Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:25 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема Прехвърляне  
Автор ФAKЛИЧKA (fuego)
Публикувано02.03.12 21:31

на апартамент, значи подписва се в полза на внучето, единствно засега, и на наследниците. Всеки ще вземе по 1/3. С допълнително споразумение имали смисъл, демек, едната страна има дете, наследник, другата няма дете, но дарителя иска ако има деца да има наследство? Демек, на нероден Петко не става, има ли вариант някакъв? Щото единия взима, барабар с детето, а другия го духа леко?
Не става да се предпише на основните наследници, няма как поради некви си причини, но ако бабата осигурява едното си внуче, няма как да осигури евентуално бъдещо такова и то ако тя не е жива, нали?
И всъщшност прецакан е тоя който няма дете, нали?
Искам мнения, посъветвали са се с адвокати, ама аз да си питам и тук))
Благодаря предварително

Тема Re: Прехвърляненови [re: ФAKЛИЧKA]  
Автор seymour_stz (любопитен)
Публикувано02.03.12 22:54

Чакай, чакай, дай по-полека...
Значи, една трета на внучето и останалите по една трета на две деца ли? А внучето е дете на едното от двете деца, и така на него с детето стават 2/3 ли? Дай първом да видим какви деца има и какви внуци, та тогава да го мислим... щото ако е така, както го писах, кво пречи да даде на детето си без внуци 1/2, а на детето с внука пак толкова, ама делено по 1/4 на всеки от тях, и така справедливостта възтържествува? Е, ако някой от тях някой ден се сдобие с още деца, ще е прецакан, ама то не може хем онуй там, хем душата в рая, нали?
Дай първо да видим структурата на семейството, та да намерим и разумния компромис за децата, внуците и правнуците...

Спрете земята - искам да сляза!

Тема Re: Прехвърляненови [re: seymour_stz]  
Автор ФAKЛИЧKA (fuego)
Публикувано03.03.12 19:11

Значи, една трета на внучето и останалите по една трета на две деца ли? А внучето е дете на едното от двете деца, и така на него с детето стават 2/3 ли?

Точно така

По нататк си го написала по сложно и от мен

Публикувано03.03.12 19:16

Ми не е сложно бе, ако се запази тенденцията всяко дете да има по едно внуче, таман могат да се уредят нещата, като се делне имота на 4, така 1/4 за унучето, пак толко за родителя му, а на другия родител отиват останалите 2/4 - така справедливостта по коляно е наложена. Оттам нататък вече трябва да се регулира раждаемостта при поколенията, иначе пак става несправедливо спрямо внуците и правнуците....

Тема Re: Прехвърляненови [re: seymour_stz]  
Автор ФAKЛИЧKA (fuego)
Публикувано03.03.12 20:21

мани, ми ако се родят още 5-6 унучета как ли ше се делне тая панелка

по плочка на дете и готово

Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано03.03.12 20:22

А какво пречи да се избегне цалата тази дандания? Така или иначе родителят ще живее в това жилище до смъртта си. Като почине някой ден, този имот ще се раздлеи на 2-те му деца.

Да ти призная, не мога да разбера защо и внученцето мило е въвлечено в делбата.

Тема Re: Прехвърляненови [re: Фиши]  
Автор ФAKЛИЧKA (fuego)
Публикувано03.03.12 20:31

не знам, но горкото дете зарад едната панелка ше е с още не знам си какви тежести

Аз препоръчах да се прехвърли на детето без условия, никакви, пък те си знаят далли ще го направят

Публикувано04.03.12 07:26

Там вече да си се оправят - или да не раждат повече, или да не се чувстват прецакани

Тема Re:+1нови [re: Фиши]  
Автор LlRA.. (мission)
Публикувано04.03.12 10:58

Точно така...нещата да си вървят по реда...нека родителят да е жив и здрав, но ако почине да си отиде по наследство на двете му деца, пък те да си оправят от там насетне нещата.
Така е най-справедливо според мен

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.