|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Тимотей си е отишъл
|
|
Автор |
Атанас (Бодлидрешко) |
Публикувано | 01.05.16 17:40 |
|
на 28 април, Велики четвъртък.
Бог да упокоява душичката ти.
| |
|
Бог да прости! Добър човек беше.
| |
|
Жалко за човека, той беше много добър човек, добър християнин и истински праведник. Дълбок поклон пред човека, нека душата му намери мир!
| |
Тема
|
Re: Тимотей си е отишъл
[re: Атанас]
|
|
Автор |
Дея (Дея) |
Публикувано | 02.05.16 07:25 |
|
Бог да го прости!
Брате, ти беше като стълб в клуба. Пред нищо и никога не се страхуваше да изповядаш вярата си.
Сбогом и прощавай!
| |
|
Дали информацията е вярна?
Ако действително брат Тимотей се е преселил във вечността, която неуморно благовестеше, нека Бог упокои душата му и я всели там където няма ни болка, ни печал, ни въздишка, но безкраен живот и да го удостои да съзерцава неизказаната слава на Бог-Троица!
| |
Тема
|
Re: Тимотей си е отишъл
[re: Атанас]
|
|
Автор |
zimbra (мюх) |
Публикувано | 02.05.16 11:00 |
|
Преди седмица търсих негова тема и покрай търсенето си припомних неща, които е писал тук. Няма да го забравя. Присъствието му бе автентично и неподправено. Страстта достойна за уважение.
Мир на душата му!
| |
|
Лека му пръст...
Тъжна вест, добър човек.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Вярна е, уви. Дъщеря му го съобщава на . .
Лека му пръст, и Бог да спаси душата му. Ще ни липсва тук.
| |
|
Бог да го прости
Ако Господ не съгради дома, напразно се трудят зидарите. (Пс. 127)
| |
|
Благодарение на теб сега разбирам, че на 7-ми май ще бъде погребан на старите гробища в Свищов, а преди това - опело, в манастирската църква "Свети апостоли Петър и Павел", което ще започне в 10 часа.
. . .
Имах щастието да уча в СА "Д.А. Ценов" гр. Свищов, точно във времето на тоталитарния режим и да я завърша в самото начало на демокрацията.
С Тимотей се запознах в края на 90-те, в един интернет християнски форум, когато още нямаше тукашните клубове и когато все още бях не дотам осъзнат търсещ.
В онези години беше привилегия да имаш достъп до Интернет - помня, че по време на първата ми ел. поща си пишехме на латиница, понеже да се пише на кирилица тогава бе невъзможно. Така започнаха личните ни контакти, виртуални, без дори да сме се виждали дори и на снимка. След не много време се видяхме лице в лице.
Тогава, след тази среща, се убедих окончателно, че Тимотей е обладан от ревност не по разум - болест, която и мен ме бе заразила и която ме накара да залитна . . . Но, спирам дотук
Вярвам, че Тимотей се промени и си отиде от този свят като човек с трезвена съвест, за което слава на Бога.
Ще споделя нещо лично. Преди не знам колко години (някъде, може би около 2007-2008) , сънувах сън, и след това още 2 или 3 пъти (същият сън) - оказвам се по някаква причина в Свищов, но в съня си знам, че не съм студент, а като човек вече отдавна завършил. И, някак си се срещаме с Тимотей, а той ме води в един храм, който аз никога не съм виждал, дори и чувал.
До днес.
Ех, брате Тимотее, не преставаш да ме изненадваш. Този път. . . Този път, е за слава Божия. Амин.
Слава Богу за всичко.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|