|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Изявление на Св. Синод на БПЦ
|
|
Автор |
anb () |
Публикувано | 14.06.12 18:50 |
|
ИЗЯВЛЕНИЕ НА СВ. СИНОД НА БПЦ-БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ ОТНОСНО ГЕЙ-ПАРАДА НА 30 ЮНИ 2012 Г. В СОФИЯ
По повод организирания гей-парад на 30 юни 2012 г. в София, Светият Синод, духовенство и православни християни отново категорично се противопоставяме на провеждането на такава безнравствена проява. Защото изповядваме исконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото. Ние пазим Христовата апостолска вяра, която е същата вчера, днес и вовеки, тъй като Бог е неизменен. А Сам Бог говори чрез апостола: „жените им замениха естественото употребление с противоестествено; също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда" (Рим. 1:26-27). Св. апостол Павел в посланието си до Римляни казва още: „Гневът Божий се открива от небето върху всяко нечестие и неправда на човеците, които държат истината в неправда" (Рим. 1:18).
А светата Църква не иска да страдаме и затова ни учи да проявяваме любовта си в телесна и душевна чистота и да пазим неосквернени телата си, за да бъдем здрави и полезни на себе си и обществото. Основата на здравото общество е благословеното семейство, за което Бог казва: „И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се" (Бит. 1:27-28). „Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си; и ще бъдат (двамата) една плът" (Бит. 2:24). Понеже Бог е съвършената Истина и Любов, Той винаги промишлява най-доброто за Своето висше творение - човека. Милува го като Свое най-любимо чедо.
Така и ние трябва да се грижим за нашите деца - с отговорна и очистена от всякаква мерзост любов. Умоляваме родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти.
„Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ.
източник:
Редактирано от anb на 14.06.12 18:51.
| |
Тема
|
Re: Изявление на Св. Синод на БПЦ
[re: anb]
|
|
Автор |
нблдтл () |
Публикувано | 15.06.12 14:30 |
|
Едва ли има християнин който да не се съгласи с това изявление. Дано сега Синодът да не стане мишена на политкоректните шовинисти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Киро ( ) |
Публикувано | 16.06.12 01:05 |
|
А ти как мислиш: 1. Има ли педерасти в Синода?
2. Има ли мъжеложци сред монашеското братство?
Почти офтопик, но не съвсем. Ако и двата отговора са "не" заставам изцяло зад Синода, нищо, че не вярвам в измисленото ви отмъстително и нелогично Богче.
| |
Тема
|
[re: Киро]
|
|
Автор |
anb () |
Публикувано | 16.06.12 01:22 |
|
Извинявай, Киро, но с целия респект към теб, ще кажа: не говорим за това! Говорим за едно ненормално явление, което от няколко години се опитва агресивно да наложи в обществото ни като "нормални" хомосексуалните извратени и неестествени взаимоотношения. И което парадира публично с това, без срам или уважение към никого....
Моля те, извини ме за тези думи, но не мога да реагирам по-различно.
P.S. 01:31ч- И само да допълня: това е снимка, публикувана от един приятел във Фейсбук. Въпреки, че не се връзва много-много с темата, преценете сами, кое наистина е важното?
Редактирано от anb на 16.06.12 01:31.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Petur2012 (непознат
) |
Публикувано | 16.06.12 11:05 |
|
Чудесно казано! Слава на Бога, че има Християни, които четат Божието слово. Това е силно предупреждение на Православната църква, която е част от Христовото тяло. Важно е да се каже, да се чуе, че хомосексуализма е дело на дявола и МЕРЗОСТ ЗА БОГА. Така всички участници, съмишленици, всички които допущат изявата на тази мерзост като овластени нямат оправдание, че не са чули и не знаят! Те ще носят отговорността не само за себе си, но и за цялата държава, защото Бог не остава без отговор. Божията търпеливост има граници. Бог ни предупреждава, предупреждава. Аз съм убеден, че ако се състои, (а този парад ще се състои, тъй като е наложен и от "американците", на които сме добри марионетки), ще има разтърсващо възмездие за България. Зад всичко това стои сатана, който от поднебесното си място ръководи плана си. Със същите демони на разврата той поквари хората в епохата на Содом и Гомор. Последно време е. сатана е много разярен, защото знае, че му остава малко време. Сега Църквата-Христовото тяло - всички Християни ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ В МОЛИТВИ! МОЛИТВИ И ПОСТ! Да се разкъса надвисналото над България сатанинско присъствие, да се завържат демоните, които са на земята и да се развържат връзките им с поднебесните сили и власти. БОРБАТА Е ДУХОВНА! Не е срещу кръв и плът! ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ПО-СИЛЕН Е ТОЗИ КОЙТО Е В НАС, от този който е в света. Исус каза да бъдем ЕДНО. Когато Християните сме едно, сме силни във всичко. Господи пази ни от лукавия. Амин.
| |
Тема
|
Коректно,
|
|
Автор |
_maycal (refab) |
Публикувано | 16.06.12 12:20 |
|
макар и малко примитивно (по традиция?). Коректно е изявлението заради основната същност на съдържанието му, а и защото няма настояване към държавата да забрани парада. Хипотетично, има резон в евентуална забрана на провеждане не на такъв парад, а на прекомерен шум, на нарушаване на писаните правила за разни крайни разголвания и пр., при осъществяването му.
Поне малко е примитивно, мисля, защото не е формулирано по оптимален начин съобразно възможностите които има религиозността за обхват на проблема.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Киро ( ) |
Публикувано | 17.06.12 00:25 |
|
Проблемът не е в това, че педалите са нагли и противни(фАКТ!). А че тлъсти атеисти като голяма част от попчетата ви, освен че също са такива(хомосексуални), лицемерно се опитват да яхнат това. За да уточня: на мен тия демонстрации на "различност" са ми нелогични и много антипатични. ОК - да си правят, каквото правят, не ми пречат, но парад? Защо?
Но кой ги "осъжда"- Николай ЛИмузинец? Оня нагъл шопар(още ли е игумен на Рилския манастир), Йоан ли беше? Или далият "архонтско" звание на оня турбобоклук, настоящ евродепутат, тези ли ще бъдат морални съдници?
| |
Тема
|
[re: Киро]
|
|
Автор |
anb () |
Публикувано | 17.06.12 16:48 |
|
Разбирам те, чисто по човешки и ти благодаря за искреното мнение, Киро! Но те моля, не стой в недоверие!В тази тема акцентът е върху обществено-отговорната позиция на Църквата, която е абсолютно правилна и полезна за обществото ни! Тази позиция не може по никакъв начин да бъде разглеждана (или съпоставяна) през издънките на един или двама човека (обикновени хора като нас с теб), които в един момент са решили да направят някого титулован, заради статуквото, което заемат (за момента) и парите, които разни ново(Бг)забогатели даряват с разни мотиви. Та, тези един-двама, които са го направили уж от името на Св. Православна Църква, просто са си затворили очите за официалната позиция на Ръководството и не могат да бъдат определящия фактор, по който ние с теб да правим категорични изводи за цялостното състояние на нещата.
Благодаря ти, за проявеното разбиране!
Редактирано от anb на 17.06.12 17:02.
| |
Тема
|
Re: ... от днес ...
[re: _maycal]
|
|
Автор |
anb () |
Публикувано | 26.06.12 18:55 |
|
И докато ние тук постигнахме съгласие и се обединихме около така важния за обществото ни въпрос, днес от "трибуната" на обществената телевизия излъчиха това:
Нека всеки сам да направи за себе си извода.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
onchoo () |
Публикувано | 30.06.12 18:53 |
|
На мен ми се струва, че напоследък се засилва един вид войнстваща ако може така да се каже фарисейщина в Българската православна църква.
Имам предвид изявите и изказванията на митрополит Николай които ми се струват неадекватни и необеснимо крайни.
Случая с архонските титли не искам да коментирам защото ме ме хваща необесним яд как е възможно това нещо да се е случило изобщо.Успокоява ме единствено факта че този проблем може би не е основен и леко в страни от големите въпроси за които трябва да се грижи една христова църква.
Но онова което е по-страшно според мен е омразата и настървението с които някои свещеници се обявиха против гей-парада включително с призиви за насилие.Истина е и че в медиите се чуват само тяхните гласаове за да се засили разделението в обществото и да се създават изкуствено драми.
Сигурен съм че това НЕ Е позиция на Българската православна църква която включва всички свещеници и миряни ,а единствено на Светия синод.
Наясно сме че синода не е Църквата и ,че у самите му членове се намерират такива с много по-големи грехове от тези против които се обявяват с декларация.
Затова смятам,че тази позиция носи по-скоро вреда от колкото полза за всички нас.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|