Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:46 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема сънища или видения...нови  
Автор любчo /фoтorpaф/ (старо куче)
Публикувано19.01.08 13:53

друг живот или друга реалност?

никога няма да забравя тоя сън - сънувам че,един цигулар ме завежда у дома си.вика на жена си и двете си дъщери,почти на моята възраст:"това цигане го намерих на улицата.реших да го осиновя"...къща беше голяма и ферма със стени от дялан камък в някаква зелена долина -такава любов,радост,нежност доверие и уважение цареше между нас - именно тези чувства сънувах много силно - каквито никога или може би само в детството си,но в много по-малка степен съм изпитвал в живота си "тук и сега." предполагам че е било една действителност в някакво измерение, някакво друго съществуване, друг живот...
но чувствата бяха съвсем реални.
как е възможно във всичките се минали животи да съм бил циганин?

Тошо вика:" прекрасно е да си луд,защото тогава си свободен"...

Тема Re: сънища или видения...нови [re: любчo /фoтorpaф/]  
Автор Xpиcтoвa ()
Публикувано19.01.08 16:05

Какво му е лошото, че си циганин? Това няма никакво значение - Бог ни обича като свои чеда еднакво. Ние хората се правим на *голямата работа* и се делим на цигани, българи и т.н. Важното е какво сеем и дали сме дървета с плодове, а не като оная смоковница.
Бог да те благослови, да укрепва душевно и телесно теб,и близките ти!

Тема Re: сънища или видения...нови [re: Xpиcтoвa]  
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано20.01.08 23:22

Радвам се да те видя отново сред нас. Лично на мен ми липсваше твоят спокоен и умерен, хармоничен тон.

На Любчо - остави тия демонични идеи за прераждането. Човек сънува и това за което мечтае - да отиде при Бога и да усеща в себе си и наоколо само любов и мир. Тук няма да го намерим никога. Сънят ти дава тая надежда, че е възможно. Ако тук вървиш, нарамил кръста като Христос!

Автор фaмyлyc (щастливец)
Публикувано21.01.08 12:35

Свате, той твоя сън е като в рая, Бог ни осинови да станем "синове Божии"

Автор Kaлoмaин (търсеща)
Публикувано21.01.08 18:48

Хубав сън.

С музика?

Тема Re: сънища или видения...нови [re: Kaлoмaин]  
Публикувано21.01.08 20:54

Хубав сън. С музика?

да.така беше.но съня не беше цветeн.аз си бях все така черен.от каменните стени лъхаше студ.вятъра не спираше да брули хълмовете,но в сърцето ми беше топло.

паганини,като правел турнета из европата,веднъж се разходжал в един град и видял един стар, 60-годишен цигулар, с ръце треперещи, с премрежени очи, а на земята пред него шапката и цигулката му, но той вече не може да свири.паганини взел цигулката и започнал да свири...за 15-20 минути "шапката" се напълнила със сребърни монети...
така паганини дал дара си на бедния стар цигулар...

така и Христос ще се спре някой път при нас,когато сме обременени, отегчени,когато мисли,че живота ни няма смисъл,че не сме полезни, че "изкуството",което учим,нЕма цена.тогава Той ще се спре при нас и ще посвири с "нашите цигулки" - сърцата ни...

Тошо вика:"умът е не само в знанието, но и умението то да се прилага.

Тема Re: сънища или видения...нови [re: Tимoтeй]  
Публикувано21.01.08 20:57

На Любчо - остави тия демонични идеи за прераждането.

това беше реторика.

но не е "реторика" сънищата на Йосиф и виденията на апостол Павел и апостол Петър.

Тема Re: сънища или видения...нови [re: фaмyлyc]  
Публикувано21.01.08 21:05

Свате, той твоя сън е като в рая, Бог ни осинови да станем "синове Божии"

това е и причината за идването на нашия Господ Исус Христос.благовестието започва с това,че Бог е станал човек... и свършва с това,че Бог ни дава от Живота си и ни прави от "творения" - синове и дъщери...
то е все едно в едно атилие от склуптори да се носи мълвата,че склупторите ще станат "живи"...тогава не можем да кажем:"живот в Христа",а "Христос живее вместо нас"...
онова което ни е "превърнало в живи човеци" е,че сме повярвали на "мълвата" носеща се из "атилието"...
така отпада възможността да се "похвалим с живота си в Христа",защото всичко което става в живота ни го е направил Бог - Исус Христос...

Тема Re: сънища или видения... [re: любчo /фoтorpaф/]  
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано26.01.08 23:33

Това е обикновена лъжа - протестантска идея. Трябва бая да се потрудиш за спасението си- отдай кръв и приеми дух - казват светиите с Дух. Ако се мислиш спасен, ти си готов погинал. А демонът може да ти дава колкото си иска сънища прекрасни - не му обръщай никакво внимание.

Какъв рай, кажи, та аз заслужавам двоен ад - и тогава може Бог да се смили над теб и да ти даде единичния Рай...

Тема Re: сънища или видения...нови [re: Tимoтeй]  
Автор *abi* (a-w)
Публикувано27.01.08 00:29

Трябва бая да се потрудиш за спасението си

Да. Трябва тежък труд за спасението.

Вяратa без дела е като на "гол г_з чифте пищови"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.