Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:51 08.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема За устойчивостта на Църкватанови  
Автор ъглишв (Демодератор)
Публикувано09.11.12 10:12

Е, тук няма какво да се добави.

И все пак... и все пак, от възраста ли, от нрава ли, ми се ще и покойният ни патриарх, и хората около него да презираха комунистите и да им го казваха. Но каквото било - било. Сега ние трябва да му мислим.

Повече лая

Тема Re: За устойчивостта на Църкватанови [re: ъглишв]  
Автор latschistein (сатана)
Публикувано09.11.12 11:05

Напълно съм съгласен. Както винаги каза нещата направо и без задръжки. Ти си смел човек.

Автор Роко (FUCK EVIL)
Публикувано09.11.12 22:37

Ти не си християнин аз ти го казах веднъж. Религията прави разделение между светска и духовна власт. И на мене ми се щеше да се бяхме освободили сами от турско владичество ама не би.

Napoleon Bonaparte: Religion is what keeps the poor from murdering the rich

Тема Re: За устойчивостта на Църкватанови [re: Роко]  
Публикувано09.11.12 23:22

Научавам нови неща за себе си :)

Така или иначе, християнската вяра учи, че човек не трябва да се кланя на никого освен на Бога.

Повече лая

Автор Роко (FUCK EVIL)
Публикувано10.11.12 01:01

Цезаревото цезарю кво значи г-н Лутер?
П.С. Както си заковал всичките представители от Светия синод на вратата на черквата нали съзнаваш, че си доста далеч от Символа на Вярата:)

Тема Re: За устойчивостта на Църкватанови [re: Роко]  
Публикувано10.11.12 01:20

Нямам нищо общо с д-р Лутер. И преди него е имало хора, които не са примирали от възхищение пред всяка митра и всеки жезъл. Иначе цезаревото си е Бойково. За щастие, министър-председателят поне за владика не се гласи...

Повече лая

Автор Роко (FUCK EVIL)
Публикувано10.11.12 02:21

Говорим за времето когато цезарите бяха комунистите. А специално в Православието тоя синод не случайно има пред себе си Свети. Никой не те кара да примираш, просто си изясни православен ли си или не.

Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано10.11.12 08:42

Между другото имаше едно мнение в коментариите в дира, което ме разсмя. Човекът обвиняваше герб, че уморили патриарха, като продали църковните имоти.

Автор oncho99 ()
Публикувано10.11.12 09:56

Съгласен съм с теб.
Но исината е друга,че целия Свети синод са били много близки с комунистическата власт и охотно като ,че ли са служили по-скоро на Партията отколкото на Църквата .
Не може 100 на 100 от Светия Синод да са агенти и сътрудници на мракобесната ДС и ние да имаме някакви други илюзии.

Тези хора и днес толкова години след промените не казаха една осъдителна дума за онези които измъчваха и убиваха свещеници и преследваха вярващите българи.Не направиха нищо за паметта на тези мъщеници за вярата и повечето българи, които днес целуват ръцете на патриарха или на владиците нямат никаква представа за това.

В мен има огорчение и ожесточение към тази късопаметтност на нашия народ, на лековерието му и нерешителността му.

Един куп хора се намериха последните дни които се опитваха да изрекат хубави хвалебствни думи за покойния български патриарх,но някак си поне за мен ми звучаха неубедително, неискрено а и даже предпазлииво.
Нищо повече извън общочовешкия план на нещата.

У всички хора има усещането ,че се случило някакво важно събитие и това е така.Ние имаме огромна надежда ,че БПЦ ще изпълни ролята си и ще събере разпиления да си го кажем направо и обезкуражен български народ.
Дано това да се случи най-накрая.
И аз имам вяра за това, имам и надежда за друго не съм сигурен!

Тема Re: За устойчивостта на Църкватанови [re: oncho99]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано10.11.12 10:22

Нищо повече извън общочовешкия план на нещата.

Дори и да е така - има само два плана - общочовешки и божествен. От общочовешки план си отиде човек, който може би е бил заложник на нечии слабости през цялото си служене на църквата. Отиде си човек, страдал не по-малко от всички нас, но товарен от познати и непознати с повече изисквания, отколкото всички ние имаме към себе си. Другия план си е божа работа. Трети вариант няма.

Иначе си прав за очакванията. Затова си мисля, че рано или късно всички ще подкрепите Николай. Каквото и да не ви харесва у него - той е достатъчно агресивен, за да направи църквата да изглежда единна и да създава впечатление за успех. Ще гради църкви, ще се меси навсякъде, може дори да наложи някои неща, които сега масово са отхвърляни от обществото ... и тогава ще усетите какво означава да си от печеливш отбор - не говоря за царство небесно и т.н., а най-обикновен печеливш отбор. Тогава ще забравите ролексите, мутрите и т.н. Или поне ще решите, че целта оправдава средствата.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.