|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Здравейте,
Днес видях статия в католически вестник, придружена със снимка на домашни любимци/ кучета, котки, птици/ в църквата, които са благославяни от църковния служител/ priest/. Ритуалът ми се стори странен, затова се замислих как е в нашата православна църква. Разрешено ли е в църквите ни да влизат кучета и котки?
Благодаря!
| |
|
Мисля че няма точно такава забрана. Но пък ще смущава другите в храма, и донякъде се подразбира че не е редно.
| |
|
То освен тълпите туристи (нахлуващи по всяко време на литургията и щракащи с фотоапарати, при все че в повечето храмове това е забранено), само това остава да водят и домашни любимци.
...защото буквата убива, а духът животвори. ап ПавелРедактирано от Metropolis на 23.10.15 12:26.
| |
|
Да, и моето разбиране е такова. Освен това нашите църкви са паметници на културата/ ако правилно използвам термина/, а тук, където съм, случаят не е такъв. Църквите са съвременни постойки. Има разлика, наистина.
Благодаря отново!
| |
|
Животни в православни храмове не се допускат. Това не означава, че не могат да се видят чудновати изключения. Съученици в семинарията са разказвали за някакви си практики в македонския край, където сякаш вкарвали агнета да целуват иконата на св. Георги.
Според прескромното ми разбиране, практиката в Бачковския манастир да се чете = бае от сутрин до вечер на едно агне е далеч екстравагантния латински случай.
Редактирано от Prokimen на 23.10.15 18:50.
| |
|
A таз снимка ще си я запиша, да знаете. Има ли специална меса или се свири карнавала на живортните на Сен Санс в органово изпълнение?
...защото буквата убива, а духът животвори. ап Павел
| |
|
Въпросната църква "Света Рита" в Париж бе галиканска и не бешее в лоното на римо-католическата църква под палиума на Ватикана. Това го подчертавам за да се избегнат недоразумения. Църквата сякаш е разрушена и бедните животни остават без благословение занапред.
[image]http://www.metronews.fr/_internal/gxml!0/2qijkhn0ctpwx8acoz5fxkpvtmr4nbh$leheq8ogkvkxce9j3duro3p4xp8burx/sipa_00519472_000006.jpeg[/image]
Римо-католиците също си благославят някои храмове с кучешко припикаване тук таме, като в една от църквите в гр. Ница
Българският православен манастир в софийския квартал "Обрадовци" има какво да научи от другите деноминации в това отношение и да не се задоволява с поклонническите разходки на благочестивите православни да ровичкат за перо и л...но от светия Щъркел, виещ над обителта на професиоеналните баячи в раса.
| |
|
Прасета не може, а кучета и котки може!
Да ви имам проблемите...
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Eто нещо, дето не е по темата, но е много актуално в тези .
...защото буквата убива, а духът животвори. ап Павел
| |
|
А като се бае на агнето, то не става ли после на курбан? И как се оправдава такава жертва на животно?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|