|
Тема
|
Имайки предвид тази статистика
|
|
Автор |
TheGiverAndTheTaker (истински) |
Публикувано | 07.09.24 23:36 |
|
се чудя с какви глупости са пълни главите на 43% от българите.
Статистиката има три избора, а съответно:
1. Вярвам в Бог.
2. Вярвам, че има някакъв вид дух или животворна сила.
3. Не вярвам, че има какъвто и да е вид дух, Бог или животворна сила.
Последните са ясни.
На точка втора, коя е тази животворна сила? Ра? Тангра? Анунаките?
| |
|
В контекста на религиозната статистика, забелязвате ли, че за момента, дъновистите са подчертано активни. За себе си оставам с впечатлението, че те развиват най-активна "просветна" дейност.
Списание 8 събира стотици народ в Народната опера.
От друга страна, засилва се пропагандата какво предсказали българските феномени Ванга, Севрюкова, Дънов, дядо Влайчо и преподобна Стойна. Туристически агенции организират поклонения пред паметта на преподобната Стойна.
В същото това време, БПЦ БП чака държавното училище да й изфабрикува православни християни с родители езичници.
Синодалното издателство не се забелязва на книжния пазар. Нещо повече! Масово се продават Библии, печатани в Китай и не съм уверен, че нещо не е променено, макар да се подчертава "Синодално издателство".
Не съм срещнал нито един годишник или богословски труд, издаден от Пловдивската духовна академия.
В столичните църковни магазини не се среща никаква сериозна духовна книжнина. В сайта на един църковен магазин рекламират книжка с 31 катизма. С голям труд можах да убедя продавачката, че неправилно са интерпретирали църковно-славянските букви = цифри. Катизмите са всичко на всичко 20!
При тези реалности, аз не разбирам как може да има българи, вярващи на някакви предсказания на "феномените" Дънов, Ванга, Севрюкова и Ко, че България ще възроди духовността в света.
| |
|
.
| |
Тема
|
Re: Архиепископът на Тиатира и Великобритания Никита
[re: Metropolis]
|
|
Автор |
Exaybachay (мъглата) |
Публикувано | 27.11.24 01:10 |
|
хаххахаах много се смях на историята с обувките. Тази традиция е толкова древна, че дори и индийците са я позабравили, та се съмнявам да се е намерил някой, който да му я обяснил. Но да - в божия храм без обувки хахахахахха
| |
|
|
|
|