Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:22 16.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Тема а ние кога ще последваме примера и?нови  
Автор любчo /фoтorpaф/ (старо куче)
Публикувано15.11.07 21:17

Румъния праща роми в консулствата си
15 ноември 2007 / News.dir.bg
Букурещ ще назначи румънци от ромски произход в част от консулствата си, най-вече в Италия и Испания. Целта е те да помагат на имигрантите от ромското малцинство, когато имат нужда от помощ.
Това заяви министърът на външните работи Адриан Чорояну, цитиран от АФП, съобщи БГНЕС.
„Възнамеряваме да назначим в консулствата ни румънски граждани от ромски произход, които живеят легално в съответните страни“, заяви Чорояну на семинар, посветен на миграцията на ромите в Европа.
Според него служител в консулството от ромски произход би могъл например да помага на румънските си събратя да попълнят даден формуляр.
Министърът заяви още, че „румънските роми трудно контактуват с властите“ в чужбина, като същевременно призна, че в консулствата на страната „отношението към тях е по-студено и повърхностно“.
Наскоро Италия бе потресена от смъртта на 47-годишна жена, която бе нападната и изнасилена от 24-годишен румънски циганин. Италианката почина от раните си.
Италия подготвя забрана за влизане в страната на румънските цигани, тъй като 75% от престъпленията от началото на годината били извършени от тях.

а ние кога ще последваме примера и?

с поздрав,Санчо циганина /не казвам мангала/...

аз отидох у София бос- занаят да науча.маратонките ми бяха китайски...

Тема Re: а ние кога ще последваме примера и?нови [re: любчo /фoтorpaф/]  
Автор athame (бродница)
Публикувано15.11.07 22:29

Назначавам те за главен консул на българското посолство в Демократична Република Конго.

Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано15.11.07 22:48

Роми искат техен език да стане официален за България

13.05.2007
Един от езиците на консервативните ромски кланове, населяващи България да стане официален език за страната, а английският да стане официален международен ромски език. Това предложение ще бъде обсъдено на национална ромска конференция във Варна, която ще се проведе на 8, 9 и 10 юни.

Във форума ще вземат участие представители на всички ромски кланове в България, на кланове в Румъния и Македония. Ще бъдат поканени и евродепутатката от ромски произход Ливия Ярока, еврокомисарят за България Меглена Кунева, както и представители на Международния ромски съюз, съобщи на пресконференция Васил Данев, председател на Федерацията на обединените ромски общности (ФОРО). По думите му на конференцията в морската столица ще се съберат над 1500 души. Той информира, че ФОРО ще предложи за официален език за България да бъде избран или диалекта на лъйнешите, наричани още бакърджии или на луварите, познати като златари. Луварите населяват Великотърновския район и представляват висшата аристокрация в ромската общност. В страната ни живеят и ромските кланове дудулани, нямци, жплещи, рудари и бургуджии. В района на Лудогорието живеят по-низшите ромски кланове чарале, кошничари и загонджии, чиито езици са асимилирани. Ще настояваме да изучаваме латинската писменост, за да се доближим до европейските роми, заяви Васил Данев. По думите му в момента в Европа английският е неофициалния ромски език. По време на конференцията ще бъде предложено и ромските кланове в България да се обединят и да приемат за официална православната религия. Решенията, взети на националната ромска конференция, ще станат достояние на Европейския съюз, информира председателят на ФОРО. В срещата с медиите взе участие и старейшината на всички ромски кланове – 80-годишният Васил Янакиев, наричан Попош, което на ромски означава кукла, който е и председател на ромския съд – мешере. Той разказа за най-голямата санкция, налагана на мешере, а именно 8 килограма злато на известния ромски бизнесмен Цар Киро. Той взел за снаха омъжена жена и трябвало да заплати глобата на родителите й. В момента света се населява от 18 млн. роми. Най-много роми на глава от населението има в България, а най-многобройни са ромите в Румъния – 4,5 милиона. Информацията е на кореспондента на БГНЕС във Варна. /БГНЕС
БГНЕС

Facta, non verba!

Тема Re: а ние кога ще последваме примера и?нови [re: athame]  
Публикувано18.11.07 13:03

Назначавам те за главен консул на българското посолство в Демократична Република Конго.

нЕма как да стане!
консул съм на българското посолство в Мадрид.

Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано18.11.07 14:51

не си никакъв консул, а културно аташе.

Facta, non verba!

Автор ЧepнopизeцXpaбъp ()
Публикувано18.11.07 17:53

В отговор на:

Наскоро Италия бе потресена от смъртта на 47-годишна жена, която бе нападната и изнасилена от 24-годишен румънски циганин. Италианката почина от раните си.
Италия подготвя забрана за влизане в страната на румънските цигани, тъй като 75% от престъпленията от началото на годината били извършени от тях.

а ние кога ще последваме примера и?

Не разбрах кой пример искаш да последваш. Дали ще можете да го докарате до 75 %.

Тема Re: а ние кога ще последваме примера и?нови [re: ЧepнopизeцXpaбъp]  
Публикувано18.11.07 19:42

Тема Re: а ние кога ще последваме примера и? [re: любчo /фoтorpaф/]  
Автор *abi* (a-w)
Публикувано19.11.07 19:18

да помага на румънските си събратя да попълнят даден формуляр.

Да подпишем ли една петиция клубарите и да пратим псъмце до Мадрид да те назначат?

АЗ СЪМ ЗА!!!!
Веднага отварям тема!

Автор athame (бродница)
Публикувано20.11.07 00:05

Баровец си станал. Златни ланци по 1 кило сложи ли си на врата?

Тема Re: а ние кога ще последваме примера и?нови [re: athame]  
Публикувано21.11.07 22:31

Баровец си станал. Златни ланци по 1 кило сложи ли си на врата?

не виждаш ли,че на врата си нося само очилата,а на пръстите нЕмам нищо освен годежен пръстен и цигара между пръстите...
а,тебе какво ще те ползва да си умрял и да ти сложим златна свещ,от едно кило,между пръстите.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.