Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:23 30.11.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Има една световна религия и тя се казва : ЧОВЕЩИНАнови  
Автор Vencci* (R*Я)
Публикувано09.07.06 12:26

Това е мое лично убеждение и вяра в доброто на човека.

Нашият Боян / Христос / казва в Новият Съвет :

"Бъдете добри с другите - за да ви е добре и на Вас и на Тях".

/ По памет преразказвам неговият съвет към Нас /

Тема а по-на запад и казват ХУМАНИУЗЪМнови [re: Vencci*]  
Автор ask2OO4 (питанка)
Публикувано09.07.06 12:34

Това, дето си го писал по памет, повече на старозаветно прилича. А постингът на някаква каша от изпълнен закон и съвременни човешки измислици. Твоето лично убеждение е човешко, нали? Защото доколкото знам си човек...

И се казва Завет, а не съвет.

Тема Re: Има една световна религия и тя се казва : ЧОВЕЩИНАнови [re: Vencci*]  
Автор Vencci* (R*Я)
Публикувано09.07.06 12:41

В кратце и по-обобщено искам да споделя с Вас своето отношение към всевъзможните световни вярвания и обичаи.
Навсякъде то е с един корен : Човещината.

Единствената зараза за нашия свят е безбожното и метериалистично въздействие и убеждение на "юдеизма". Тази безбожна античовешка хватка е пряко и конкретно критикувана от Нашият Господ.
А "техният" се противопоставя на делата и словото му.

Така съпоставени исторически и общочовешки тези неща - стигам до извода, че е невъзможен бракът между ранното християнство и юдейството / т.н. юдео-християнство /

ЗАЩО !!!

+ Защото юдейството е лицемерие и само по себи си е израз на безбожно античовешко дело и ненавист.

ІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІVІ

За мен е много важно като човек, по човешки да споделя своите човешки възгледи и пристрастие към човещината, а не обратното.

Моля да бъда подложен на критика, каквато Вие смятате за богоугодна.

Привет на Всички !!!
Поздрави : Vencci !!!

-.-.-.-.-.-.

Тема Re: а по-на запад и казват ХУМАНИУЗЪМнови [re: ask2OO4]  
Автор Vencci* (R*Я)
Публикувано09.07.06 12:56

Господ не "заветва", а СЪВЕТВА по СЪВЕСТ !!!
Той не е вехтошар и не изповядва "вехти дрехи с нови кръпки".

Той е ЦАР.
/юдеите нямат царе и мразят царете/
Те са съдиите - ЮДА=Съдия.
Обратно четене на ЮДА е АДЮ = Адовият.

Адонис ~ Синода и др.

Това го има в СЛОВОТО на "езичниците".
Самаряните не бяха ли отхвърлени от "фаресите" , заради човеколюбивото им отношение към ближните / човеците /.
И това не е ли същата ЧОВЕЩИНА , отхвърлена от имотните безбожници !?!?

-.-.-.-.

Редактирано от Vencci* на 09.07.06 13:24.

Тема Re: а по-на запад и казват ХУМАНИУЗЪМнови [re: Vencci*]  
Автор ask2OO4 (питанка)
Публикувано09.07.06 13:16

Празна работа е това.

Тема Re: а по-на запад и казват ХУМАНИУЗЪМнови [re: ask2OO4]  
Автор Vencci* (R*Я)
Публикувано09.07.06 13:32

"Празна" !?!

Не се ли пише и казва "празДна" !?!?

Д - като Добро или
Д - като Дъно и тн.

СЪВЕТ, а не Завет.
Пръскай се по шевовете от яд !!!

Освен лицемерните юдео-християти има и езико-християни,
от СЛОВОТО БОЖИЕ е призходът на думата , а не от КУРса на долара, еврото или рублата...

Тема говори си, говоринови [re: Vencci*]  
Автор ask2OO4 (питанка)
Публикувано09.07.06 14:54

на мен поне не ми пречиш

Тема Re:любов към ближниянови [re: Vencci*]  
Автор Xpиcтoвa ()
Публикувано09.07.06 15:57

По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си (Иоан 13:35)

И ще бъдете синове на Всевишния; защото Той е благ и към неблагодарните, и към злите. И тъй бодете милосърдни, както и вашият Отец е милосърден (Лук.6:35,36)

И думи на св.апостол Павел:
И тъй, подражавайте Богу, като чеда възлюбени и живейте в любов, както и Христос ни възлюби и за нас предаде Себе Си за принос и жертва Богу (Еф.5:12)

Колко простичко е казано, само трябва да го изпълним.

Спомни си за мене Господи, кога дойдеш в царството Си.

Автор Eлпидифop (sic transit)
Публикувано09.07.06 15:57

Луд, луд човек си ти, друже! Не ми се обиждай, не искам да те оскърбя, а го казвам с жал за тебе, от сърце. Само болезенено замъглен разсъдак ражда такива нелепици... Виждам, че си ужасно и дълбоко фрустриран - разбирам те. Всеки от нас, мисля, е бил в един или друг момент в подобна ситуация през живота си... Но да знаеш, че Бог помага, когато Му възложим грижите си, та каквито и да са твоите - направи го! Възложи грижите си на Господа и Той ще те подкрепи! Повярвай ми! И не пиши за известно време в този клуб, а и където и да е, а се моли! От сърце се моли да ти прости Господ, помоли се и за всички нас - това също много помага... И пей на Пресветата, Пречиста и Преблагословена Владичица наша Богородица, пей й хвалебни песни и Я облажавай, защото тя е бърза застъпница за душите ни - ума ти ще просветли чрез Нея Господ, в сърцето ти ще влезе и ще те настани на "тучни пасбища" и ще станеш щастлив човек... Бог да е с тебе!

Автор BeceлиятДядo (щастливец)
Публикувано09.07.06 16:03

Аз бих те положил на такава критика заради твойте думи за юдейството: да вземем да те пообрежем, и да прошепна на съседа Шломо който е майстора на брит ха-мила, в решаващия момент да му трепне ръката и да хване 3-4 сантима в повече

Редактирано от BeceлиятДядo на 09.07.06 16:05.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.