Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:42 13.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Малко объркан въпроснови  
Автор palatka (пристрастен)
Публикувано01.09.07 19:06

Дано да го задам правилно. Представете си значи човек наглед най-обикновен. Но! Има си физически проблем, който е свързан естествено с физическа болка. На периоди се обостря и хвърля въпросния човечец в безумни размисли... паника, тръшкане, страх, самосъжаление и тем подобни. След многото четене е ясно, че трябва да приемем нещата такива, каквито са без да се сърдим на целия свят и без да ни е страх... Обаче как? Моля ако някой познава свещеник, който се занимава с болни хора да ми прати бележка. Благодаря.

Тема Re: Малко объркан въпроснови [re: palatka]  
Автор Kalomain (търсеща)
Публикувано01.09.07 20:57

Не съм православна и не мога да ти препоръчам свещеник, но знам, че болестта не е случайност. Има една книга - "Болестта като път". Там се описват някой черти от характера, които сякаш наистина са свързани с заболявания. Това го казвам от опит. И как отношението може да промени болестта. Мисля, че имаше и нещо за болката.

Тема Re: Малко объркан въпроснови [re: Kalomain]  
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано01.09.07 22:10

И аз гледам болен човек, но не винаги разбира че това е за негово добро. Бог иска да му спаси душата и чрез болка и страдание, ако се приемат безропотно човек се изчиства от греха и се спасява. Добре е да мзема по-често причаастие и да се покайва. Добре е и да разбира кои са греховете му.

Тема Re: Бог е милостивнови [re: palatka]  
Автор Xpиcтoвa ()
Публикувано01.09.07 22:59

Свещениците не се разделят по категории т.е. "занимаващи" се с болни и "занимаващи" се със здрави хора. Реално погледнато здрави хора няма, затова желаещия да се излекува "от каквато и болест да е налегнат", да си намери свещеник-изповедник и се заеме със Светите тайнства: Изповед, Свето причастие, Маслосвет. Молитви към Бога да ви посочи най-подходящия лекар и най-важното е страданията да се приемат безропотно и с благодарност за да ни бъдат за спасение и очистване от греховете още тук през земния ни път.
Молете се каквато е Божията воля - това да бъде, защото Той най-много милее за нас, знае в точно определен момент от какво най-много се нуждаем и не ни дава повече отколкото можем да понесем. С твърда вяра и упование в Бога , желая Ви да отминат здравословните проблеми.

С нами Бог, разумейте язици и покаряйте ся, яко с нами Бог!

Бог да Ви помилва и Ви даде много радост, утеха и надежда!

-------------------------------------------------

Спомни си за мене Господи, кога дойдеш в царството Си.

Тема Re: Малко объркан въпроснови [re: Kalomain]  
Публикувано02.09.07 14:33

Човека така си е роден. Едната болест е наследствено заболяване а другата е грешка на лекаря при самото раждане. Е, и пациента естествено си има трески за дялане...

Тема Re: Бог е милостивнови [re: Xpиcтoвa]  
Публикувано02.09.07 14:42

Надявах се, че в по-големите ни болници са започнали да назначават такива - нали уж гледаме запада... Е, дано да го направят все някога. Има нужда. А въпроса ми беше за справянето със страха. Не за излекуване. Такава безумна мисъл не ми е и минавала през ума.

Тема Re: Малко объркан въпроснови [re: Tимoтeй]  
Публикувано02.09.07 14:47

Когато болката те подлудява и с нищо не можеш да я спреш е малко трудно да си благороден философ. Праведен няма ни един. Обичай твоя *пациент*. Той има нужда от обичта ти.

Тема Re: Бог е милостивнови [re: palatka]  
Публикувано02.09.07 15:26

Страхът ако е на болния е следствия на греха. Не го е осъзнал и не се е покаял. Ако го осъзнае и разбере, че тази болест е добра за него и за душата, страх няма да има, а благодарност към Бога.

Трудността е в осъзнаването и обръщането към Бога.

Тема Re: Малко объркан въпроснови [re: palatka]  
Публикувано02.09.07 22:52

Точно ако го обичаш, ще мислиш за душата му и ще полагаш всички възможни усилия, той да разбере как да се спаси не от болестта и от смъртта, а от духовната смърт.

Тема Има специални центрове за противодействие нанови [re: Tимoтeй]  
Автор _maycal ()
Публикувано03.09.07 20:07

болката!Не знам колко са на брой в България, и дали не е само един, всъщност.Вече не си спомням къде се намира.Може да се свържеш с тел.централа на Александровска болница и да поискаш да те свържат с такъв център!?Ако няма там обособен такъв, или не му знаят номера, питай ги за съвет-как да го намериш..., търси го....

Страхът от смъртта (болести и т.н.) е свръхестествен и естествен!(вж. "Лествица"-"Помнене на смъртта").Човек трябва да се бори със страха.
Има една шаманска приказка за четирите врага-страха, яснотата, силата и старостта.Ако искаш може да ти я разкажа.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.