|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
По време на пост....
|
|
Автор |
yoanence (ентусиаст) |
Публикувано | 02.04.09 00:08 |
|
Здравейте мили хора. Кажете ми по време на пост може ли да се раздава в църквата и да се пеят упокойни молитви за починали хора.
Питам защото баща ми е починал и го сънувах. В момента съм на силен антибиотикя а той ми се яви на сън, опита се да ми помогне и ми показ, че съм сериозно болна и да отида на лекар. Това е невероятно, независимо, че тялото му не е живо, духа му е около мен и ме мисли и се притеснява и страда с мен. Просто е невероятно. А защо толкова много ми липсва физически да е до мен, след като зная, че е така- че духа му е жив.
Та иска ми се в събота да отида и да помоля отчето да му прочете молитва и да раздам нещичко. И незнам дали е правилно. Благодаря ви предварително.
| |
|
по-добре отиди на лекар, както ти е казал
| |
Тема
|
Re: По време на пост....
[re: yoanence]
|
|
Автор |
kareya (непознат) |
Публикувано | 02.04.09 08:31 |
|
Мисля че винаги можеш да направиш това, всеки път когато ти е мъчно за него или изпитваш нуждата да е до теб.. Да се помолиш за него, да си спомниш за него, да дадеш нещо заради него - всички моменти са подходящи..
" Усамотение - колкото е необходимо, общуване - колкото е възможно. "
| |
Тема
|
|
|
Автор |
*Paл* (стар клубар) |
Публикувано | 02.04.09 10:23 |
|
Не позволявай на тъгата да те завладява. Не го търси в мислите си. Той е там, където е и един ден отново ще го видиш. Със сигурност те иска усмихната и жизнерадостна.
Винаги можеш да се помолиш за него.
| |
|
не вярвай на сънища
| |
Тема
|
[re: *Paл*]
|
|
Автор |
yoanence (ентусиаст) |
Публикувано | 02.04.09 20:30 |
|
Т.е вашите отговори ми казват да отида и да раздам за баща ми и да му прочетат молитва и няма да сбъркам, че ще го направя точно сега през Великия пост. Защото не искам да сбъркам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tимoтeй (монах в света) |
Публикувано | 02.04.09 21:37 |
|
Трите последни съботи през месец март имаше ПОМЕН ЗА ПОКОЙНИЦИ.
Ти си ги изпуснала и Бог чрез баща ти ти напомня за твоите църковни християнски задължения.
Дори си виж църковното календарче - там в тези съботи пише Помен за покойници. Аз пък в неделя откупвам литургия за моите починали - струва само 2 лв+ 50ст. или лев за свещ. Това е голяма полза за душите! По-голяма от панахиди.
По време на поста няма ограничение - има СЛЕД поста.
| |
Тема
|
[re: Tимoтeй]
|
|
Автор |
isihia (пристрастен) |
Публикувано | 03.04.09 09:55 |
|
полезно е да се чете псалтира и молитви за покойници.
| |
Тема
|
[re: Tимoтeй]
|
|
Автор |
yoanence (ентусиаст) |
Публикувано | 04.04.09 17:42 |
|
Благодаря ти Тимотей. Ясно , разбрахте, пропуснала съм да се помоля за баща ми. Но утре в неделя, разбирам, че мойе да се плати някъква сума и пак да се почете паметта му. Можеш ли да ми обяснищ по подробно. А и нали само съботата е ден за мъртвите. Да не сбъркам нещо. Неделята нали е за веселие и за БОГ само.
Редактирано от yoanence на 04.04.09 17:44.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cuddly (enchanted) |
Публикувано | 04.04.09 18:22 |
|
по-добре си говори направо със свещеник за този въпрос.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|