| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     Моля Ви,помогнете ми със съвет 
 | 

|  
| Автор | 
инaт (скромничка) |  
| Публикувано | 28.08.13 22:15 |  
             |  
           | 

Здравейте, изправена съм пред проблем,който не знам как да реша.Ще ви обясня набързо - баща ми доскоро беше активен човек,работещ пенсионер,но на 4ти април го взех от работното му място с инсулт 4 часа след началото на смяната му.По негови обяснения разбирам,че не се е чувствал добре още в къщи,как се е добрал с колата до работата не знам,но той е много стриктен и разбирам защо го е направил.Последва болници,вече не работи,разбира се.За годините работа в тази охранителна фирма никога не е получавал цялата си заплата и в крайна сметка фирмата му дължеше около 6 хиляди и нещо пари.Откакто е болен веднъж аз го водих да му дадат 130 лева и имаше още едно плащане,когато го е водил брат ми,който е абсолютно нехаен към положението на баща ми,оставил го сам в една стаичка със софийския шеф на фирмата,при което на баща ми е предложено да подпише декларация,че приема 3800 лева и се отказва от останалото дължимо.Брат ми изобщо не е разбрал какво става там,а баща ми още по-малко.Та тези неща аз ги разбрах съвсем наскоро и въпроса ми към Вас е   "Валиден ли е този документ,при положение,че баща ми има ТЕЛК първа група инвалидност 93 процента.Нормално ли е да се притиска болен човек,който има заболяване,предизвикало дегенеративни промени в мозъка и дори не може да реши какво му се яде?"Той не може да прочете две изречения и да ги разбере правилно...С този му шеф имам среща след няколко дни,защото даже не съм запозната точно със съдържанието на подписания документ,баща ми няма втори екземпляр.Не знам как да се държа,по телефоните все още съм любезна,но като се познавам май няма да е за дълго.Чудя се дали да отида сама на срещата или да водя някой с мен,ама...може и повече да се спече ситуацията. 
  Надявам се някой да прочете това и да ми даде съвет,благодаря Ви предварително

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Моля Ви,помогнете ми със съвет 
[re: инaт]
 | 

|  
| Автор | 
Cтpeйнджъp  (змийче усойче) |  
| Публикувано | 29.08.13 13:28 |  
             |  
           | 

Много е трудно да Ви дадем съвет, просто защото и Вие самата не сте запозната със съдържанието на въпросната декларация. Може, включително баща Ви да е подписал, че е получил тези пари и няма претенции към работодателят си! Просто за съжаление, и вие самата не разполагате с информация, а оттам лично аз не се наемам да давам конкретни съвети...

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
dikobraz (каналитик) |  
| Публикувано | 29.08.13 17:27 |  
             |  
           | 

Лично мнение - Не се занимавайте повече.
 Ако е взел 3800 лв вместо 6500 примерно - приключете.

Майната им на останалите пари

Но ако ги е взел, че от написаното не става ясно
  колкото повече работим
 толкова повече грешим.
 да не допускаме повече грешки.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: Cтpeйнджъp]
 | 

|  
| Автор | 
инaт (скромничка) |  
| Публикувано | 29.08.13 22:33 |  
             |  
           | 

Да,не съм чела декларацията и не знам как точно е формулирано,но знам,че подписа на баща ми е отказ от останалото дължимо.Имам малко вътрешна информация от друг служител на същата фирма,който много държи на баща ми,но за съжаление не може да ми помогне с друго,защото ще си загуби работата,а аз не искам това.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
[re: dikobraz]
 | 

|  
| Автор | 
инaт (скромничка) |  
| Публикувано | 29.08.13 22:37 |  
             |  
           | 

Защо да не се занимаваме?Винаги ли да минава за сметка на работника?В каква държава живеем?Много лесно казвате майната им на чужди пари,изработени с труд,а и човека вече е сериозно пострадал и тепърва ще има само разходи,предвид мижавите пенсии.Благодаря Ви все пак

|   |  

| 

|  
           | 

Също  съм на  мнение да не се занимавате.
  Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
 | 

|  
| Автор | 
Oлer Ивaнoв® (Приятел) |  
| Публикувано | 10.09.13 06:33 |  
             |  
           | 

Извинявам се, че се вклинявам така във вашата тема...

Съжалявам за баща ви, дано здравословните му проблеми по-бързо отшумят!

Препоръчаха ви да не се занимавате, не защото са солидарни с "работодателя", а за да ви спестят допълнителни нерви и разходи, които както сама споменавате, ви предстоят и за напред. Спестете си разочарованието, което ще изпитате, ако след месеци (или години) усилия, накрая не само, че не сте постигнали успех, но и сте похарчили допълнителни средства, за емоционалните щети да не споменаваме.
  Олег Иванов
 Аре със здраве!

|   |  
  |   

|  
 |   
 |