|
Тема
|
CIlest //
|
|
Автор | SVetla (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.03 20:08 |
|
zdraveyte,
znam che tuk si govorite za tejkite sluchai i az shte vi zanimavam s gluposti no imam slednoto pitane puk i istoria:
Na 22 godini sum i predi 6 meseca iskah da si imam detence..omujena sum ot 1 godina,a predi tova sme bili 2 .5 godini zaedno. Prez tova vreme az pieh protivozachatucni tabletki Cilest i gi spriah...umishleno. Posle chuh ot sestra mi i ot dr. jeni (ne ot lekar) che sled kato spresh protivozachatuchnite tribva da chakash 1,5 godina predi da iskadh da si imash dete, zashtroto v protiven sluchai deteto shte ti se rodi s defekti i tn. Sus suprugut mi se uplashihme..ne moje chak puk tolkoz da sa vredni tezi hapcheta...no moje bi tuk niakoi e imal opit i shte mi kaje?

| |
|
Това не е така, за щастие. Знаеш ли момичетатата, които забременяват в този клуб, колко лекарства са изпили?!?!?!? И повярвай ми пред тях хормоналните дози специално в Cilest-a, направо са миниатюрни.....Всичко трябва да става след консултация с лекар!
Поздрави и успех!
Мира
Редактирано от miroslava на 14.02.03 22:20.
| |
Тема
|
Re: CIlest //
[re: miroslava]
|
|
Автор | Пeпe (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.02.03 09:00 |
|
Не се притеснявай, това не е вярно. Обикновено е хубаво да се изчакат 1, 2 цикъла след спирането на хапчетата, за да започнат опитите.
| |
|
Аз забременях след като бях пила противозачатъчни.Тогава направих аборт,но си спомням,че лекарката ,която ме прегледа,ме попита,защо не го родя..Забременях буквално следващия месец,след като спрях да ги пия..
| |
Тема
|
[re: SVetla]
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 16.02.03 13:34 |
|
Аз пиех Марвелон (около година) преди да забременея и също бях чувала подобни слухове, за това се консултирах с лекар от Асоциацията по семейно планиране от където взимах таблетките. От там ми казаха, че въобще няма защо да се притеснявам, особено, ако съм ги пила толкова малко време. Въобще не било доказано, че вредят, а и съдържанието на хормони било страшно малко в новото поколение протъвозачатъчни. Освен това могат да се пият с години без да е нужна почивка.
Не мисля, че има от какво да се притесняваш 
| |
Тема
|
[re: SVetla]
|
|
Автор |
Toby (Sunny) |
Публикувано | 16.02.03 17:32 |
|
Незнам за това как действат противозачатачните хапчета, но моята приятелка живееше в Германия, и нейната гинеколожка и е казала, че Cilest, са забранени със закон да се продават в Германия. Иначе и аз ги пих 1 година, и после като отидох на гинеколог, ме направи на 2 стотинки, и ми каза веднага да ги спра. 
| |
Тема
|
[re: Toby]
|
|
Автор |
nadiaKF (Nadia) |
Публикувано | 16.02.03 18:38 |
|
I as sam pila Cilest sa 1 mesez ,pres koito imah slabo, no neprekasnato karvene. Taka i sama si gi spriah
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Vache () |
Публикувано | 16.02.03 20:29 |
|
Пих Cilest 5 години и бях страшно доволна от тях. След като ги спрях забременях от раз. Нито един лекар досега не ми е казал, че са вредни, тъкмо напротив, продължителна употреба предпазава от рак на гърдата. Това за противозачатъчни от ново поколение с малко количество хормони, нямат нищо общо с Гравистата например. Естествено, ако човек има хормонални проблеми приема на хормонални препарати без лекарско предписание не е желателен. Неслучайно противозачатъяно таблетки се изписват от лекар, но ние (вкл. и аз) нямаме навика да се консултираме по тия въпроси.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Nan (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.03.03 15:26 |
|
iskam da ti kaza che twa koeto go pishesh sa pylni gluposti!Ot 5 god. sym w Germanija i gore dolu ot tolko wreme wzimam Cilest,predpisano ot ginekolog . Lekarja syshto mi kaza che osobeno za mladi momicheta Cilesta bil idealnoto protiwozachatychno!Pyk i ako naistina e bil zabranen cilesta tuk to njamashe da go prodawat w aptekite...
| |
Тема
|
Re: за Нан
[re: Nan]
|
|
Автор | Бeни (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.03.03 00:24 |
|
Привет Нан,
да не се окажем съгражданки Аз съм в Мюнхен.
| |
|
|
|
|