Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:18 15.05.26 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "Нашата искрена молитва към Бога"нови  
Автор MлaдЄж (зелен)
Публикувано09.03.04 11:31

НАШАТА ИСКРЕНА МОЛИТВА КЪМ БОГА

Ние благодарим на нашия Господ и Бог. Прославяме Го в своята немощ, отдаваме Му чест и поклонение.

Обръщаме се към Него в молитва, тъй като сме немощни и несъвършени ­ но ние просим не само за себе си, но и за онези свои братя, за които все още е трудно да повярват в Него и да Го приемат в своя живот:

„Господи Иисусе Христе, чуй искрения глас на сърцето ми, който вика към Тебе:

Вярвам, че Ти си (Ти съществуваш), но не мога да го почувствам с цялото си сърце.

Зная, че Ти ме виждаш и ме чуваш, Ти като мой Творец ме познаваш много по-добре, отколкото аз самият, но аз не Те познавам така, както бих искал.

Слушам за Тебе от другите, чета и научавам за Тебе, но все още ми е трудно да бъда близо до Тебе.

Познавам добри хора, които са Твои приятели, те се боят от Тебе и Те обичат, и животът им е изпълнен с Тебе, но аз все още изпитвам съмнения, защото ми липсва по-дълбоко общение с Тебе.

Навсякъде чувствам Твоето присъствие ­ във всекидневието си, в трудностите, в природата и в цялото творение ­ но още не мога да повярвам в Тебе истински.

Признавам, че без Тебе, без Твоята благодат, без Твоето възкресение и Твоята любов животът, моят живот не би имал никакъв смисъл ­ но продължавам да живея далече от Тебе, от Твоя живот, от Твоите спасителни заповеди, и поради това продължавам да се съмнявам.

Господи, помогни ми да повярвам в Тебе с цялото си сърце!

Помогни ми да Те открия, и ще се зарадва душата ми.

Научи ме да Те обичам, и така моят окаян живот ще се изпълни с истинска радост и смисъл.

Яви в сърцето ми истината на Твоето Свето Евангелие, на Твоето Възкресение.

Просветли ме със Своето истинско знание.

Ела в моя живот, така както Ти знаеш и както ще бъде добре за мене. Посети ме, за да получа Твоя дълбок, несравним с нищо мир и блаженство.

Привлечи ме към Твоята любов, за да мога постепенно да превъзмогна своята себичност и егоизъм, да се избавя от всичките си страсти, да се изцеля от всичките си немощи.

Зная, Господи мой, че всичко това не може да бъде постигнато изведнъж, без продължителни усилия и търпение.

Но ако Ти ме привлечеш със сладостта на Твоята благодат, то ще стане леко и постижимо за мене.

Ако Ти влезеш в моя живот и го благословиш, тогава истински ще изпитам радостта да живея, ще придобия надежда за бъдещето.

Ако Ти пребъдваш в мене и аз ­ в Тебе, тогава изцяло ще се привържа към доброто в своя живот, в отношенията си с хората, в семейството, в работата, в настоящето и в бъдещето, защото без Тебе в моя живот нищо не би имало смисъл.

Ако Ти дойдеш при мене, тогава аз ще мога да се обърна към Тебе и да започна чист, свят живот, както немалко от Твоите светии, които преди това са Те отхвърляли и са живеели в грях: както Петър, Павел, Самарянката Фотини, Мария Египетска, както Блудния син, Разбойника и Закхей.

Ако Ти ме посетиш и останеш в душата ми, тогава аз ще се стремя да не Те огорчавам с нищо и бързо да прощавам на тези, които са съгрешили към мене. Зная, че ще направя добро на душата си не когато осъждам братята си, а когато на дело изпълня казаното от светите отци: „Бъди строг към себе си, но милостив към ближния.“

Във всяко едно отношение ще се стремя да живея такъв живот, който да ме приближи към Тебе и към братята ми.

Ако Ти ме посетиш, аз ще почувствам величието на вярата в Тебе, на Твоята света Православна църква.

Ще бъда в състояние да придобия Твоите свети добродетели, да живея във въздържание, в пост и молитва.

С радост ще влизам в светия Твой храм, за да участвам в Твоите свети тайнства, с чувство на дълбоко покаяние ще изповядвам греховете си пред Твоите свещеници, за да мога достойно да се причастявам с драгоценните Твои Кръв и Тяло, след необходимата подготовка под тяхното духовно ръководство.

Но всичко това все още липсва у мене, о, Господи!

Прости ми, задето все още Те оскърбявам с начина си на живот, със своите дела, думи и помисли.

Помогни ми да се изправя, вдигни ме.

Помогни ми да се изцеля.

Помогни ми да се очистя.

Помогни ми да Те открия.

Господи Иисусе, просветли ме.

Господи Иисусе, благослови ме.

Господи Иисусе Христе, помилуй ме, грешния!“

. . .

На мен много ми допадна, а на вас ?

Редактирано от MлaдЄж на 09.03.04 11:34.

Тема Re: "Нашата искрена молитва към Бога"нови [re: MлaдЄж]  
Автор Prokimen ()
Публикувано09.03.04 14:34

Тоже

Щом е открита тема за молитвата, може би и други ще се включат с молитвени текстове. Зная, че има противници на готовите текстове, които предпочитат да се молят със свои думи.

Това е въпрос на съвършенство, а преди да се достигне този връх, необходими са ни готови текстове.

Тема на българскинови [re: Prokimen]  
Автор ValentinaМодератор ()
Публикувано03.08.04 03:21

- на български и църковнославянски

Тема ". . . помилуй ме, грешния!"нови [re: MлaдЄж]  
Автор Eжko_ (_бодлидрешко)
Публикувано14.04.05 15:54

Господи Иисусе Христе, помилуй ме, грешния!

Господ е мое упование

Тема Re: ". . . помилуй ме, грешния!"нови [re: Eжko_]  
Автор ValentinaМодератор ()
Публикувано14.04.05 22:48

Ама че съвпадение. Тъкмо прочетох, което исках да споделя с вас, и виж коя тема вдигнал Ежко?!

Ето тук:

А ето и едно разказче от разказчето:

„Апостол Карп молел Господ да накаже двама грешници; един еретик увлякъл в своята ерес православен — и апостолът молел Господ да ги накаже.

Господ явил такова видение: разтворили се небесата, огряла ярка светлина. Апостолът погледнал нагоре и видял Господа. Господ му говори: „А сега погледни надолу“. Апостолът погледнал и видял тези двама грешници на края на една пропаст, а отдолу имало страшен, огромен по размери змей. Господ говори на апостола: „Нали искаш да накажа тези грешници?“ Апостолът се зарадвал, че ще бъдат наказани.

Тогава Господ изпратил два ангела да спасят грешниците и казал на апостола: „Бий Ме и Ме разпъвай втори път, Аз съм готов да пострадам още веднъж за грешниците“. С това видението завършило.“

Тема Re: ". . . помилуй ме, грешния!"нови [re: Valentina]  
Публикувано15.04.05 11:46

Господ е мое упование

Автор Naia (Mara Jade)
Публикувано18.04.05 13:01

Тази молитва е много полезна в случаи на опасност или в моменти, когото изпитваш страх и нямаш сили да кажеш или прочетеш повече

Няма пряк път до там, където си струва да отидеш!

Тема Re: ". . . помилуй ме, грешния!"нови [re: Naia]  
Публикувано19.04.05 18:04

Да, така е. . .

Господ е мое упование

Автор vedra ()
Публикувано27.04.05 14:49

Май че имаме нужда и от съвременни молитви, като например молитва за вразумяване на българина, да спре да замърсявата прекрасната природа, хубавата земя, която Господ му е дал. Не мога да спра да се ядосвам, като гледам въргалящите се боклуци из и около София, дървета и храсти "окичени" с раздрипани найлонови торбички...И ако, като види някой да хвърля боклук на улицата, човек му направи забележка, необяснима е злобата, с която му се отвръща...Дали ще имаме някога чиста София, чиста България ? Боклуците се трупат ли трупат...Какво може да ги спре ?

Тема Молитва към Пресвета Богородица Всецарицанови [re: vedra]  
Автор vedra ()
Публикувано11.05.05 12:28

О, Пречиста Божия Майко, Всецарице !
Чуй нашите многоболезнени въздишки пред твоята чудотворна икона, погледни милостиво към Твоите чеда, които страдат от неизлечими болести и с вяра се покланят на Твоя свят образ ! И както птица покрива своите малки с крилете си, така и Ти, Която си вечно Жива, ни покрий с Твоя многоцелебен покров. И там, където жестоките скърби се усилват безмерно, изпрати търпение и облекчение. Там, където се е вселил мракът на отчаянието, да възсияе неизказана божествена светлина. Утеши малодушните, укрепи немощните, смекчи и просвети ожесточените сърца. Изцели боледуващите Твои люде, о Всемилостива Царице ! Благослови ума и ръцете на тези, които ни лекуват, та да послужат те като оръдие на Всемогъщия Лекар Христос, нашия Спасител. О, Всецарице, молим Ти се пред Твоята икона сякаш самата Ти стоиш пред нас ! Простри ръцете Си, изпълнени с изцеления, Ти, Която си радост на скърбящите, утешение на печалните, та като получим чудотворна помощ, да прославяме Живоначалната и Неразделна Троица - Отец, Син и Дух Светий во веки веков. Амин !

http://www.blaj-matrona.orthodoxy.ru/sait/g_bogor_f.php

Тропар
Владичице, спаси търсещите с горещо усърдие Твоята милост чрез радостотворния образ на многопочитаната Всецарица; избави от беди прибягващите към Теб и запази от всяка напаст Твоето стадо, което винаги призовава застъпничеството ти.

История на чудотворната икона
Чудотворната икона на Пресвета Богородица, наричана Всецарица (Пантанаса) се намира вляво от царските двери в съборния храм на атонския монастир Ватопед.
Преданието разказва, че веднъж до иконата се приближил един млад човек, за да й се поклони. В същия миг ликът на Св. Богородица просиял с неземна светлина, а невидима сила отблъснала младежа от иконата и го съборила на земята. Щом дошъл на себе си, той със сълзи изповядал пред монастирските старци, че дотогава водел нечестив живот и се занимавал с правене на магий. Чудото, извършено от Всецарица, го накарало да се покае и да промени живота си.
И днес със Своя чудотворен образ Божията Майка помага на измъчваните от нечиста сила и на страдащите от ракови заболявания.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.