Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:23 22.12.24 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да се помолим  
Автор Дея (Дея)
Публикувано14.11.15 20:39

Ти, Господи на мира, не се отдалечавай от нас, грешните и недостойните,
а с Твоята десница, която твори сила, поведи всички в пътя на Твоя благ промисъл,
вразуми тия, от които зависи да бъдат прекратени кръвопролитията,
внуши им справедлива и блага мисъл,
усмири сърцата им и стори да познаят Твоя мир и да обикнат Твоя закон!

Амин!

Как сте, отче, Прокимен???

Редактирано от Дея на 14.11.15 20:40.

Тема Re: Да се помолимнови [re: Дея]  
Автор nabludatell-38662Модератор (Scopidae)
Публикувано14.11.15 20:56

Бог да прости загиналите.

Как сте, Прокимен? Дано всичко е наред при вас.

Тема Re: Да се помолимнови [re: nabludatell-38662]  
Автор Prokimen ()
Публикувано15.11.15 11:15

Бог да прости загиналите и да дава душевно здраве на тероризираните свидетели или оцелели в касапницата.

Всичко това се очакваше и властта е неготова да реагира, а това е само сянка от началото. Тепърва ще се премира от страх и ужас, който няма да закъснее и в България.

За да проумеете до каква степен нещата са неспасяеми вече в колонията на Северна Африка - Франция, препоръчвам Ви едно свидетелство на надзирател в един френски затвор в превод на руски (даден е и линк към френския текст в края на превода).

Поздрави

Тема Re: Да се помолимнови [re: Prokimen]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано16.11.15 15:38

Бог да ги прости.
И добре е Прокимен, че вие сте добре. (Дано поне няма загинали повече българи от споменатите тук по медиите 1-2 човека)

...защото буквата убива, а духът животвори. ап Павел

Тема Re: Да се помолимнови [re: Metropolis]  
Автор Prokimen ()
Публикувано18.11.15 23:30

Бог да прости всички трагично загинали и на нас да ни даде време за покаяние, избавяйки ни от внезапна смърт (напрасна - по ц.славянцки), което ще рече "неподготвени".

Убийството на българските граждани в Париж не оправдава панихидата, отслужена в българската парижка църква за всички загинали.

Тук имаше много пенявене по въпроса за спасението и кой е в, a кой е вън от Църквата.

Ето повод за семейството мисионери, платени от масонските псевдорелигиозни организации, да ни изяснят веднъж завинаги границите на Църквата, защото тези зачестили панихиди за хора, които не искат да имат Христа за Спасител, превръща църквата им в свещена безблагодатна КОЧИНА.

Тема Re: Да се помолимнови [re: Prokimen]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано19.11.15 13:50

Не знам какво и как е било обслужено в Париж, но все пак сред загиналите няма ли християни и православни? А на панахида за християни все пак нали е редно да се помолим за всички?

Инак и на мен взе да ми идва в повече карнавалния акцент на разни уж Църковни мероприятия. Щото като сведем всичко до външната страна на ритуала накрая съвсем ще изгоним Светия Дух от храмовете. (Затова не съм фен на храма св. Александър Невски - в качеството му на културен паметник и едва след това на храм по големи празници мутро "елита" така се развихря че нормалните вярващи не могат да припарят вътре от мерки за сигурност. Много жалко че вече 26 год си оставаме пост комунистическа страна с фасадна демокрация зад която се зъбят неизкореними комунистически привички.

Редактирано от Metropolis на 19.11.15 13:52.

Тема Re: Да се помолимнови [re: Metropolis]  
Автор Prokimen ()
Публикувано19.11.15 17:28

Както я подкарват патриака про Шарли Ебдо и други църковни играчи на евтино, излиза, че е време да отслужат благодарствен молебен "Слава Богу за всичко" - демек, за тероризма, че им помага да си направят реклама. Ако умрелите чакат усърдна молитва, горко им. Всичко е долнопробен театър и самореклама.

Тема Re: Да се помолим [re: Prokimen]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано19.11.15 18:09

Ще трябва да се повторя като кажа, че не знам точно какъв е бил акцента на панахидата в Париж. Тук в БГ обаче акцента бе на загиналите в злополутки и в допълнение на убитите мирни граждани в Париж. От няколко години се наложи нещо като традиция да се служи панахида за загиналите при злополуки - предимно ПТП (че в последните години броя е голям около и над 700). Кратко съобщение има

Тема Re: Да се помолим [re: Metropolis]  
Автор Prokimen ()
Публикувано19.11.15 20:54

Добре разбрах Вашата молитвена логика. Остава на всеки празник да се пее многая и благая лета за всички сектанти, атеисти, сатанисти и прочее христомразци.

Ако ми позволите едно уточнение, този вид молитвен БУЛАМАЧ може да Ви се харесва, но той е грях срещу Църквата, потъпкващ православната догматика за ЕДНА-та Църква. Ако ще се молите щото Бог да упокои със светиите ВСИЧКИ, тогава, според Вас и компания от църковната клоунада, спасението е възможно навсякъде или с други думи казано, Б.П.Ц. не е ЕДНАТА Църква Христова, а е част от букета религиозни общества като мормонското, например.

Какафония сa дрънканиците, че еди кой си православен бил "kаноничен", а еди кой си, който не признава баш Бакалина за свой духовен глава, не бил "каноничен", защото е извън стените на Супермаркета Б.П.Ц. - Българска патриаршия.

Изволете да ми изясните локиката на буламача кой е каноничен и кой не е каноничен, защото не разбирам как ВСИЧКИ пострадали, независимо от деноминацията им заслужават да бъдат упокоени със светиите, а старостилците, например, ги смятате за "неканонични".

Отец Камберов засужаваше изнасилване и убийство БЕЗ ПАНИХИДА от митрополит Сатанаил и компаня клоуни, а сектанти, греховодници, сатанисти и кощунници - Патриаршеска молитва.

Тема Re: Да се помолим [re: Prokimen]  
Автор Metropolis (LANL)
Публикувано20.11.15 13:27

Прокимене,
Може би имате желание да упражнявате красноречието си, но моля не изопачавайте думите ми. Никъде не съм казъл че това ми е молитвена практика. На споменатото събитие в АЛ. Невски не съм бил и не мога да ви дам инфо от първа ръка. Посочвам ви какво пише за целта точно на таз панахида в този ден в храма Александър Невски. Както многократно съм споменавал в този храм ходя само по изключение - не ми е сред любимите. Точно как е протекла въпросната панахида не знам и не мога да кометирам.
Но все пак след като има молитва за самоубийци, което си е голям грях, защо в панахида за загиналите при злополуки православни (катастрофи и т.н) да не се споменат и загиналите при атентатите християни? (Доколкото разбирам от написано в сайта на БПЦ тези жертви са били споменати между другото и панахидата не е била нарочно за тях.)
Пак повтарям не знам подробности, казвам какво знам.

Редактирано от Metropolis на 20.11.15 13:29.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.