|
Тема
|
Чудо
|
|
Автор |
alterna (рядко срещана) |
Публикувано | 14.03.06 16:57 |
|
Има определени събития, които според религиозните канони се приемат за ЧУДО. Например, духовните лице от Преображенския манастир считат, че спрямата скала над параклиса е чудо.
От един филм видях, че в Киевско Печорската Лавра свещениците приемат за чудо това, ще светите мощи са престанали да "сълзят" миро след ВОСР и отново са започнали след падането на режима.
Има и други примери.
Та, какво е "чудо"? Много ще съм благодарна да ми дадете повече информация по въпроса.
| |
Тема
|
Според мене това е нещо, което...
[re: alterna]
|
|
Автор |
Trendi () |
Публикувано | 14.03.06 17:16 |
|
...не може да бъде обяснено с никакви природни и физически закони и е доказано недвусмислено неговото съществуване. В същото време не може да бъде обяснено с никакви фалшификации, илюзии или масови халюцинации.
Чудеса има на този свят.
=============
Скапана клавиатура - гълта букви.
Ха!!! Ама тя и пише ...!!!
| |
|
Според св отци, кроткият човек е чудо на чудесата
| |
|
особено ако около него гърми и трещи, падат камъни, текат мътни порои, някой му пробва бузата, друг главата ....
| |
|
Прекрасно казано Фам.
| |
|
мнението на ... Trendy. Този път каза нещо чудно. Браво, Trendy!
ЧУДОто е ПОДХОДЯЩО СЪБИТИЕ В ПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ, НА ПОДХОДЯЩО МЯСТО.
пример: "Дур" планина в Турция. Турците спорили с един епископ чия вяра е по-силна. Епископът се помолил и планината "тръгнала" - станало свлачище.
Турците се развикали: "Дур"/стой/! И така дали име на планината.
| |
Тема
|
Re: Чудо
[re: alterna]
|
|
Автор |
*Лия* (непредвидима) |
Публикувано | 16.03.06 00:47 |
|
Ето какво прочетох днес от www.pravoslavie.bg:
Нетленно тяло на монах предизвика вълнения в Гърция
Гръцият монах Висарион Коркулиакос от манастира Агатонос, близо до Ламия в Централна Гърция, е починал преди 15 години. Преди една седмица игуменът на манастира предприел отваряне на гроба на монаха, което се налагало поради строителни работи по манастирския терен.
Присъстващите монаси и двамата лекари станали свидетели на нещо необичайно при отварянето на гроба. Тялото на Висарион било непокътнато, без никаква следа от разложение. Непосредствено след отварянето, епископът на Фтиодита, Николай, поканил д-р Панос Ямарелос, професор по съдебна медицина, за да огледа тялото. Професорът е заявил пред журналисти, че подобно нещо вижда за пръв път в 50-годишната си медицинска практика. В предаване на телевизия Alter Channel професорът е допълнил, че по тялото на монаха е нямало и никаква промяна на телесния цвят. "Сякаш е починал преди минути", е казал професор Ямарелос, визирайки изражението на лицето на Висарион. Гръцки учени са започнали дискусия по възможността тялото да е било мумифицирано по естествен начин, макар че подобно ниво на запазеност е уникално.
От излъчването на репортажа преди няколко дни и последвалите публикации, хиляди се стичат към изваденото от гроба тяло на монаха, с убеждението, че става въпрос за чудо.
Епископът на Фтиодита Николай е поставил въпроса пред Синода на Еладската Църква, от който се очаква да вземе отношение по възможна канонизация на монаха. Всички, които са познавали приживе Висарион, го помнят като изключително духовна и добросърдечна личност.
Роднини на монаха са заявили пред репортери, че приживе Висарион не е взимал никакви медикаменти, нито се е подлагал на химиотерапия.
| |
|
Ако мога да задам един подвъпрос: В католическата църква мисля има комисии които правят изследване ча чудото и накрая църквата взима становище официално чудотворен ли е предмета или не.ТА въпроса ми е има ли в България определени официално като чудотворни предмети места.За моного икони извори и т.н. съм чевал но официално от българската църква обявени за такива има ли?
| |
|
|
|
|