Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:49 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Наминах към този клуб...нови  
Автор 3ипpekca (атипична)
Публикувано19.08.10 09:00

да получа вътрешна информация за ... края на света.

Виждате ли настъпление на злото, което да е по-голямо, отколкото е било през вековете? Подготвя ли се идването на антихриста чрез някакви действия на хора и организации?

Аз съм лаик в областта на богословието и може да се изразявам по неподходящ начин, за което моля за извинение. Но наистина ми трябва вашата гледна точка за това - докъде стига нормалната критика към пороците на днешното консуматорско общество, и от къде започва психозата?

По-конкретно, какво мислите за твърдения от рода на: "Зад съвършенството на системата за обслужване с електронни карти се крие световната диктатура, господството на антихриста" (Старецът Паисий)

Предварително благодаря на тези, които ще си направят труда да отговорят какви са позициите на съвременното богословие по тези въпроси.

Не всяка кал е лечебна.

Тема Re: Наминах към този клуб...нови [re: 3ипpekca]  
Автор Maнyил ГpиropaМодератор (eusebestatos)
Публикувано19.08.10 09:44

Колкото православни - толкова мнения :) Един ще ти каже, че нещата са ужасни и краят на света със сигурност идва. Друг ще ти каже, че нещата винаги са си били ужасни, значи тепърва трябва да стават още по-отвратителни, за да решим, че идва краят на света. Трети ще рече, че по тия въпроси само Бог знае и няма защо да спекулираме.

не е възможно християните да имат Църква, а да нямат император

Автор _maycal (refab)
Публикувано19.08.10 09:57

""Зад съвършенството на системата за обслужване с електронни карти се крие световната диктатура, господството на антихриста" (Старецът Паисий)"

Според мен, в това твърдение има немалка доза психотизъм и глупост, но и някакви възможно смислени(!?) хипотетични теоретични основания, които, обаче, може би нямат достатъчно тежест и значимост, предполагам!?

Впрочем, не е сигурно дали наистина споменатия старец се е произнесъл така!... Освен това, грешат и изпадат в заблуди и старците!

Тема Re:нови [re: Maнyил Гpиropa]  
Автор vyprosche ()
Публикувано19.08.10 10:20

Много точно казано. :))

".....Трети ще рече, че по тия въпроси само Бог знае и няма защо да спекулираме."

Аз съм от "третите" в твоята класификация. :)
Обичам практичната част от Православието. Не се ровя да търся "какво всъщност иска да ни каже Господ", но живея с вяра и упование в Него Вездесъщия и знам, че каквото и да се случи е за мое добро, не ми дава да повече от това, което мога да понеса. Защо да се страхуваме от "края на света"и да изпадаме в паника, нали Живота е вечен. По скоро трябва да сме загрижени за това, което лично всеки от нас ще отговари на Страшния съд.

Тема Re: Наминах към този клуб...нови [re: _maycal]  
Автор vyprosche ()
Публикувано19.08.10 10:25

Наистина много християни се плашат и се създава психоза. Къде ни е вярата тогава ?

Тема Re: Наминах към този клуб...нови [re: vyprosche]  
Автор lachistein™ ()
Публикувано19.08.10 10:30

Едно е да разпознаваш знаците, сочещи към последните дни, друго е да се страхуваш. Всъщност би следвало да се радваме, че Краят идва.

Автор фaмyлyc (щастливец)
Публикувано19.08.10 10:33

Предварително благодаря на тези, които ще си направят труда да отговорят какви са позициите на съвременното богословие по тези въпроси

За тази цел трябва да питате в някой форум, където пишат съвременни богослови.

То и тяхното мнение едва ли ще се различава от мнението на невярващите, които доминират тука.

ето, тоя камък ще ни бъде свидетел, понеже той чу всички думи на Господа

Тема Re: Наминах към този клуб...нови [re: vyprosche]  
Автор фaмyлyc (щастливец)
Публикувано19.08.10 10:39

Нашето спасение се осъществява между страха и надеждата, така казват светите мъже и жени.

ето, тоя камък ще ни бъде свидетел, понеже той чу всички думи на Господа

Тема Re: Наминах към този клуб...нови [re: lachistein™]  
Автор vyprosche ()
Публикувано19.08.10 10:50

"Едно е да разпознаваш знаците, сочещи към последните дни...."

Какво ни ползва това? Последните дни се очакват от 2000 години и никой не знае ни деня, ни часа, дори и Сина, а само Отец небесен. Всеки един ден трябва да го живеем като последен, но не с "ядене и пиЙене".

Редактирано от vyprosche на 19.08.10 12:30.

Тема Re: Наминах към този клуб...нови [re: _maycal]  
Автор kaмъчe ((просто))
Публикувано19.08.10 10:52

Къде има "психотизъм и глупост" и къде самонадеян атеизъм ще види всеки един от нас на Страшния Съд, а сега е лесно .... да се говори ... на кой каквото му падне. Но нищо, ще дойде видов ден, ще се види и какво иде след картите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.