|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Планът на Бог
|
|
Автор |
ognyancom (Върховен Цензор) |
Публикувано | 19.08.13 17:08 |
|
ПЛАНЪТ НА БОГ
Аз: Боже, може ли да Те питам нещо?
Бог: Разбира се.
Аз: Ама обещай, че ... няма да ми се сърдиш …
Бог: Обещавам.
Аз: Защо позволи днес да ми се случат толкова много неприятности?
Бог: Какво имаш предвид?
Аз: Ами... сутринта се успах.
Бог: Да.
Аз: Колата ми запали след цяла вечност.
Бог: Така е.
Аз: На обяд ми объркаха поръчката и трябваше да чакам доста време да ме оправят.
Бог: М-да.
Аз: По пътя за дома батерията на телефона ми отказа точно, като ми звъннаха, въпреки, че я бях заредил.
Бог: Точно така.
Аз: И за връх на всичко това, когато се прибрах исках само да си накисна краката в новата ми вана за масаж. Но тя не работеше! Днес нищо не беше както трябва! Защо допусна това?
Бог: Да видим сега: демон на смъртта беше до леглото ти тази сутрин и трябваше да изпратя един от Ангелите си да се бие за живота ти. Оставих те да спиш през това време.
Аз (смирено): О-о-о...
Бог: Не позволих колата ти да запали, защото имаше пиян шофьор на твоя път, който щеше да те удари точно, ако беше излязъл на пътя.
Аз: (засрамен): Аз... такова...
Бог: Човекът, който ти направи сандвич, днес беше болен от грип и Аз не исках да се заразиш и ти, защото знам, че не можеш да си позволиш да отсъстваш от работа.
Аз (смутен): Добре.
Бог: Телефонът ти се развали, защото човекът, който ти се обаждаше щеше да свидетелства лъжливо за твоите думи пред други, а Аз не исках дори да говориш с него, за да бъдеш защитен после от една голяма интрига срещу теб, вследствие на този разговор.
Аз (нежно): Ясно, Боже мой....
Бог: А, да, и тази вана за масаж, тя пък беше дефектна, щеше да предизвика късо съединение, да те нарани сериозно , а и да повреди цялата електрическа инсталация в дома ти тази вечер. Не мисля, че искаше да стоиш ранен и то на тъмно .
Аз: Съжалявам, Боже, не знаех...
Бог: Не съжалявай, просто се научи ДА МИ СЕ ДОВЕРЯВАШ ВЪВ ВСИЧКО – в доброто и в лошото.
Аз: Вече ще Ти се доверявам... Благодаря Ти за всичко!
Бог: И не се съмнявай, че Моят план за твоят ден е винаги по-добър от твоя...
Обичам свободата, мразя свободията...
| |
|
Явно си нямаш и представа, колко контра етюди могат да се съчинят на тази детска приказка.
биа мъ кабела яко, а дофторете съ безпомошни
| |
|
На всичко могат да се съчинят контраетюди. Тази приказка има едно много хубаво послание, което е в съзвучие с християнството-да приемаш това, което считаш за нещастие, като воля Божия. В рамките на 3 дни, за втори път ми попада тази приказка и поне за мен това значи нещо. Явно Бог ми обръща внимание на това, а аз си знам най-добре, че имам нужда, защото често съм била недоволна от неща, които после съм разбирала, че са благословия, досущ като в тази приказка.
| |
Тема
|
Re: Планът на Бог
[re: izz]
|
|
Автор |
exaybachay (опустел) |
Публикувано | 19.08.13 23:28 |
|
Изнасилени жени, бездомни деца, малтретирани хора, умиращи от глад и прочие нещастия да се приемат като воля Божия и Негов план, няма да споря колко е в съзвучие с християнството, но ако е така то дявола значи е останал без работа.
п.п. или може би пък има работа - всичко от което ти става хубаво е дяволска работа. (те тази тенденция също се забелязва в християнството ..... понякога да се очуди човек, дали не бъркате нещо позициите)
биа мъ кабела яко, а дофторете съ безпомошни Редактирано от exaybachay на 19.08.13 23:31.
| |
|
Ако мислиш, че има нещо, което не е Божия работа, значи има две сили, които са в противоборство. Тука малко пропада идеяата за Единия Бог, ако се сещаш.По твойта логика има поне двама-бог и дявол. Това е малко наивничко, мен ако питаш.
А и не знам защо вместо да чуеш какво ти се казва в тази приказка говориш за изнасилени жени. Какво общо има? Нищо не разбрах за това дето всичко дето ти ставало хубаво от него е дяволска работа.
| |
Тема
|
Re: Планът на Бог
[re: izz]
|
|
Автор |
exaybachay (опустел) |
Публикувано | 20.08.13 00:18 |
|
По твойта логика има поне двама-бог и дявол
e значи в християнството такова нещо, като дявол няма?
п.п. общото е нещастието - мисля, че е очевадно .... все пак.
п.п.2 инак не, че не съм съгласен за наивното, но в тази категория влиза и горенаписаната приказка.
| |
|
Изнасилени жени, бездомни деца, малтретирани хора, умиращи от глад и прочие нещастия да се приемат като воля Божия и Негов план, няма да споря колко е в съзвучие с християнството, но ако е така то дявола значи е останал без работа.
Пак почнахме да обвиняваме Бог, за злото което хората вършат !
Нали ти роптаеше против това, че Бог ще съди злосторниците. Не било честно, двоен аршин имало и пр....
Редактирано от Stephanus на 20.08.13 10:18.
| |
|
Чакай сега, аз ли твърдя, че това е божия план или автора на темата с детската приказка, и подкрепящата го izz?
| |
|
В разказа-приказка не видях "Изнасилени жени, бездомни деца, малтретирани хора, умиращи от глад". Макар и приказка там все пак става дума за конкретен човек и точно за това как е преминал неговият ден и как Бог се е намесвал.
Докато ти си обобщил за злините по света и ...... и си по този начин си хвърлил вината върху Бог. Да Бог може да възпре и всяка една злина(т.е. те да не се случват) .... и такова време ще има(1000-ното царство).....но в сегашното време окончателното възмездието за злините ще бъде след смъртта на човека.
\"Улавя мъдрите в лукавството им, на хитрите съветът се проваля.\"
| |
|
Хм не знаех, че нещастията се делят на такива по божия воля и такива по .... някаква друга - и на какъв принцип ги разграничавате?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|