Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:43 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Защо ...нови  
Автор KoлeИзЦpниoШoплyk (ентусиаст)
Публикувано20.03.09 23:04

Може ли некой по запознат да ми обясни следното нещо:

В събота бях в Рилския манастир с още две момичета. Имаше и други хора разбира се. По едно време в църквата пристигна един от поповете и пита дали може да ни целуне. Момичетата казаха "да" и той целуна и тримата по бузата и каза: "Живи и здрави". После, а и преди това, дълго време го наблюдавах. Не целуна други хора.

Просто ми е любопитно: защо точно нас от всичките хора?

Редактирано от KoлeИзЦpниoШoплyk на 20.03.09 23:07.

Тема Re: Защо ...нови [re: KoлeИзЦpниoШoплyk]  
Автор nonetheless (стар клубар)
Публикувано20.03.09 23:24

На мен пък ми е любопитно ако изтеглиш печелившият билет от лотарията ще питаш ли - защо точно аз?

Тема Re: Защо ...нови [re: nonetheless]  
Публикувано20.03.09 23:28

Не, тогава не бих. Но тука все си мисля, че моа има невко неразбираемо за мене църковно-православно-християнско-духовно значение. Аз църковно-православно-християнско-духовните въпроси не ги чаткам мноо мноо. Ясно?

Тема Re: Защо ... [re: KoлeИзЦpниoШoплyk]  
Публикувано20.03.09 23:44

Ами от духовна гледна точка приеми че ти се е паднал такъв билет

Тема Ето Защо ...нови [re: KoлeИзЦpниoШoплyk]  
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано21.03.09 00:03

Според мен е проява на светскост. Свещеникът може и трябва да помогне духовно, да благослови, да помаже с освенен елей или поръси с осветена вода, но да целува единствено може свои духовни чеда, ако следва някаква продължителна раздяла.

Вместо да ви принесе някакава духовна полза с някой съвет - толкова много вие имате нужда от това!, той си принася за себе си физическа радост...

И това е предсказано от светиите - църковните хора и дори монасите ще заприличат на светски хора - ще търсят удобства и земни радости и наслади.

Много трудно можете да намерите истински духовник, който истински да ви помогне и да ви помага в спасението на обърканите ви души!
Дай Боже да го намерите!

Тема Re: Защо ...нови [re: nonetheless]  
Автор любчo /фoтorpaф/ (рекордьор)
Публикувано21.03.09 13:10

Ами от духовна гледна точка приеми че ти се е паднал такъв билет

и трите дядо попе!...

Бъди промяната,която искаш да видиш в света...

Тема Re: Защо ...нови [re: любчo /фoтorpaф/]  
Публикувано21.03.09 13:44

.. е какво да го мислим, това какво си мисли попа си е негов проблем, не на този който е целунат

Тема Re: Ето Защо ...нови [re: Tимoтeй]  
Публикувано21.03.09 21:53

и кои са му духовните чеда?

Тема Re: Ето Защо ...нови [re: KoлeИзЦpниoШoплyk]  
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано21.03.09 22:53

Тези, които се изповядват при него от месеци и години. Той им става духовен баща.

Тема Re: Ето Защо ...нови [re: KoлeИзЦpниoШoплyk]  
Автор ЛюбимeЦ 12+1 (дневен боец)
Публикувано21.03.09 23:18

духовните чеда
Това казано на български значи "духовни деца",и такива са тези на които им дава от това което има(за вярата става дума).

Това което ти се е случило е препоръчано от ап.Петър,той ни казва да се поздравим с братска целувка.
В действителност...,почти никой не го прави извън формалните "братски" целувки, които си разменят някои клирици.

Редактирано от ЛюбимeЦ 12+1 на 21.03.09 23:19.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.