|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Отделете само 3 минутки !
|
|
Автор |
milend () |
Публикувано | 09.07.09 09:16 |
|
Отделете 2 минутки за четене и една за размисъл.
"А като онзи отец, от детството ми, поп Лазар, може би има и сега, но просто не съм го срещнал. Не може да го няма... все някъде... "
Исус Навиев 24:15
| |
Тема
|
Re: Отделете само 3 минутки !
[re: milend]
|
|
Автор |
xenox (елфът савин) |
Публикувано | 09.07.09 09:28 |
|
Скоро беше Цветница. Закачих си върбово клонче на иконата. За здраве. А миналата седмица, за Гергьовден, си сложих буково клонче. Такъв бил редът. Или поне така казват.
амчи, нищо ново. такива като автора под път и над път, с лопата да ги ринеш. наистина лошо, че няма достатъчно качествени свещеници, които да работят с младежта, та да не става тя така глупава и повърхностна като автора.
| |
Тема
|
[re: xenox]
|
|
Автор |
Kossoman () |
Публикувано | 09.07.09 10:05 |
|
Голям карък го е натиснал тоя Павлин. Толкова години да не може да срещне един свестен поп...
| |
|
Ако, ходи само три пъти в годината на църква, така само по традиция да си запали свещичка и вземе клонче за здраве, няма как да стане.
| |
Тема
|
[re: milend]
|
|
Автор |
*Paл* (слънчева) |
Публикувано | 09.07.09 10:32 |
|
| |
Тема
|
Каквото търсел, туй и намерил
[re: Kossoman]
|
|
Автор |
Eжko_ (бодли_дрешко) |
Публикувано | 09.07.09 17:47 |
|
Видимо лъжите са по-вече от истината. По каква причина, е без значение. Невярващата, нелюбяща душа може да намери врага навсякъде - по-точно, врага го открива и обладава. Тогава вече шизофренията е налице, и всеки "поп", всеки един "чернодрешко", е един черен дявол, и ако дори си издуха носа в носната кърпичка, в очите на ненавситника ще изглежда като отвратително повръщане, както и всичко останало ще бъде хиперболизирано "до немай къде" - все в негативна посока, естествено, в служение на врага - сиреч, на Клеветника.
Не, не че няма недобросъвестни свещенослужители, ама ние какви сме - да не сме по-горе оттях.
Прочее, кой тук е безгрешен ?
Редактирано от Eжko_ на 09.07.09 17:47.
| |
Тема
|
Re: Каквото търсел, туй и намерил
[re: Eжko_]
|
|
Автор |
ann () |
Публикувано | 09.07.09 18:23 |
|
Е, не е точно така. Аз мисля, че човекът е добронамерен ... все пак не крие обичта си към свещеника от детството си. Както и афинитета към вярата по принцип.
| |
Тема
|
[re: ann]
|
|
Автор |
Eжko_ (бодли_дрешко) |
Публикувано | 09.07.09 18:45 |
|
"""Е, не е точно така. Аз мисля, че човекът е добронамерен ... все пак не крие обичта си към свещеника от детството си. Както и афинитета към вярата по принцип."""
Аз пък смятам точно обратното, съгалсявайки се с това: че всички пътища, водещи към ада, са постлани с наглед добри намерения.
"Мерси" казвам аз, скъпа анн, на такава добронамереност, и на такъв афинитет.
Тези, най-малките, които в бъдеще ще прочетат тази негова "беседа", ще запомнят от нея най-вече едно: че "попът" си е просто една черна, окаяна, пълна със страсти душица, незаслужаваща никакво внимание.
Ако се вслушаме в този разказ и го приемем, то значи да се поддадем на злите внушения, чиято цел е : и ако да влезем понякога в храма, то ще е да задоволим нашия егоцентризъм: ах, колко сме праведни, ах колко другите са грешници, начиная от "чернодрешковците".
Не се заблуждавай, анн: "носталгията" му по "поп Лазар" е носталгия по детството му - нещо подобно, както носталгията на онези стари комунисти, които гласуват чинно за БСП поради "доброто старо време", а не поради това, че са напълно съгласни с политиката на БСП, жигосвайки съвестите си, подгъзвайки индиерктно на ДПС.
Истина е, че човек по-лесно се поддава на изкушенията, отколкото да върви по тесния път - по-лесно е да се поддаваме на гъдела на ушенцата ни, нежели да слушаме съвестта си.
То, за да оправдаем безумието на статуквото си, до какви ли не шикалкавещи гимнастики не бихме достигнали, опитвайки се да ги представим пред другите като добри намерения, заглушавайки и притъпявайки съвестите си.
Редактирано от Eжko_ на 09.07.09 19:30.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kossoman () |
Публикувано | 09.07.09 19:03 |
|
Те можеш да разгледаш творчеството на автора. По-скоро е отрицател, а не добронамерен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
milend () |
Публикувано | 10.07.09 10:13 |
|
Май само ти схвана това, което всъщност е посланието на автора.
И то е, че въпреки всичката лошотия и пошлост на времето, в което живеем, винаги можем да открием някъде поп Лазар. Само трябва да го искаме.
Иначе съм далеч съм от мисълта да клеветим православните за кусурите им. Че другите малко ли имат?
Редактирано от milend на 10.07.09 10:16.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|