Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:34 13.07.25 
Религия и мистика
   >> Православие
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Каква е ползата от клуба?нови  
Автор famulus ((нищожен))
Публикувано04.03.05 15:04

Как ви се отразява духовно участието тук?

Редактирано от famulus на 04.03.05 15:07.

Тема Re: Каква е ползата от клуба?нови [re: famulus]  
Автор kaмъчe (.)
Публикувано04.03.05 16:34

каква е ползата от вредата?

до едно време добре, но отскоро не.

. . .

Автор scan (минаващ)
Публикувано04.03.05 18:17

ползата е че винаги има някой който знае, или има информация, за това което ме интересува.

Например толкова търсих икони на св. св. Кирил и Методий в нета и не можах да намеря. Тогава някой ми постна доста линкове, за което благодаря.

Освен това има постинги на доста начетени хора които чета с удоволствие.

Автор ng (teacher)
Публикувано04.03.05 19:14

Продължавам да смятам, че е добре да не се пише в клуба през постните дни. Щом не могат да не валят обиди, да няма гняв, лъжи и желание да унизиш ближния си и да го халосаш под пояса, то - който, както и когато пости, да не влиза тук да чете и пише. Не съм била свидетел на първоначалния замисъл на Православие, но едва ли е бил този. Миналата година атмосферата беше много по-ведра.
Интересен е фактът, че който от нас се е поразкрил, това се използува от другите вярващи събратя най-безсъвестно и изобщо без желание за аргументация на тази злост. Валят фелдшери, даскЪли, марш при камилите. И пак повтарям - няма аргументация на идиотщините. Светската психология учи, че е нормално човек да иска да се самовъзприеме като добър. Например, ако искаш да причиниш някому стрес, дискомфорт и пр., често го замаскирваш под формата на шега - за да имаш пред себе си самия някаква аргументация за гадостта си, която не можеш да спреш. Тук даже и тази маска често я няма, това елементарно желание на всекиго - включително атеистите - да бъдеш добър, почтен. Много пъти ми се е искало да махна teacher след ника си, но го държа, за да видя докъде може да стигне човешката неаргументирана мерзост тук и съм се оставила на милостта на вашего брата, средностатистическия клубар. Баракудата няма да забравя и бих желала и хората, които бяха свидетели на нейното появяване да не я забравят. Единствената ми вина беше, че не желаех да се спекулира с психични болести и затова се намесих в един разговор. Още на втората си реплика към "светото семейство" - Хриса и Армагедон, ги пратих с Фройд под мишница в друг някой форум и се оказа, че съм била абсолютно права в преценките си. Веднага беше намесен половият въпрос. Това даже и във възпитаните светски разговори го няма, а вие тук го увенчахте и с безстрашно причащаване и хептен узаконихте блудодеянието на всички равнища. Помня една сутрин Армагедон и фамулус как се разбъбриха, за мой ужас, но двойно по-големи бяха изненадата ми и потресът ми, когато това се оказа основна тема тук. Колко хора се подведохте, колко хора написахте глупости, като че ли това е най-основното, което трябва тук да се споделя. Освен апела си да пишем грамотно, който винаги съм отправяла, отправям апел да не пишем и по темите за "благословената блуд" на монах Михаил. На когото му се блудства, който, както четох, си има причини да прави секс, но иска и да бъде със своя Бог, то той ще си блудства и без друго. За какво ми е да чета за това?

...Pinson, pinson, pinson, pinson,
Comme c'est curieux, les noms...

Редактирано от ng на 04.03.05 20:43.

Тема ами никакнови [re: famulus]  
Автор ~!@$%amp;^*()_+ (целия горен ред)
Публикувано04.03.05 19:36

май ще го намаля.

кой знае защо си мислех, че хората интересуващи се от православието са хора знаещи, търсещи и духовно извисени, а то ето какво ми е направило впечатление и съм запомнил от участията си тука

- един се чуди дали ще стане по богу драг ако си пусне брада
- други са готови да си отскубнат тези бради, защото не могат да се разберат дали коледа е през декември, или през януари
- трети не може да спи от притеснения дали върши грях, ако случайно гаден протестант (забележете не какъв да е неправославен) е в църквата по време на литургия
- на повечето въпроси се отговаря с това е така, щото го е решил ХХХ събор, все едно в тич събори не са участвали хора

абе накратко, не намирам това което търся

Тема Re: ами никакнови [re: ~!@$%amp;^*()_+]  
Автор ng (teacher)
Публикувано04.03.05 20:38

Е, недейте така. От нас зависи за какво да пишем, а както и на кого да отговаряме и на кого - не. Вие каквито теми харесвате, такива пишете. Както виждате, ние откликваме. Не помня Вие ли бяхте, с когото обсъждах ситуациите извън морала. За темата Ви за "къв им е проблемът на старостилците" също имах всички основания да бъда съпричастна, защото съм минала по този път. По мои наблюдения, досега никой не Ви е наранявал, а моят опит тук беше много печален. За беда, модераторите изтриха гадостите, на които бях подложена от "вярващите братя" тук. Каквото съм направила като извод за старостилци и новостилци - имала съм основания, изстрадала съм го.
Не е проблемът в XXX съборите, а в XXXL темите, които се вихрят най-безсрамно. Йордан може и да се терзае (излишно, според Вас) за неволното съмолитстване, но е много полезен участник. Днес пак имах една ситуация, в която се сетих за едно нещо, писано от него и ми стана по-леко.

...Pinson, pinson, pinson, pinson,
Comme c'est curieux, les noms...

Редактирано от ng на 04.03.05 20:40.

Автор Xrisa (член)
Публикувано04.03.05 21:48

На мен лично клубът ми харесва и ми е бил полезен. Не като източник на информация, защото за съжаление новите неща, които научавам от дискусиите, не са много. Но има и други според мен не по-малко важни неща. Тук общуваме хора от различни църковни среди, със съвсем различни религиозни манталитети и по тази причина едва ли бихме се срещнали и общували невиртуално. Или поне не толкова интензивно, колкото тук. А в клуба имаме възможност да надникнем и в другия двор... така се създава една общо взето доста правдива картина на това, което се случва в Българската църква и покрай нея. Един вид сверяваш си часовника или пък ако си бил прекален оптимист се приземяваш. За мен лично манталитетът и светоусещането на българските протестанти е почти непознат и затова ми е интересно да ги чета, макар и да не влизам в спор с тях, когато спорят, разбира се. Защото ситият на гладния не вярва.
Пък и за да не си в постоянен афект от щуротиите, които на вълни заливат клуба, лека полека се приучваш да четеш дори и най-шантавите постинги с търпимост. Това си е направо аскеза...

ПП. Какво свето семейство... ние сме като залеза и зората

Тема Re: Каква е ползата от клуба?нови [re: Xrisa]  
Автор aтaнac шиниkoв (инцидентен)
Публикувано04.03.05 23:18

протестантски мнения събираш ли или само на клубните стълбове?
А.

Автор eлия75 (познат)
Публикувано05.03.05 00:39

От съвсем скоро се включих в този форум,започнах да чета темите и мненията и като цяло първоначалното ми мнение беше добро....Но като започнах да чета по задълбочено какво открих..???В повечето случаи след една прекрасна тема започват едни безмислени спорове и упреци стигащи до открито заяждане....А това не очаквах да открия тук. Хващаме се за буквата и думата и не виждаме какво иска да ни каже човекът отсреща,а дори и да е глупост защо трябва да отвръщаме със същото??
И още нещо-защо е необходимо да се използват толкова сложни фрази и изречения,толкова тясно богословски термини които са непознати за широкия кръг и изобщо този висок стил на който доста от участниците тук пишат кому е необходим?
Може пък и да греша в преценката си?Както споменах от скоро съм тук,но същите тези неща(в по малка степен) забелязах и в един друг православен форум ...
Както и да е между тези спорове и заяждания все пак има доста интересни и на място казани неща,полезни линкове,и много нови въпроси които се пораждат след всеки отговор...а мисля това е било намерението на създателите-всеки да намери отговор на това което търси.
поздрави !емилия

Тема Re: Каква е ползата от клуба? [re: aтaнac шиниkoв]  
Автор famulus ((нищожен))
Публикувано05.03.05 06:45

Sybiram ima i has

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.