|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Моето разочарование
|
|
| Автор |
Дълбoka (непознат
) |
| Публикувано | 08.02.06 10:16 |
|
|
след като бях посъветвана от някого тук да поговоря със свещенник. Взех цялата си вяра, че някой наистина ще ме разбере и се отправих към черквата " Св. седем седмочисленици". Зная че дори при самото ми присъствие в черквата Бог ще ме чуе и разбере. Но аз исках да поговоря със свещенник , както вие ме посъветвахте, да се изповядам. Както и да е спирам се при първия свещенник с молба за разговор , обясних че три дни съм постила, че имам нужда от разговор. Вследствие на което бях така навикана , кой ми бил казал да постя, това не се правило какво искам в края на краищата изповед ли разговор ли.Съжалявам поемам си вината, че не познавам точното наименование на ритуалите църковни. Но имам нужда от помощ Бога ми. Ужасно съм объркана. Чета молитви, мъча се да бъда добра...не зная обаче дали съществува изобщо добротата след като и черквата ме обругаха. А може би наистина съм грешна МНОГО за да получавам това.
| |
|
|
|
Съжалавам, че сте така наскърбена. Не се сърдете на свещеника, понякога са много натоварени, а и характери различни.
За разговор и само за изповед наистина не е необходим пост. В извънпостен период, се пости с благословение на свещеник и той определя колко време да постите, за да вземете Свето причастие. За тежко болни може и 1 ден (по принцип). Но обикновено е добре след изповед да се вземе Свето причастие и затова е необходимо да се пости. За здрави хора, обикновено 7 дена. При всеки случай е различно и затова свещеника трябва да определи.
| |
|
Тема
|
Не отъждествявай Бог с църклвата
[re: Дълбoka]
|
|
| Автор |
Trendi () |
| Публикувано | 08.02.06 12:26 |
|
|
За съжаление си имала нагледен пример за действителността в нашата църква. Познавам духовници, които са наистина много свестни хора, но те са като цяло малко. Повечето не заслужават да са духовници. Само си припомни разказите на Чудомир и Елин Пелин.
Ако наистина се чувстваш добре в църква - ходи и се усамотявай. Но знай че Бог е в тебе и няма нужда от никакви посредници между него и хората.
И вярвай повече в себе си за да можеш наистина да вярваш в Бог.
Късмет!
=============
Скапана клавиатура - гълта букви.
Ха!!! Ама тя и пише ...!!!
| |
|
|
|
съчувствам ти за разочарованието...
просто пробвай друг свещеник, може би в друга църква.
свестните са малцина, но ги има.
Успех!
| |
|
Тема
|
Re: Моето разочарование
|
|
| Автор |
woman (Любяща и любима) |
| Публикувано | 08.02.06 14:54 |
|
|
Приеми го като изпитание. Само това!!! Дяволът изкушава всички ни, та дори и свещениците. Ако разбереш и простиш в сърцето си, ще си направила голяма крачка, ако не спреш да търсиш, въпреки разочарованието си - си направила преход.
Ето ти нещо по темата:
Мога мноого да говоря за собствените си разочарования. И какво? Да спра да вярвам ли? Да се оставя да умра ли? Като съм болна, нали търся различни мнения за диагнозата и лечението си, не се тръшвам на операционната маса веднага...
Ако, това ще те успокои- след като почина изповедникът ми, ми беше неимоверно трудно всеки път за изповедта. С Божията помощ, попаднах на настоящият си изповедник след 4 години!!! При все, че имам повече познати отци, отколкото състуденти, примерно...
От друга страна, няма случайни срещи. Приеми, че това е изпитание за твърдостта ти. Мога лесно да ти кажа няколко имена, които да потърсиш. Не е това начинът, обаче. Така ти отнемам личното участие...
Вярвам, че си достатъчно дълбока, за да поемеш и това!
Редактирано от woman на 08.02.06 14:56.
| |
|
Тема
|
Re: Твоето разочарование
[re: woman]
|
|
| Автор |
isihia (член) |
| Публикувано | 08.02.06 16:40 |
|
|
е не само твое. Точно така хора търсещи Бога стават протестанти, понеже се чувствуват "не добре приети" от православния клир. Всички грешим, понеже сме грешни човеци. Но нека това не те спира по пътя към Бога. Наистина е редно първо да попиташ, понеже смирението и послушанието са в основата на спасението. Трябва да си намериш енория - изповедник, храм с вярващи твои братя и сестри. Може би това няма да стане бързо. Търси и ще намериш. Но не оставай сама, в църквата се спасяваме заедно.
| |
|
|
|
Абсолютно съм съгласна с теб:).И нека жената усети със сърцето си,че и говорим за добро.Нека се очароваме!От достойни свещенници и хора,които "носят светлината":).Да бъде!
Slava na Otec,Sin i Svetiq Duh!Amin!
| |
|
Тема
|
Re: Не отъждествявай Бог с църклвата
[re: Trendi]
|
|
| Автор |
Eжko_ (_бодлидрешко) |
| Публикувано | 09.02.06 16:38 |
|
|
Ако можем да се изразим според светската аналогия:
Каквито сме миряните, такива са ни и свещениците.
Ако хората бяхме православни не само по име, но и по дух, то без съмнение щеше да има и "адекватни" на тях свещенослужители. Слабостите на свещениците в никакъв случай не "накърняват" Божията благодат, която те преподават.
“Господ е мое упование”Редактирано от Eжko_ на 09.02.06 17:01.
| |
|
Тема
|
Re: Моето разочарование
|
|
| Автор |
Eжko_ (_бодлидрешко) |
| Публикувано | 09.02.06 16:48 |
|
|
Привет, скъпа Д.
Не се съмнявам, че си изпитала разочарование, но без изпитания, просто не може.
За нас е по лесно да протес(тант)ираме, да се самооправдаваме за избора си, за постъпките си, отколкото да се борим и вървим напред, не мислиш ли.
С поздрав най-сърдечен
“Господ е мое упование”Редактирано от Eжko_ на 09.02.06 16:49.
| |
|
Тема
|
Re: разочарование+ / -
[re: Eжko_]
|
|
| Автор |
isihia (член) |
| Публикувано | 09.02.06 19:17 |
|
|
За да няма РАЗочарование, не трябва да има очарование!
Само цитирам един добър свещеник.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|