|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Какво бихте направили...
|
|
Автор |
Kaлoмaин (гозгунджия) |
Публикувано | 16.11.13 20:43 |
|
ако Христос дойде на вечеря? Наистина - темата ми харесва. Хайде да видим - дали е по-добре да го остави гладен човек, за да седи да го слуша, както е направила Мария, или пък ще му измие краката, както е направила блудницата? Или ще го нахрани като Марта?
Всъщност темата май е прекалено отвлечена ... я кажете по-добре какво мислите за сирийците?
| |
|
Ето тук има за една Мария от Драгалевци! "Гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте".
| |
|
Темата ти е страхотна, Каломаин! И много подходяща за всички нас. Защото имаме нужда да застанем честно пред себе си и да направим равносметка.
Благодаря ти!
| |
Тема
|
Re: Какво бихте направили...
[re: Kaлoмaин]
|
|
Автор |
Дея () |
Публикувано | 16.11.13 20:56 |
|
Благодаря, Каломаин!
Подобен въпрос задох и аз, след което го изтрих, защото получих отговор от Алис в разрез с моите разбирания, след което изтрих мнението й, което гласеше:
*ще поканя комшиите за да му се порадваме* , цитирам по памет.
Искам публично да се извиня на Алиса, ако съм допуснала грешка.
| |
|
Е какво може да направи един нормален човек - ще апнат, ще пийнат, лаф моабет... както си му е реда.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
[re: Дея]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (гозгунджия) |
Публикувано | 16.11.13 21:30 |
|
Наистина си заслужава извинението. Защото ако получиш Светлина, и не "повикаш комшиите да й се порадват" все едно я слагаш под похлупак и тя ще се изниже.
| |
|
Аз си мислех и дали не може да се свърже и с онази притча за разумните и неразумните девици.
| |
Тема
|
[re: Black Wolf]
|
|
Автор |
Дея () |
Публикувано | 16.11.13 21:32 |
|
Ами ако нямаш ядене и пиене с какво ще Го нагостиш?
| |
|
Чакай сега - ами ако нормалния човек има ненормални очаквания? На теб примерно няма ли да ти се прииска да го ограмотиш за някои неща - примерно как се ходи на лов за гризлита.
| |
Тема
|
[re: Дея]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (гозгунджия) |
Публикувано | 16.11.13 21:41 |
|
И тук възниква въпросът какво бихме могли да дадем на този, които има всичко. И в такъв случай като даваме заради кого го правим - заради него или заради себе си. Т.е. да даваш е необходимост. И какво може да се каже тогава за хората, които ни дават възможността да даваме?
Това ми напомня колко мразех като дете пазарите. Мразех да се опитва човек да даде нещо, а то да не е ценно или да не е необходимо на никого. Някак пренебрегвах факта, че все пак имаше намесени и пари.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|