Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:14 08.07.25 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Тема Персистиращ фоликул?нови  
АвторNova (Нерегистриран)
Публикувано11.03.03 13:47

Здравейте момичета!
Аз най-накрая успях да се срещна с моята лекарка и да и покажа резултатите от хормоналните изследвания. Много ходи по семинари.
Естествено, че ме беше забравила след толкова време и още повече пък какво ми е казала миналия път, а именно/според температурата- няма овулация, УЗИ- поликистозни яйчници - очертава се лапароскопия и след това резекция/.
Сега - 1.хормонални изследвания - всичко в норма 2. според температурната графика съм имала овулация около 18-тия ден и тъй като температурата се била задържала все на 37.3 до този момент /21-я ден/ сега било много подходящо да се пробва. 3. УЗИ - потвърждавало горното- десен яйчник с ксорпус лутеум /този месец действително усещах лека болка в него/ ляв яйчник с персистиращ фоликул. Естествено пробвахме и още не ми е дошло, но не е и закъсняло. От болката в гърдите и кръста ми е ясно, че скоро ще стане.
Как ви се струва това? Какво значи персистиращ фоликул?

Тема Re: Персистиращ фоликул?нови [re: Nova]  
Автор Pyжa (цвете)
Публикувано11.03.03 16:20

неспукан фоликул

Който търси, ще намери!

Тема Re: Персистиращ фоликул?нови [re: Nova]  
АвторГинekoлor (Нерегистриран)
Публикувано11.03.03 19:41

Персистиращ фоликул е такъв който не се развива правилно,т.е. не настъпва овулация,не се резорбира а остава в яйчника.Лошото е,че понякога има хормонална активност която пречи на другите фоликули да се развиват през следващия цикъл.
Комбинацията персистиращ фоликул+жълто тяло /т.е.това което се образува от пукнатия нормален фоликул след настъпила овулация/ е малко вероятна.
По вероятно е да са 2 персистиращи фоликула или 2 жълти тела.В първият случай ще ви дойде мензес,а във втория може би ще забременеете,дори и с близнаци.
Не избързвайте с оперативните намеси.
Успех!
http://go.to/doktorX

Тема Вече е 28-мия ден!нови [re: Nova]  
Публикувано13.03.03 11:56

Цикълът ми е 24-25 дни и веднъж в годината може да достигне 27 дни т.е. ако днес не ми дойде ще надмина най-дългия си цикъл!?
Сутрината температурата ми беше 37.5. Коремът ми все още е напрегнат и подут, но /интересно/ гърдите ми не ме болят вече така.
Дали..., а?
Толкова пъти съм избързвала с теста за бременност, след който веднага ми идва, че...!
Вече две нощи непрекъснато сънувам и само за това мисля.

Тема Re: Вече е 28-мия ден!нови [re: Nova]  
Автор miroslavaМодератор (с късмет)
Публикувано13.03.03 12:02

Абе, много е подозрителна тази работа! Ха дано! Направи си тест утре сутринта, добре е да разбереш възможно най-рано! И Т. е доста висока!
Стискам ти палци! Не се шашкай!
Мира

Тема Re: Вече е 28-мия ден!нови [re: miroslava]  
Публикувано13.03.03 13:13

Благодаря!
Чул те Господ!
Не смея да си правя джогинга за да не разваля нещото ако е станало.
Пред съпругът ми се оправдавам, че ми е много напрегнато /предменструален синдром/ и затова не ми се бяга. Не смея да споделя съмненията си за да не предизвиквам отново напразни надежди както се е случвало преди!

Тема Re: Вече е 28-мия ден! [re: Nova]  
Автор ilia.imanuil (новак)
Публикувано13.03.03 18:19

mnogo ti stiskam paltzi.

moiata druzhka, koiato sega e bremenna parvite dve sedmitzi sled zakasnenieto, testat i beshe otritzatelen. dve sedmitzi - mozhesh li da si predstavish. dazhe edna lekarka strahotno ia beshe navikala, tche si bila izmisliala. a sega e sedmi mesetz i otchevidno niama samnenie za kakvo stava vapros.

uspeh!!!!!!!

Тема охоооо това си е .......нови [re: Nova]  
Автор Vlas (viarvashta)
Публикувано13.03.03 20:37

Правилно! не бягяй и не раздувай на никого.Ама като гледам работата върви към нова тема " не съм сама"
Дано
направи си тест!!!!!!
Чакаме и стискаме палци!!!!!1
Този месец май е късметлийски!!!
Поздрави

Тема Тц, оказа се че не е!нови [re: Vlas]  
Публикувано14.03.03 12:07

Законите на Мърфи отново в действие!
Ами значи веднага след като си купих тест и ми дойде!
Как ги мразя тези дълги цикли!
Сутринта температурата ми беше 37.2. Течението е странно- каточе ли само когато отида в тоалетната, но... въпреки всичко това си е менструация!/за всеки случай направих и теста макар че всичко вече беше ясно/
А аз вече си представях как в събота на рожденния ден на майка ми ще и поднеса като подарък добра новина!
Омръзна ми в това "село" където всички се познават при всяка покупка на тест да ме гледат като полезно изкупаемо!Добре че осветлих невежите аптекарки, че има такова нещо като тестове за овулация та поне в една аптека зареждат /другите сигурно ги смятат за труднопродаваема стока/
Но не се отчайвам , животът е пред нас и се обичаме!
Господ си знае работата! Щом нещо не става - значи не му е дошло времето!
Не се отчайвайте и вие! Ще стане и нашите деца ще са по- по от другите
А пък че "не съм сама " вярно е имам си едно добричко голямо бебе до мен!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.