|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Енорийски живот.
|
|
| Автор |
xenox (елфът савин) |
| Публикувано | 03.08.09 20:55 |
|
|
Някой навит ли е да разкаже как върви живота в неговата енория, що за хора посещават службите, какви мероприятия се провждат и т.н.
Може и протестанти, да ни засрамят.
| |
|
Тема
|
Re: Енорийски живот.
[re: xenox]
|
|
| Автор |
isihia (пристрастен) |
| Публикувано | 03.08.09 22:35 |
|
|
Един руски свещеник се похвалил, че развива голяма дейност и изброил много неща, после попитал един гръцки свещеник: А вие какво правите?
Гъркът отговорил: Само едно нещо - литургисо, литургисо, литургисо...
е, това беше малко отклонение от темата...
| |
|
|
|
Toва е абсолютно невярно,гърците правят неща които ние само сънуваме.
Например имат мисионери в Африка,Азия,двете Америки.
Да си чувала нещо такова от българи?
| |
|
|
|
То май това беше идеята на отговора. Че който прави много, не се хвали. Или?
Инак аз май съм в осем енории. Слушам литургия, моля се и се причестявам ту в "Света Параскева", ту в "Света София", ту в "Свети Седмочисленици", в подземната "Света Петка", в "Света Неделя...", в малкия "Свети Николай", в семинарийския "Свети Йоан Рилски", в "Св. св. Кирил и Методий" на Женския пазар... Може би най-често напоследък в последната. Там енорийски живот определено има.
Ще ми дойде акълът, ама дали ще съм жив тогава...Редактирано от glishev на 03.08.09 23:42.
| |
|
|
|
Май наобратно,за дейноста си не се хвалиш,просто разказваш.
Премълчаването може да е и от липса на какво да се каже ,или от криворазбрана скромност.
Хората си имат мисионерски бюлетини,и ясно показват че за да се стигне до литургия,трябва мисия,катехизация...
| |
|
|
|
Може, да. Но това е извън темата, инак чувам добри неща за гръцката Църква.
Ще ми дойде акълът, ама дали ще съм жив тогава...
| |
|
|
|
В нашата епархия аз,и още един приятел водехме "Библейско училище",но той сега се занимава с реинтегриране на наркомани в обществото,и няма много време.
някой да е чувал нещо такова другаде в България?
ще се радвам да науча
| |
|
|
|
ИДЕЯТА ми бе, че "най-важното е най-важно", останалото не е задължително. То си идва само.
| |
|
|
|
трудно е да спася себе си, за останалите как да мисля...
| |
|
|
|
ами,който се спасява сам,не се спасява
за да се спасим си помагаме,затова сме общност,затова сме тяло Христово,т.е. Църква.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|