той ми изписа орален прогестерон за 10 дена за да ми спре кървенето. Кървенето спря на 2-рия (3-тия) ден след почването на лекарството. Около 3 дена след спирането му ми дойде нормално... Въобще голяма объркация първите 2 месеца след операцията. Но след това всичко си влезе в норма и цикъла оттогава си ми е бил редовен.
Може би така съм реагирала, защото моето лапаро беше оперативно. Имах 3 дупки, нямах дрен, конците сами се разпаднаха. Изписаха ме около 3 часа след като излязох от упойката.
Учудват ме тези твои лекари. Ти при специалист по безплодие ли ходиш или при обикновен гинеколог? Кой ти назначи всички тези изследвания?

Тема Re: Лапароскопия [re: Peни]  
Автор Margo (queen)
Публикувано27.06.03 09:34

Здравей, Рени, радвам се, че резултатите ти са добри. Учудвам се обаче, че трябвало веднага да ти дойде. Моята лапароскопия също беше диагностична, и ми казаха да очаквам цикъла си нормално. На мен ми я правиха на 17-ти ден, попротекох ден-два, но не май не беше кръв, а това, което вкарват. Тук в Б-я шият с обикновени конци, които се свалят на 5-тия ден след Л. Аз малко се шашнах, понеже на 5-6-ти ден получих леко ръждиво кървене и силни болки ниско долу. Естествено, падна се събота, та едва се свързах с акушерката по тел., но тя ме успокои, че това е нормална(но не задължителна) реакция, която ще отшуми, и така и стана. После цикъла ми дойде горе-долу навреме.
Всеки реагира различно, така че не се притеснявай.

Поздрави

Публикувано27.06.03 10:52

Здрасти Рени,
в МД ме лекува д-р Алан Начев. Знам че е дин от най-добрите в катедра "Стерилитет", но не искам да си спомням ужаса в болницата, не се страхувах от операцията и резултата, знаех че каквото и да се случи ще ТРЯБВА да се справя. Ужаси ме отношението на персонала - нито капчица човещина към пациентите, на една кепа т.е. стая и тежко болни и по леки случаи, и това ме спипяса.
Обаче не ме питай за Золадекса - Здравната каса е толково тромава, че докато излезе решението на комисията, аз си платих три енжекции 3*500 лв.
А другото момече за което ти казах вече си би четвърта и няма никакъв шанс за протокол - историята е мн.дълга и в никакъв случай вината не е нейна.
Ще ти бъда много благодарна, ако се свържеш с приятелката ти и ми разкажеш по-подробно за срока на действие на Золадекса и какво се е случила след като е свършила с инжекциите. Очаквам с нетърпение .
Поздрави и УСПЕХ, във всичко.
н

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.