Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:18 16.05.26 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Заповядайте на поклоническо пътуваненови  
Автор gerganastancheva (непознат )
Публикувано20.05.05 12:07

Фондация “Покров Богородичен”
ви кани на
поклоническо пътуване

МАНАСТИРИ КРАЙ МАГИСТРАЛАРТА
18 - 19 юни 2005 г.

Скъпи братя и сестри в Христа,
Имаме радостта да ви поканим на поклоническо пътуване “Манастири край магистралата” на 18 и 19 юни 2005 г. Нека заедно споделим радостта на светата Литургия, да се срещнем със свещенослужители в тези свети места, да споделим трапеза, заедно да посетим едни от най-хубавите места в Западния предбалкан!

За програмата:
Наши домакини са йеромонах Йоан от Правешкия манастир, монасите от Гложенския манастир, свещеник Борис от Ботевградския манастир. Ще посетим Чекотинския, Правешкия и Етрополския манастир, ще нощуваме в Гложенския и на утрото ще участваме във светата Литургия в манастирския храм, ще посетим Паметника на Ботевите четници в с. Скравена, ще посетим Ботевградския и Врачешкия манастир. Ще се срещнем с различни духовници, ще се запознаем с културните традиции в района.
Участници:
Млади хора на възраст 18 – 35 г.
Практическа информация:
Ще нощуваме в Гложенски манастир “Св. Георги Победоносец”. Ще се храним в Правешкия манастир, в трапезарията за гости в Гложенския манастир и в Ботевградския манастир.
Цена – 30 лв.
Цената включва настаняване, храна, транспорт.

За допълнителна информация:
Фондация “Покров Богородичен”
гр. София 1000
Ул. Врабча 18, ет 5
тел. 02/987 16 55
Гергана Станчева
gergana@pokrov-foundation.org
моб. тел. 088/ 888 55 43

Краен срок за записване – 15 юни 2005 г.

ПРОГРАМА

18 юни 2005 г.
Отпътуване – 08. 00 ч. Гр. София
Посещения – Чекотински и Правешки манастир - среща с отец Йоан
Обяд - Правешки манастир
Посещения – Етрополски манастир, водопада
Вечеря и нощувка - Гложенски манастир

19 юни 2005 г.
Литургия: - Гложенски манастир
Посещения – Скравенски манастир, паметник на Ботевите Четници
Обяд – Ботевградски манастир
Посещения – Врачешки манастир
Прибиране – 20. 00 ч. Гр. София

Тема Re: Заповядайте на поклоническо пътуваненови [re: gerganastancheva]  
Автор Anima Mea Tibi Amandi (вятър)
Публикувано20.05.05 12:25

Браво! Дано поне този път се събере група, струва си. Бил съм във всички тези манастири, в някои - повече от един път, а в Гложенския дори и не знам колко пъти - десетки. Пазя топли спомени от всички, с изключение на Чекотинския. Надявам се курбан чорбана, гражданите по гащи и петте лева вход за храма, да са вече минало.

Поздрави на отец Йоан /Страшников/

Автор Xrisa (член)
Публикувано20.05.05 14:48

А какво се случва с хората над 35 години?

Публикувано20.05.05 15:08

Относно възрастта на участниците, идеята е това да е младежко пътуване. Надявам се да не се обидите, възрастовата граница е определена по европейските стандарти. Това не означава, че ако вие сте на 37 няма да може да дойдете, е ако сте на 68, някак си по трудно ще се обясни на останалите участници, че сте младеж. Така че в случай, че желаете да участвате, просто се обадете - 02 / 987 16 55 - Гергана Станчева

Автор iordanOO1 ()
Публикувано20.05.05 17:13

Edno wreme baba me wodi s drugite babi na podobni ekskurzii. Wsichko si organiziraha babite - i awtobus i kade da prespiwat. I bjaha dosta wesela kompanija! Peeha carkowni pesni dokato se wozeha w awtobusa. Imashe i drugi deca s tjah, ta si igraehme, kogato ne ni hwashtaha da pomagame w manastira. A imashe kakwo da se prawi - sabirali sme seno, dokato njakoi dqdowci go kosjat. Ex, idilichni momenti...

Тема Re: Заповядайте на поклоническо пътуване [re: gerganastancheva]  
Автор Xrisa (член)
Публикувано20.05.05 20:51

Ами аз самата все още се вписвам в посочените рамки, но не ми беше за това въпроса.
Струва ми се неуместно в една обява-покана за участие в поклонническо пътуване да се споменава изискване за възрастови граници. Аз лично, ако бях на 36 щях да се засегна - един вид съм вече нежелана компания. Едва ли някой ще направи връзка с изискванията на Европейския съюз!? Мисля, че дори и там в обявите за работа забраниха изискването за възраст като дискриминационно.
Според мен може да се намери много по-елегантен и естествен начин да се обяви, че става дума за младежко пътуване: например поклонническо пътуване за младежи и всички, които се чувстват с млад дух... И няма никакъв начин автобусът да се напълни с пенсионери, тъй като цената прави естествен подбор, а пък и акцентът е сложен. Дори да има двама-трима по-възрастни хора, те по никакъв начин не развалят имиджа на групата и даже правят нещата по-естествени.
Аз самата също съм се занимавала с организиране на поклоннически пътувания и от личен опит знам, че най-активната възрастова група е между 30 и 50 години. При положение, че е толкова трудно да се събират цели групи това допълнително и изкуствено ограничение, поне според мен, прави нещата още по-трудни. И ви уверявам, че хората се чувстваха много добре заедно и нямаха никакъв проблем с общуването. Защото няма логика един 30 годишен човек да може да си каже повече неща с едно момче на 18, отколкото с някой на 50...
Както и да е, това е мое мнение. Просто ми звучеше странно за подобна обява. Успех в начинанието.

Тема Re: Заповядайте на поклоническо пътуваненови [re: Xrisa]  
Публикувано25.05.05 13:38

Замислих се доста над нещата, които казва Хриса. Мисля, че сте права и наистина идеята млади хора да се съберат да идат някъде не бива да се опорочава от някакви цифри. В крайна сметка, всеки ще си даде сметка, дали може или не може да се включи в подобно пътуване! Веднага поправям грешката си и ви каня на пътуване по манастирите в Годечкия край за младежи

Тема Re: Заповядайте на поклоническо пътуваненови [re: Xrisa]  
Автор iordanOO1 ()
Публикувано25.05.05 14:30

Eto i edin mladezh, na kogoto osobeno dobre bi se otrazilo edno poklonnichesko patuwane

Тема Re: Заповядайте на поклоническо пътуваненови [re: iordanOO1]  
Публикувано25.05.05 15:38

Наистина на всеки един младеж едно пътуване ще се отрази добре!

Тема нова дата за пътуването!нови [re: gerganastancheva]  
Автор gerganastancheva (новак)
Публикувано10.08.05 11:43

Пътуване "Манастири край магистралата" ще има на 27 и 28 август 2005 г. Програмата остава същата. Цената също - 30 лв. (включва: храна, настаняване, транспорт)
Заповядайте

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.