|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
Кое е това животно?
|
|
Автор |
Пpaвocлaвeн ckoт (свещoпалец) |
Публикувано | 21.09.11 17:06 |
|
"Иов 40:10] Ето бегемотът, който съм създал, както и тебе; той яде трева като вол;
[40:11] ето, неговата сила е в бедрата му, и якостта му - в мишците на корема му;
[40:12] размахва опашката си като кедър; а жилите на бедрата му са преплетени;
[40:13] краката му са като медни тръби; костите му са като железни пръти;
[40:14] това е върхът на Божиите пътища: само Оня, Който го е сътворил, може да приближи меча Си до него;
[40:15] планините му принасят храна, и там всички полски зверове играят;
[40:16] той си ляга под сенчестите дървета, под покрива на тръстиката и в блатата;
[40:17] сенчестите дървета го покриват със сянката си; върбите край потоците го окръжават;
[40:18] ето, той пие от реката и не бърза; остава си спокоен, ако ще би Иордан да хлуйне към устата му.
Да не е... това:
Редактирано от Пpaвocлaвeн ckoт на 21.09.11 17:07.
| |
|
а иначе в 'литанията на Ре" е най-сериозното обвързване на органи с богове, на което съм попадал в подобен текст.
Veni, vidi, vici
| |
|
| |
|
Тц, трябваше да е Ancient Behemoth
| |
|
Бехемота е много кораво нещо, само архидяволите и архангелите го бият.
| |
|
хех а имаше ли левиатани :)
И аз какво питам нали има дракони, пущат огън като левиатана
Те надвиват бехмота
Редактирано от Пpaвocлaвeн ckoт на 21.09.11 21:16.
| |
|
"Бегемот" си е думата за хипопотам :)
Sword-tongued
| |
|
| |
|
И къде у хипопотама опашка "като кедров ствол"? Неговата е къса и по-скоро като голям морков. Краката му не са като железни стилбове, напротив, в сравнение с тялото изглеждат тънки. Жилите на бедрата му са скрити под дебел слой тлъстина и не се виждат преплетени ли са или не. "Планините" не му принасят храна, той живее в равното.
Па и "крепостта му" верно е в бедрата, но най-вече в огромната му паст със стърчащи 30 см и повече бивни. А за тая най-типична негова черта - нито дума.
Редактирано от Пpaвocлaвeн ckoт на 21.09.11 23:17.
| |
|
Хмм, няма ли некъде в нета анимация за баш Бехемот?
Нали Ancient Behemoth-а НЕупгрейднат е баш Бехемот...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|