Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:20 26.11.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема има ли Богнови  
Автор dlq (непознат )
Публикувано10.09.09 17:59

Здравеите.Моля ви, можете ли да ми покажете 4е Бог са6тествува,по такъв на4ин,примерно, както аз виждам и разговарям с някои приятел.Аз бях "вярва6т" в продължение на 1год.и половина +- ,за6тото преди да запо4не вси4ко употребявах наркотици,от които не можех да се освободя.много пати приемах вси4ко с вяра относно съ6тествуването на Бог,но след известно време съмненията надделяваха.мисля си съ6то 4е спрях наркотиците поради страха които ми дадоха думите от Библиата ,4е ако не вярвам 6те ида в ада.все о6те имам страх от ада,които много ме притеснява в слу4аи 4е Бог е истина но не искам да вярвам в бог само заради страха от тези думи (за ада).моля ви, помогнете ми ако искате и можете, ако ли не надявам се даразбера истината търсеики,4етеики и т.н.БЛАГОДАРЯ ВИ!

Тема Re: има ли Богнови [re: dlq]  
Автор xenoxМодератор (елфът савин)
Публикувано10.09.09 18:10

моли се! и в никакъв случай не посягай отново към наркотиците!

ако имаш нужда от това Бог сам ще ти се открие. ако нямаш - ще се справяш и без да ти се открива. вторият вариант е за предпомитане, защото всяка среща с Бог е съд.

Автор kaмъчe ()
Публикувано10.09.09 20:35

Не е добре вярата ти в Бога да се основава на страха от Бога.
Бог е любов и ни обича повече и от нашите родители, гледай по този начин на Него.

Автор Sisilia ()
Публикувано10.09.09 22:00

Бог съществува и те обича. От теб се иска само малко усилие и вяра.

Тема Re: има ли Бог [re: dlq]  
Автор Veselin_L (непознат )
Публикувано10.09.09 22:48

Здравей , и аз имам съмнения но се опитвам да ги забравя защото с разума си вярвам но сърцето ми не иска да повярва и в трудни моменти веднага изгубвам слабата си вяра . Ще ти кажа какво ми се случи преди около 2 години тогава бях атеист и бях отишъл при една врачка говорихме каквото говорихме и като се прибрах реших че трябва да се съблека гол и така да хода из града , но си пуснах телевизора и това което чух веднага щом го пуснах беше - (един свещеник говореше на една жена) : имам три заповеди към тебе не се показвай гола пред всички , втората не я помня и третата да ходиш на църква , тогава започна някаква промяна в мене но все още не беше достатъчна , след това пак като по чудо ми се случи една случка и реших да се изповядам след като се изповядах вече започнах да усещам по добре какво е православен живот и оттогава на приливи и отливи се опитвам да заживея по праведно. това беше за мен ето една история на друг човек - http://pravoslavie.domainbg.com/01/barnaul_miracle.html...

Чудесата които се случват и са се случвали в православието са неизброими , ако прочетеш житията на светиите ще останеш изумен какво мъжество са проявявали и какво търпение и не ти се струва че всичко писано за тях е измислица защото дори и фантастиката бледнее пред тях ...

Бих ти препоръчал някога след тежък ден да прочетеш някои псалми тогава когато сърцето е най - измъчено , виждаш как точно пасват и с каква радост и недоумение се четат ...

Търси БОГа всеки ден и във всичко питай се може ли цялата природа и разнообразие всичката тази красота да е станала случайно и се моли БОГ да ти отвори сърдечните очи понякога ще виждаш прекрасно че всичко е негово творение понякога ще се съмняваш , понякога ще виждаш греховете си понякога ще се мислиш за безгрешен , но ако го търсиш той ще ти покаже какво е истински мир поне за малко за да го видиш и тръгнеш да се стремиш към него , ще ти покаже какво е да имаш чисто сърце поне за малко за да видиш колко е приятно и ще започнеш да се стремиш към него , но БОГ както говориш с приятел ще видиш на Страшния Съд а допреди това ще трябва да се задоволиш с неговите проявления които са навсякъде около нас ...

Бих ти препоръчал също да се опиташ да изпълниш заповедите му опитай се с някоя която ти е най - трудна и дръж докато можеш - примерно тази да търсим преди всичко небесното му царство а останалото ще ни се придаде , ще видиш как ще усетиш че те закриля и че някой наистина е с теб и се грижи за теб ...

Бъди готов за сурова битка и знай че до края на живота ти няма да престане но ако излезеш победител от нея ще имаш невъобразима награда и ще се наслаждаваш на Божията любов вечно което си е най - голямото щастие на света

Тема Къде е Бог?нови [re: dlq]  
Автор Aлekc (необвързан)
Публикувано11.09.09 09:09

Бог не е някакво същество, подобно на теб или мен, за което с основание можем да се чудим дали съществува или не.

Според учените цялата наша Вселена е възникнала в резултат на първичен взрив от свръхплътен първичен атом преди около 13,7 милиарда земни години. Но Бог не е част от Вселената ни, Той дори не е и самата тя в своята цялост.

Подобно на празното пространство, Бог е това, което винаги Е.

Той е отвъд всички наши представи, отвъд всички наши понятия, но при все това е по-близо до всеки един от нас от собственото му дихание.

Престави си огромен океан, в който плуват безброй различни риби. Бог е самият Океан, в който те плуват, а не някаква много голяма и специална риба.

Опитай се, поне за известно време да забравиш за себе си и да се опиташ да погледнеш на света сякаш отгоре или отстрани. Опитай се да схванеш безкрайното и всепроникаващо дихание на Бога във всичко съществуващо, и в частност в теб самия.

Защото Бог е Дух, Бог е Любов и ти си само една малка рибка, която плава в този Вечен Океан от духовна светлина и любов. Довери се изцяло на Бога, така както едно току-що родено безпомощно бебе се доверява изцяло на майка си и забрави за всичко останало, което те тревожи и измъчва.

Когато се почувстваш дори само за един миг като малко дете във вечните обятия на Бога, ти никога повече няма да Го търсиш там където не е: в думите, в книгите, в църквите.

Но тогава ще откриеш не само в Библията, но и в други древните свещени книги, не само в познатите ти църкви, но и в много други древни храмове, нещо много родно и близко, което може да ти е от помощ в тежки дни.

Защото то е написано или сътворено някога от мъдри и святи хора, на които Бог се е открил в цялото си величие и великолепие. А веднъж дори Той е изявил себе си максимално, макар и само за кратко за кратко в човешка форма, доколкото позволяват ограниченията на нашия земен свят.

Неговите слова, които можеш да прочетеш в Евангелието, по-добре от всичко друго, могат да излекуват душата ти и да я направят отново зряща за нейната собствена божественост.

Бога никой никога не е видял. Единородният Син, Който е в недрата на Отца, Той Го обясни.

Иоан (1:18)

Когато си в лодката, движи се брега.
Когато си на брега, движи се лодката.

Редактирано от Aлekc на 11.09.09 09:25.

Тема Размисли !нови [re: dlq]  
Автор Stephanus (по-голям сектан)
Публикувано11.09.09 09:43

Привет,

предлагам ти сам да стигнеш до този извод, но бих ти препоръчал да размишляваш над въпроси като:

1. Как се е появила Библията и какво тя казва.
2. Дали би имало християни, ако Христос не беше възкресен от мъртвите.

1. В начало бе Словото;
.............................................................
14. И Словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

15. Йоан свидетелства за Него и викаше, казвайки: Ето Онзи, за когото казах: Този, който идва след мен, е пред мен, понеже е бил преди мен.
..............................................................
18. Никой никога не е видял Бога. Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.

Редактирано от Stephanus на 11.09.09 09:44.

Тема Изяви Го (не обясни)нови [re: Aлekc]  
Автор Stephanus (по-голям сектан)
Публикувано11.09.09 09:49

8. Никой никога не е видял Бога. Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.

Римляни 9:5
"... от които по плът се роди Христос, който е над всички, Бог, благословен до века. Амин."

Тема Re: Изяви Го (не обясни)нови [re: Stephanus]  
Автор Aлekc (необвързан)
Публикувано11.09.09 10:29

Напълно съм съгласен с теб, че изяви е далеч по-подходящо в случая.

Но аз винаги цитирам публикувания в Интернет компютърен вариант на Православната Библия, по изданието на Св. Синод от 1995 г., а там текстът гласи: "Той Го обясни".

Затова сериозните хора предпочитат да четат свещените книги в оригинал...

Когато си в лодката, движи се брега.
Когато си на брега, движи се лодката.

Автор Eжko_ (бодли_дрешко)
Публикувано11.09.09 10:37

Както известният часовник на Пейли е свидетелствувал за дейността на създателя си (т.е. за часовникаря), така и Вселената във всичките си чудесни подробности "пее хваления" и свидетелства за своя Създател.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.