|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
kakuv savet da dam
|
|
Автор | Maika (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.10.02 16:51 |
|
Zdrveite, tuk moge bi ne mu e temata, no vse pak mislia, 4e ot vas nai dobar savet she tolu4a.
Dnes mi zvanna priatelka s nivnata, 4e e bremenna, smao deto beshe v salzi. Nie sme v Holandia, tia e na 22 godini, a neinia priatel (givotno!), ne iska da se geni shtoto ne bila devstvena do nego. Ina4e iskal da pomaga. Az samata sam samotna maika na 24 godini, sina mi e na 4,5. Kak da ia posavetvam? Az navremto nikogo ne slushah, za men tova beshe dar bogi i nikoga ne sam sagaliavala. Vsi4ko v givota mi varvi po plan. No moga li da kaga sashtoto na 4ovek, kogoto ne smiatam za dostata4no zrial? Ami abort? Ne sam v sila da i predloga dori, znaeiki kolko hora se moliat za deca. Zasega i kazah da se uspokoi i da mi doide na gosti da pogovorim spokoino. Kakvo da i kaga?
| |
Тема
|
Re: kakuv savet da dam
[re: Maika]
|
|
Автор |
Vache () |
Публикувано | 14.10.02 20:18 |
|
Според мен не би трябвало да даваш съвет. По скоро да й изясниш според теб какво ще се случи в единия и в другия случай. Би трябвало да я изслушаш и да я оставиш тя да реши. Това е доста сериозен въпрос, а това дали е сгрешила (независимо какво ще реши) ще се рабере доста години по-късно...
А относно зрелостта... Да, тя понякога не зависи от годините. Но самата ти си родила детето си на 19 г. (съдя от това което си написала) и едва ли си била много зряла. Ситуацията после те е накарала да помъдрееш.
А за бащата не искам да коментирам. Само едно ще кажа от собствен опит "Насила хубост не става", ако той не иска не бива да се принуждава, много нерви, а полза никаква.
Стискам палци всичко да се оправи. На теб и сина ти желая много здраве и щастие. Не е лесно да си самотна майка, пък било то и в Холандия.
Поздрави!
Vache
| |
Тема
|
|
|
Автор | VSR (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.02 10:40 |
|
Знаеш ли остави я тя да си прецени, не е нужно да даваш каквито и да било съвети. Аз направих подобна глупост, макар че не защото мъжът ми не го искаше а просто жертвах най ценното за своята кариера.Сега вярно съм щастлива и се гордея с постиженията си, но детето сега не идва и не идва. Бях чела някъде че ако си бременна значи Господ те богослови, оттам нататък всеки трябва да реши за себе си.
Поздрави
| |
Тема
|
|
|
Автор | Kali (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.02 21:45 |
|
izviniavai no priateliat i da ne bi da e turchin ili marokanetz.
az sahsto ziveia v holandia i takova neshto ot holandetz ne moze da se chue. gledat si i si obichat detzata.
a ako e turchin ili marokanetz se chudia kakvo tarsi s nego kato se ima predvid otnoshenieto kam tiah tuk
| |
Тема
|
[re: Kali]
|
|
Автор | ina_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.02 22:10 |
|
Shto za rasyjdenia? Kak mojesh da obobshtawash za edna ciala nacia che wsichki holandci si gledali i obichali decata (to ako beshe taka wyw Holandia niamashe da im triabwat sydilishta...pri tolkowa "idealni" hora), a wsichki turci i marokanci bili bokluci!? Biva li chak pyk takawa diskriminacia! Ima hora i hora nezawisimo ot koia nacia sa...towa che niakoi hora ot niakoia nacia ne sa ni priatni ne oznachawa che absolitno wsichki drugi sa kato tiah! Prostaci i bokluci ima i sred holandcite, amerikancite i t.n. Ne si li chuwala opredelenieto "white trash"..
| |
Тема
|
[re: ina_]
|
|
Автор | Kali (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.10.02 23:05 |
|
prava si che ne triabva da se obobshtava no vse pak:
white trash se otnasia za amerikanzite i e mnogo viarno
ako si vizdala kak ze darzat turzite i marokantzite shte si na drugo mnenie.
holandetz nikoga niama d aiztakne devstvenostta kato dovod za neshto...
holandkite ia gubiat mnogo rano i na nikoi ne mu puka za tova
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Vlas (viarvashta) |
Публикувано | 16.10.02 23:32 |
|
Specialno za turcite tvurdo mohga da kaja che ne si prava. Govoria ot lichen opit!!!
A inache vsiaka nacia si ima bokluci to e iasno. Ne si prava da obobshtavash.
Dalech sum ot misulta za spor .
A za suveta koito se oshakva Mislia che chovek sam si reshava!
pozdravi
Vlas
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Nevena (приземих се) |
Публикувано | 16.10.02 23:42 |
|
Malee, ama vie gi iskarahte svetci, marocancite i turcite. Jiviala sum v Maroco i chesto poseshtavam Turcia, no ne pretendiram, che poznavam i nai-zatuntenite kraishta. Tuk v London, kudeto jiveia, devstvena marokanka niama, a i da ima tia predpochita da prodade devstvenostta si na bogat sauditets ili kuveitianin, otkolkoto da se pusne na marokanets. Turkinite sa dobre integrirani i opredeleno goniat parichkite bez rasovi i religiozni predpochitaniya. Da ne govorim, che novodoshlite tursiat brak s mesten za urejdane na prestoi. A, i da ne zabravia, niakoi minavat pod noja za da vustanoviat devstvenostta si (vse pak 20-30 000 liri ne sa malko pari). Marokancite tuk se zadovoliavat s niakoia 40-50 godishna samotna maika na 5 detsa, shtoto ne sa ot nai-opravnite i rabotlivi, a i ne sa mnogo exotichni na obshtiya fon.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Nevena (приземих се) |
Публикувано | 16.10.02 23:50 |
|
Zdravei Maika,
Ne znaia kakvo da ti kaja i kakto veche ti kazaha mai e po-dobre nishto da ne ya suvetvash za da ne si razvalite priatelstvoto. Zashtoto ako go rodi shte i plashtash li naema? Ako napravi abort i sled uslojneniya ne moje da ima detsa shte i napravish li bebe? Trudna rabota. Zavisi ima li pravo na prestoi v Holandiya i shte moje li da polzuva socialni ako eventualno go rodi. Kak shte reagirat roditelite i ako se pribere s bebeto. Iska li go (to e yasno, che bashtata triabva da go otpishe)? Ako ima vuzmojnost- dobre. Abe, sega i triabva nai-veche moralna podkrepa. A ti kakvo mislish, zashtoto vse pak ti ya poznavash i znaesh podrobnostite?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3apa (познат) |
Публикувано | 17.10.02 00:24 |
|
Здравей Майка,
Приятелката ти сигурна ли е , че само заради това, че не е девствена нейният приятел се дърпа от брак? Може би го е страх да поеме отговорност. Все пак хубаво е, че има намерение да помага. Поне ще узакони ли бащинството?
За съвет - просто и кажи ти през какво си минала. Тя сама трябва да си реши, защото всичко при всеки е толкова индивидуално.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|