Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:28 12.11.25 
Култура и изкуство
   >> Приказки
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Колектив от слепцинови  
Автор Crazy Space (новак)
Публикувано24.09.19 09:30

или консенсуса на глупаците. Как група от слепци може да иде до обетованата земя когато никой от тях не знае нито къде е обетованата земя нито знае какво е? Да те могат да се предпазват един друг да не паднат в някоя пропаст или както се изрази една пачавра когато някой даде "на късо" но как това стадо слепци ще стигне обетованата земя? То е осъдено да се лута вечно и безкрайно на кота не 0 ами отрицателно число. Колектив от егота както показва и така наречения свят не води до нищо освен до идиотизъм и страдание.Щели да бъдат зависими от гуру а през цялото време са под тоталния контрол на еготата си.Ако един гуру води до зависимост той не е гуру глупаци прости.Гуру показва пътя като премахва заблудите той не може да каже "това е" той показва "това не е" и като не остане нито една заблуда ИСТИНАТА се разкрива сама като слънцето без облаци и е непредаваема с думи.Ето за това е толкова важен избора на гуру. Избрали си по един или няколко мошенника, те не ги довели до нищо и глупшаците решили да карат сами с консенсуса на глупаците да им еба майката.

Тема Re: Колектив от слепцинови [re: Crazy Space]  
Автор jumbles ()
Публикувано24.09.19 09:42

твърде много обясняваш ... обясненията само задоволяват ума(твоят?), а реалността всъщност е неопределима и неописуема

Кураж, скъпо сърце!

Тема Re: Колектив от слепцинови [re: jumbles]  
Публикувано24.09.19 09:50

Ума само съди и е все недоволен

това не са обяснения а прозрения и практически не знам защо са такива а не онакива. Така, че обжалвай пред източника аз толкова си мога

Автор Alleks (Просто мъж)
Публикувано24.09.19 10:03

Задвм ти въпрос: Но цялата тази теория не просто куца, както те самите признават, тъй като са неспособни да обяснят, как духовната същност, която се явява душа или „аз", може да задейства тялото или да го принуди за каквото и да е. В съответствие с твърдението на самата философия, духовното няма никакъв контакт с материалното, и то никак не му въздейства, както самите те отбелязват.

Та как ебеш как караш харлей как ядеш праскови като душата не може да задейства тялото, а обясни ми, хем го твърдиш ама и ебеш нали?

Просто нещо не се вързва, и на практика се получава това: Аз-образът условно може да бъде разделен на две: личен и социален. И двата могат да бъдат допълнително разделени на по две – реален и идеален. Така се получават съответно: идеален личен Аз-образ (какъв иска да бъде индивидът), реален личен Аз-образ (какъв е индивидът според собствените си представи), идеален социален Аз-образ (как индивидът би искал да бъде възприеман от околните) и реален социален Аз-образ (представите на индивида за начина, по който другите го възприемат).

Автор jumbles ()
Публикувано24.09.19 16:38

ти си източника

апропо, Някой може да попита защо пробудените не будят хората в света от техния сън пълен с неясноти и смут. Отговорът е, че не е препоръчително малките деца, чието единствено щастие е сладкия сън, да се будят. Техният растеж зависи от съня им. Ако стоят будни до късно, те често боледуват и няма да бъдат достатъчно ефективни в житейските дела, когато пораснат. Детството се нуждае от повече сън, за това децата трябва да спят. Такава е и природата на незрелите души. Те са деца, колкото и стари да изглеждат телата им. Техните капризи, радости и наслади са насочени към маловажните неща в живота, както животът на детето в погълнат от сладкиши и играчки. Затова тези, които са будни, стъпват бавно и леко, за да не събудят стъпките им спокойният сън на спящите. По пътя си те събуждат само онези, които се мятат в леглата си. Само на тях, пътуващите по духовния път, подават тихо ръка. За това духовния път се нарича мистичен път. Не е нелюбезно да събудиш неколцина, а да оставиш мнозина да спят. От друга страна е голяма милост да оставиш спокойно спящите, които се нуждаят от сън.

Кураж, скъпо сърце!

Тема Re: Колектив от слепци [re: jumbles]  
Публикувано24.09.19 17:13

Пак разсъждаваш при това тъпо.Заспалите изобщо не отразяват това което говори гуру.Те са заети с по-важни неща като това да страдат.

Автор jumbles ()
Публикувано24.09.19 17:22

това във връзка с какво ми го казваш?

Кураж, скъпо сърце!

Публикувано24.09.19 17:25

Ми обяснявам ти защо гуру и да иска не може да събуди никой против волята му.Рамана Махарши има доста добро попадение по въпроса на въпроса защо толкова малко от тия които контактуват с него се пробуждат той отговорил- покажете ми ученика, тук няма ученици а една торба пъл;на с кастанедски фъшкии

Автор jumbles ()
Публикувано24.09.19 17:36

аааам положението е много трагично ... къде ми е гугалаааа

Кураж, скъпо сърце!

Публикувано24.09.19 19:54

Не мелодраматизюирай просто приеми факта, че си сектантско лайно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.