|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Част от разказа на 93 годишния отец Атанас
|
|
Автор |
_maycal (refab) |
Публикувано | 27.11.12 20:58 |
|
от родопското село Хвойна, който продължава да служи в черквата на селото, и който (разказ) беше излъчен по една от националните телевизии:
Преди няколко години го посетил митрополита Николай и го изгонил от служба защото отеца бил с плетена черна шапка, вместо с калимавка. Позицията на отец Атанас е, че в крайна сметка не шапките служат литургии. Оттогава митрополита намразил отеца и не му съдействал буквално за нищо. Думите "изгонил" и "намразил" бяха използвани от самия свещеник в разказа му.
Пак добре, че Николай не му е свалил и хвърлил шапката на земята и после да я стъпче, както е било в друг случай, за който прочетох преди време.
| |
Тема
|
Re: Част от разказа на 93 годишния отец Атанас
[re: _maycal]
|
|
Автор |
_maycal (refab) |
Публикувано | 27.11.12 22:34 |
|
Ето репортаж от 2011г. за отец Атанас:
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Роко (FUCK EVIL) |
Публикувано | 27.11.12 23:06 |
|
Аз не харесвам Николай ама и тоя поп си го е търсил. То по твойта логика може и по ватени гащи и потник с една сламена шапка....
Napoleon Bonaparte: Religion is what keeps the poor from murdering the rich
| |
Тема
|
Когато човек търси, намира.
|
|
Автор |
Ежко (Бодлидрешко) |
Публикувано | 27.11.12 23:47 |
|
Когато човек търси с дух и с истина, намира истино. Иначе си намира оправдание за лутанията си.
Един свещенослужител не бива да хули митрополита си, за който се моли на всяка Литургия.
Със сигурност митрополитите са грешници. Може и да са по-големи и от онези, които ги хулят. . . Но слава Богу, има и покаяние. Но това е друга Тема.
Но какво пречи на свещенослужителите, да проявяват послушание: онова, към което са призвани.
Казано простичко: където е митрополита, там е Църквата. На някой не му изнася това, нека да се държи достойно, бидейки честен към митрополита си.
. . .
Редактирано от Ежко на 27.11.12 23:51.
| |
Тема
|
[re: Роко]
|
|
Автор |
_maycal (refab) |
Публикувано | 27.11.12 23:53 |
|
"
Аз не харесвам Николай ама и тоя поп си го е търсил. То по твойта логика може и по ватени гащи и потник с една сламена шапка...."
А аз освен Николай, май не харесвам и теб, но макар че няма смисъл, мога принципно да те посъветвам да си слагаш слама в гащите да не те боли, ако те налагат с гьостерица. А няма смисъл (да те посъветвам) защото поне аз едва ли бих те стигнал, а и кой ще се занимава да те налага - трудоемко е, а и е подсъдно, т.е. изобщо не проповядвам, в случая, насилие!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Роко (FUCK EVIL) |
Публикувано | 28.11.12 00:23 |
|
Е нали шапката не прави литургията ти си битер Николай, че даже и по-серт щом стигна до виртуална гьостерица, не че не те съветвам да пробваш -напротив съветвам те понеже тогава мога да ти разкрася физиономията в законна самоотбрана.
| |
Тема
|
Re: Когато човек търси, намира.
[re: Ежко]
|
|
Автор |
Роко (FUCK EVIL) |
Публикувано | 28.11.12 00:26 |
|
Казано простичко: където е митрополита, там е Църквата.
Не само простичко но и абсолютно вярно и затова Църквата е точно доникъде. Аз си представям един пълен некадърник треньор на футболен отбор. Загуба след загуба и той с едно покаяние си пстава пожизнено треньор.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Aлиca. (Лиса) |
Публикувано | 28.11.12 08:06 |
|
Майкъл,
не те знам католик ли си в крайна сметка или не, но ако не си православен, не раздухвай зорлем интриги "в съседския двор". Гледай си твоята "кочина" - добронамерен съвет.
Започни от ЛИЧНАТА си "кочина" - още по-добронамерен съвет.
| |
Тема
|
[re: Роко]
|
|
Автор |
_maycal (refab) |
Публикувано | 28.11.12 15:06 |
|
Нещо паралогичен ми изглеждаш - според теб бил си виновен самият отец Атанас, че евентуално имал готовност едва ли не със "сламена шапка" да служи литургия, а същевременно наблягаш на това, че "шапката не прави литургията", и че съм бил "битер Николай" (какво значи "битер"? )...
Роко, боксьор ("разкрасяващ физиономии")..., но доста вероятно е да не си гледал "Роко и неговите братя" или изобщо да не знаеш за този филм!?... Пиша - вероятно е!... Сега да не вземеш да правиш справки за филма - ще те изпитвам за съдържанието му, да знаеш!...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kaлoмaин (гозгунджия) |
Публикувано | 28.11.12 16:08 |
|
Помня го. Не знаех този случай с Николай.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|