|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
Тема
|
айде да ви видя, богослови
|
|
| Автор |
xenox (елфът савин) |
| Публикувано | 20.05.06 22:01 |
|
|
как Йоан Кръстител е Илия, ако няма прераждане?
Христос воскресе!!!
| |
|
|
|
този въпрос го задавах на кой ли не-богослови, включително и не ми дадоха отговор. Ще ми е интересно какво ще с екаже сега тук.
Mens agitat molem
| |
|
Тема
|
Re: айде да ви видя, богослови
[re: Fire walker]
|
|
| Автор |
oros (ентусиаст) |
| Публикувано | 21.05.06 08:51 |
|
|
| |
|
|
|
не знам къде намеси Иван Рилски със събития много векове преди времето му.
Mens agitat molem
| |
|
Тема
|
[re: xenox]
|
|
| Автор |
Augustine (непознат) |
| Публикувано | 21.05.06 11:23 |
|
|
Св. Йоан Кръстител не е Св. Илия
| |
|
Тема
|
[re: Augustine]
|
|
| Автор |
xenox (елфът савин) |
| Публикувано | 21.05.06 12:36 |
|
|
Самият Христос го твърди в евангелието на Марк. Питат го нали първо Илия трябва да дойде и той отговаря, че Илия е дошъл, но не са го познали - става дума за обезглавения вече Кръстител.
Христос воскресе!!!
| |
|
Тема
|
[re: Fire walker]
|
|
| Автор |
xenox (елфът савин) |
| Публикувано | 21.05.06 12:37 |
|
|
авно не познаваш бат орос!
той най - много я разбира библията и знае, че евреите от нея всъщност са българи, а христос е разпънат преди 1000 години в Цариград! а ние сме прости и трябва да му целуваме краката, дето ни просвещава.
Христос воскресе!!!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Atanassya (Нова:)) |
| Публикувано | 21.05.06 14:27 |
|
|
Ти ако ми кажеш"Кажи нещо",а аз ти отговоря"нещо",ти буквално ли ще го преведеш или нещо се крие под тази дума..?Та както не са познали Илия,така ти много не знаят какво се крие в думата"нещо"!
Една душа значи..Христовата..в Него всички сме една душа!Душата на Илия=на душата на Иоан Кръстител,защото и двамата са приятели на Бога!
Изпитвай духовете!Чист ли е този дух,който те кара да питаш има ли прераждане?
Бъди сигурен в това"един живот и после съд"!
Следователно?:)
Поздрави!
Христос воскресе!
Слава на Отец,Син и Светия Дух!Амин.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
H. Aнтoнoв (:(){:|:&};:) |
| Публикувано | 21.05.06 16:59 |
|
|
А защо трябва да има прераждане? За да се родиш повторно, не трябваше ли преди това да си умрял? А Илия дали е умирал? Да прочетем Библията, а;)
- Богословие и философия на религията
| |
|
|
|
е по тази логика и ти си Илия, защото в теб живее душа Христова. И Христос трябвало да е Илия защото в него пък, особено е живеела Христовата душа.
Недей така, моля те... Ако не можеш да отговориш, поне не отговаряй с такива елементарни неща...
А това с изпитването на духовете-да мислиш,не е от някои дух, а е от вродената ти способност да разсъждаваш.И трябва да можеш да обосновеш идеите си, а не да търсиш някой да бъде обвинен, че ги има-в случая някакъв имагинерен нечист дух.
Mens agitat molem
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|