|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Един младеж
|
|
| Автор |
kaмъчe (загубенo) |
| Публикувано | 07.03.12 14:44 |
|
|
22-годишният младеж работи като общ работник при кмета на Цървище и Фролош
Кметът на Кочериново Иван Минков награди с еднократна премия от 300 лева 22-годишния Любомир Кастрев, който рискува живота си, за да снабдява с хляб и лекарства през цялата зима откъснатите от снежни преспи махали на село Фролош, съобщи БТА.
Кастрев доставяше провизии на възрастните си съселяни и дневно изминаваше по 20 километра с коня си Дорчо. При последната си доставка успял да премине за 12 часа над 30 км и да обиколи няколко от най-отдалечените махали в района с 80 хляба.
"Това беше единственият начин. Ако не беше той и кончето му, тези хора можеше и да не изкарат зимата", каза кметският наместник на кочериновските села Цървище и Фролош Красимира Мутафчийска.
Премията за Любомир е от представителните разходи на община Кочериново за тази година.
„Благодаря ти, че помогна в тези тежки условия на хората, които бяха откъснати в отдалечените махали. Благодаря и на Бог, че те опази, защото ти рискува здравето и живота си, за да помогнеш на другите”, каза кметът Иван Минков при връчването на наградата, цитиран от дупнишкия сайт "Ден нюз".
Любомир работи като общ работник при кмета на Цървище и Фролош Красимира Мутафчийска. Получава за 14 дни, при четиричасов работен ден, по 42,90 лв. месечно. Живее при родителите си, които имат още четири деца. Всеки ден идва от дома си на 3 км от Цървище с кончето, за да занесе хляб и на семейството си.
| |
|
|
|
Нищо не е това, неговото, като натоварване и риск!... Истинското нечовешко натоварване и подвиг в рамките на 8-часовия работен ден е на жената - чудо, мъченица и ударничка на началническо-бюрократичния творчески труд, бившата началничка на Агенцията по вписвания, която си определи бонус от над 70 000 лева. Впрочем, от интервюто по телевизията с нея се видя, че става дума за страшно емоционално-дебилно животно до степен, че ми се стори малко ненормална психиатрично(?)!... За такава ближна, имам прилог, според който, акохипотетично имах напр.... халифска власт, бих и отнел всякакви имоти и средства и да остане да си изкарва хляба, леглото и топлото като служителка на "Чистотата"!
| |
|
|
|
За най-голямо съжаление достигаме все по-голями душевни низини като цяло, но това води до безчувствие и в нас.
А иначе за младежа, то и кончето колко ли е изяло, та тия 300лв. реално са по-малко, пък и човек като се движи и храната се увеличава.
| |
|
Тема
|
Re: Един младеж
[re: kaмъчe]
|
|
| Автор |
izz (пристрастен) |
| Публикувано | 07.03.12 18:34 |
|
|
Бог да благослови този човек!
| |
|
|
|
Наистина няма какво да се каже.
Коля и беся
| |
|
Тема
|
Плановете са за тотална урбанизация
[re: kaмъчe]
|
|
| Автор |
Heoбoгoмил (андролог) |
| Публикувано | 08.03.12 19:43 |
|
|
Така няма да имат проблеми за шистов газ, мини, кариери, сезонни курорти, грандомански строежи, плантации...
Та такива като него и бой могат да ядат, задето задържат отписани селища.
| |
|
|
|
какво да се каже... с тия триста лева да не стане като "избранникa на госпожа Юсон" По-добре да му ги дават по 30 на месец.
[urlhttp://maupassant.free.fr/textes/husson.html][/url]
| |
|
|
|
Снощи гледах тв репортаж по bTV с момчето. Прекрасен млад човек и съвсем истински! И такива има много, твърде много, за които никой дори и не споменава. Които дават премного от себе си за другите, които са запазили тази първоначална, искрена и вродена човешка доброта. Която не възвеличава себе си по никакъв начин и не търсят обществено признание
Двадесет и три години работех в планината. Работата ми бе свързана с целогодишно пътуване из България по планините, през всичките четири сезона. Веднъж, (мисля, че беше 2003 година, зимата) колата ни опря на мостовете си в дълбок коловоз, равномерно покрит от снежна пряспа в подножието на една гориста планинска местност край Брезник, и спря. Просто "увисна" във въздуха. Нито едно от четирите задвижващи колела нямаше досег със земята. А ние - сами. Не можем да я избутаме, не можем да я повдигнем...Навсякъде дебела и равномерна снежна покривка, камъни за подлагане под колелата не се виждат, с клонки не става. Разкопах с лопатата малко, но като видях че е повдигната точно на диферециалите се отказах. Отдалечих се малко настрани и казах: "Господи, моля Те, помогни ни!...." И чудото стана- за по-малко от минута зад завой на горския път се появиха няколко човека от ромски произход с брадви в ръце (както обикновено си ходят зимата в горите край селата), усмихнаха се и казаха:" Да помогнем ли...?" Помолихме ги да бутнат и четирима души успешно избутахме "Нивата" обратно на твърда земя и тя отново "зацепи на твърдо". Тези хора само се усмихнаха, казаха :" Айде ...!" и си продължиха по пътя. Бях изпълнен с огромна благодарност и вълнение. Имах чувството, че това са Божии ангели, изпратени ни от Бога само и само , за да помогнат там, в гората, където имаше нужда.
Обичам такива хора като момчето, винаги съм бил насърчаван от характера им и много бих се радвал техния жив пример да става все по-заразителен за всички нас!
Редактирано от anb на 09.03.12 14:15.
| |
|
|
|
Двадесет и три години работех в планината. Работата ми бе свързана с целогодишно пътуване из България по планините, през всичките четири сезона.
Блазе ти. Каквото и да си приказваме, в планината е по-близо до Бога.
Редактирано от Пpaвocлaвeн ckoт на 10.03.12 08:04.
| |
|
|
|
В отговор на:
Блазе ти. Каквото и да си приказваме, в планината е по-близо до Бога.
Благодаря ти, за чудесното чувство за хумор!
Но ако трябва да сме сериозни, в планинската тишина (особено нощно време в гората) преживяваш едно преживяване, което тук, в градската среда не би могло да се усети. Започваш да размишляваш за неща, за които друг път не си имал времето или подходящата обстановка. Когато гледаш цялото това творение, съвършените детайли на всеки един елемент от него, когато отправиш поглед към ярките звезди си задаваш въпроса:"...къде е моето място сред всичко това, кой съм, за какво съм създаден, какво има там отвъд.., как е създадено...".
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|