|
Тема
|
Как един алчен поп погреба църквата?
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 14.06.02 13:50 |
|
Или още не сте чели вестниците?!
400 кила опиумен мак. Без коментари.
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
Тема
|
Re: Как един алчен поп погреба църквата?
[re: valsodar]
|
|
Автор | cъrлaceн (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.06.02 13:59 |
|
Попщината винаги е погребвала Църквата. Добре, че го има и свещенството!
| |
Тема
|
Eдин поп не може да погребе църквата!
|
|
Автор |
aпocтoл (член) |
Публикувано | 14.06.02 15:36 |
|
Виж, ако е патриарх - може, при условие че народа не разбира какво става.
| |
Тема
|
И Иуда се е обесил, но Църквата е жива
|
|
Автор | TRl (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.06.02 15:59 |
|
Той и Иуда (Искариот) е бил доста време близо до Господа, т.е. бил е допуснат до Него, но Господ е знаел, че един ден ще бъде предаден от него. И въпреки всичко, Христос го е чакал до последно, за да може Иуда да Му поиска прошка и така да спаси живота си. Преди да Го целуне за да Го предаде, ЗНАЕЙКИ какво ще последва, Той пита Иуда защо е дошъл, като го нарича "ДРУЖЕ". (Мат., 26:50).
Иуда не приема подадената му ръка. По късно отива и се обесва. Но Апостолите остават, остава и Църквата Господня на Която Сам Господ е основател и Владика (Глава) и за която Той е казал, че и "портите адови няма да й надделеят" (Мат., 16:19).
А ти, друже Радославе, защо си дошъл в клуб "Православие"?
| |
Тема
|
Re: И Иуда се е обесил, но Църквата е жива
[re: TRl]
|
|
Автор |
Cвeтпeн () |
Публикувано | 14.06.02 18:06 |
|
Може ли да ми обясните , за какво става дума?
| |
Тема
|
Re: И Иуда се е обесил, но Църквата е жива
[re: Cвeтпeн]
|
|
Автор |
aпocтoл (член) |
Публикувано | 14.06.02 18:16 |
|
Един наш православен свещеник отглеждал и продавал опиум. Епископа трябва са го изгони, но случаят може да се потули, както много други. Това хвърля още сянка на Православието ни.
| |
Тема
|
Не съм си отивал, че да се завръщам.
[re: TRl]
|
|
Автор |
valsodar (Чародей) |
Публикувано | 14.06.02 19:12 |
|
Или ще седнем да си говорим в притчи?
Ами да започнем от тази за храма господен - храм нерукотворен!
Всеки има избор. Понякога греши, но ... винаги си плаща.
Бог ни обича всички еднакво. Бог не мрази, Бог даже не наказва. Той ни е направил свободни по свой образ и подобие.
Наказанието и страданието сами си ги творим. Според въображението си.
Истината е някъде там ! - реплика на очния ми лекар.
| |
Тема
|
Re: Не съм си отивал, че да се завръщам.
|
|
Автор |
TRl () |
Публикувано | 17.06.02 10:22 |
|
Да, Бог е сътворил човеците, като им е дал безценния дар свободата да избират - дотолкова хората са свободни, че дори могат да похулят Господа, или пък да Го разпъват (в лицето на ближния) и така да Го отхвърлят. И в крайна сметка вместо да поемат по предоставеният им единствен спасителен Път, някои поемат по своя си гибелен път. А кой точно до къде ще стигне, е друга тема, не от човешката компетенция.
За Божиите наказания се заблуждаваш - не само че ги има, но могат да бъдат и страшни - страшни са, в човешките суетни представи. Защото точно поради недостижимото за нас Божие милосърдие всичко, което ни се случва не според нашата воля, е за наше добро. Грехът обаче е от нас, само и единствено ние носим вина за него (не някой друг), за това трябва и да търпим наказания, за вразумлението ни и тъй, да можем да достигнем до спасителният Път. Но някои хора все пак не се вразумяват, и продължават да стоят на своя си път. На това се казва така: свободна воля - свободен избор.
Благопожелания.
Редактирано от TRl на 17.06.02 10:27.
| |
|
|
|
|