Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:08 05.11.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Уж оф, ама не точно...нови  
Автор Kossoman ()
Публикувано09.04.13 08:00

Тема Re: Уж оф, ама не точно...нови [re: Kossoman]  
Автор izz ()
Публикувано09.04.13 12:58

Много добро.

Автор нблдтлМодератор ()
Публикувано09.04.13 16:44

Много добро, да. А Фенерски списва и в Двери и Православие.бг. Не е съвсем оффтопично.

Автор Aлиca. (Лиса)
Публикувано10.04.13 06:21

Кое е ценното в тази халтурка, че ми убягва?

Тема Re: Уж оф, ама не точно...нови [re: Aлиca.]  
Автор Prokimen ()
Публикувано10.04.13 11:11

Благодаря за зададения въпрос, защото от вчера се питах до такава степен ли съм загубил представа за смисленост, естетика и български книжовен език, за да възприема статията като шедьовър на простащина.

Тема Re: Уж оф, ама не точно...нови [re: Aлиca.]  
Автор Kossoman ()
Публикувано10.04.13 11:28

Е, точно на тоя въпрос всеки сам си намира отговора. Някой намира нещо, което е ценно според него, за друг всичко е боклук. Аз ще се придържам към вече утвърдения в тоя клуб обичай да метна нещо за четене без да го коментирам, па от там нататък - който както иска, така да го възприема.

ПП - За писането на диалект сме дискутирали в съответния клуб, та не смятам че тук е мястото да се отбиваме в тая посока.

Автор Prokimen ()
Публикувано10.04.13 12:13

Ако принципът Ви: "да метна нещо за четене без да го коментирам" е напълно приемлив, не мисля, че е оправдано написаното в статията, излизащо от рамките на претендираното диалектно писане. Има и добри проповедници, които си говорят на местен диалект, но ако започнат да украсяват словесността си с "еба си... вярата, еба си Бог", коментарът се налага поне в реторичната му форма - накъде отива еба си България-та, водена от своите интелектуалци?

Колкото до диалекта, то и без друго рядко се срещат хора, владеещи българската граматика. Пресата и претенциозни форуми свидетелстват за това. Остава ни всеки да заговори и пропише на своя си език, въобразявайки си, че е велик архитект на вселенската Вавилонска кула.

Ще дойде време да съжаляваме за онова социалистическо време, когато имаше истински грамотни хора и културни трегери, за които авторът, силещ се да налага "каруцарска" лексика, загатва.

Редактирано от Prokimen на 10.04.13 12:19.

Автор Aлиca. (Лиса)
Публикувано10.04.13 12:37

Дори не е написано на диалект, а на мешавица от диалектни думи и изрази, уличен жаргон и литературен език. Което го прави тегаво за четене. Само на диалект щеше да е поне стилно.

Но, нямах предвид формата, а съдържанието. Какво е оригиналното, ценното зрънце, заслужаващо внимание в статията? Аз не открих нищо повече от преповтаряни и постотвани политизирани битови "истини".
Коя е новината за тебе?
щом всеки сам...

Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано10.04.13 15:47

У боклучавостта нема степени.

Вярно. Какво повече да се каже.

Тема Re: Уж оф, ама не точно...нови [re: Kaлoмaин]  
Автор izz ()
Публикувано10.04.13 20:07

Само се закачам към теб, не е за теб поста ми.

Чаках кои ще са варосаните гробници, загубили представа за нещата, които ще се намесят да оплюят статията праведно и те се появиха. Честито на печелившите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.