Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:13 15.10.24 
Здравна
   >> Проблемно забременяване
*Кратък преглед

Тема Ranicha na shiikata na matkataнови  
АвторAz (Нерегистриран)
Публикувано19.02.03 13:44

Zdraveite skapi dami,

Znaia che ne tuk mu e miastot da pitam, no vse pak se nadiavam da polucha informacia. Interesuva me znaete li kade v Sofia ima AG klinika kadeto goriat s lazar ranichka na shiikata na matkata? Ako niakoia ot Vas moze da mi kaze nesto poveche i kakvo prestavliava kato procedura, prechi li tozi problem na zabremeniavaneto, mnogog ste sam balgodarna.

Тема Re: Ranicha na shiikata na matkata [re: Az]  
Авторзлaтkaп (Нерегистриран)
Публикувано19.02.03 14:19

Мила Аз,
Този проблем се "цери" в Майчин Дом.
Само имай в предвид, че ако имаш раничка на шийката не е задължително да я обработваш на своя глава. Това трябва да реши гинеколог като вземе предвид дали имаш вече деца. Аз си правих тази процедура през 97 мисля, но миналата година една друга гинеколожка ме попита Защо? Било ли задължително и т.н. Аз естествено се стъписах първо След което тя ми обясни че за нераждали не е хубаво да ти горат раничка освен с лазер /не ми стана ясно и с лазер колко е препоръчително, но било най-добре/.
Така, че най-добре се посъветвай с гинеколог- сигурно има значение "големината" на раничката и тн
Надявам се да съм ти помогнала с нещичко
А в друг постинг видях /за лигавицата/, че и ти се чудиш откъде да започнеш, но доколкото съм чела в архива най-добре май първо да се направи снимка

Но май вече някой друг трябва да ни посъветва това

Тема Re: Ranicha na shiikata na matkataнови [re: злaтkaп]  
Автор Vache ()
Публикувано21.02.03 15:34

Момичета, не подценявайте раничката на маточната шийка, защото тя може да доведе до доста сериозни неща. Изобщо не съм съгласна с мнението, че не се гори раничка на нераждала жена. От каква гледна точка не се прави това??? Моята раничка, поради немарливост от моя страна стана толкова голяма, че не можа да бъде напълно изгорена. Сега съм бременна в края на 8 месец (третирането на раничката по никакъв начин не ми е попречило за забременяването) и в началото на бременността ми правиха цитонамазка, за да се види групата по РАР. Не ме питайте колко бях притеснена, докато излезе резултата. Да не говорим, че когато има раничка винаги има и разни течения и прекрасно се развиват бактерии. Това до някаква степен пречи на забременяването, а и после на бременността. А недай боже докато чакате тази раничка да прерастне в нещо доста по-сериозно...
Така, че най-добре е този проблем да се решава навреме. Още повече няма нищо страшно. Ама който ви каже, че е нормално да имате раничка, все едно да ви каже, че почти всяка жена има бяло течение и това е нормално...
P.S. Моята раничка я третираха чрез електрокоагулация. Не боли, е малко е неприятно, но не мога да кажа, че боли. Също така зависи от качеството на апаратурата и кадърността на лекаря.

Тема Re: Ranicha na shiikata na matkataнови [re: Vache]  
Автор zlatkap ()
Публикувано21.02.03 15:56

мила Vache,
Аз просто цитирах мнението на една гинеколожка. Не знам защо и от каква гледна точка не трябвало да се прави. Всичко което ми обясни е, че за нераждали не било хубаво. Още повече, че на никого не съм препоръчвала да не си я гори, а просто да се КОНСУЛТИРА!

Тема Re: Ranicha na shiikata na matkataнови [re: zlatkap]  
Автор Vache ()
Публикувано21.02.03 17:57

Ама аз просто спонтанно отговорих на постинга... Нищо лично няма. Просто исках да апелирам към всички момичета да не подценяват проблема. Разбира се, че човек ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се консултира, при това от опит знам, че е добре да се консултира поне с двама лекари за сериозни неща. Извинявай, ако съм те засегнала!
Поздрави!
Vache

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.