|
|
|
Тема
|
развод по взаимном съгласие
|
|
| Автор |
mila112 (непознат
) |
| Публикувано | 05.11.11 15:47 |
|
|
Здравейте,
предстои ми развод и се надявам да е по взаимно съгласие.
Имаме син на 9г.Жилището ни е семейна собствеост.
Как се процедира в такъв случай?
Детето нали остава под попечителството на майката и се определят
дните за срещи с бащата?
А как стои въпросът с изнасянето на бащата от общото жилище?
Има ли резон в това,че той би могъл да поиска наем за времето,през което не живее в него?
Той има собствена фирма и взети кредити.Ако стане така,че не може да ги обслужва, има ли опасност да ме подведат под отговорност и банките си ги търсят от мен.
Предварително благодаря на всички,които биха ми отговорили!
| |
|
Тема
|
Re: развод по взаимном съгласие
[re: mila112]
|
|
| Автор |
Trankvil (непознат
) |
| Публикувано | 05.11.11 18:45 |
|
|
Щом е по взаимно съгласие - значи по повечето въпроси трябва да сте разбрали. Обикновенно на такава възраст детето е добре да е при майка си, но ако бащата предлага по-добри условия за него - защо не да живее и при него. На делото съдийката държеше в "съгласието" си да запишем изрично за кого остава семейното жилище и че вече съм се изнесъл от там. Без малко щеще да ни върне за още едно заседание, но адвоката ги дописа тези неща "на коляно". За фирмата има значение каква е - ЕТ или някакво дружество. Макар и да се имам за правно грамотен, не се наех сам да си го пиша "съгласието". Потърсете си адвокат с опит в тази сфера и гледайте да не оставя пропуски за да има повече заседания - той взема хонорар и за явяването си на заседание.
| |
|
Тема
|
Re: развод по взаимном съгласие
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 06.11.11 20:42 |
|
|
Не съм юрист-пиша от опит:)
Определено детето до 18г. ако остава при теб /което преполагам е най-вероятния вариант/ имаш право без проблем да си живееш в жилището до 18-тата му година. После може и делбено дело за жилището да си направите, може и на детето да го прехвърлите...зависи в какви взаимотношения ще сте.
Разберете се за издръжката, която бащата ще плаща...ако не го направите съда ще постанови класическите варианти за издръжка и вижания на бащата с детето.
Изнасянето на таткото може да стане ако той желае...ако не желае да се изнесе...ще си живеете в отделни стаи, все пак това е и негово жилище Не става да го изгониш насила...е ако е доказано социално опасен за детето има си варианти и служби...но това е друга тема:)
Има резон да ти поиска на теб наем, ако останеш да живееш в жилището с детето! Има го и като закон...дано не се стига до там:)
За кредитите определено няма да те оставят банките съвсем на мира, ако той спре да плаща...това е повече от сигурно!Може на неговата част от жилището да посегнат...там спирка банките нямат!
Та гледайте наистина развода да е по взаимно и да се договорите за всичко, щото иначе...кофти
Други въпроси?
Редактирано от LlRA.. на 06.11.11 20:50.
| |
|
Тема
|
Re: абе Мила:)...какви са тези неща около теб?
[re: LlRA..]
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 06.11.11 22:29 |
|
|
Зачетох се в предишните ти постове и нещо ме озадачаваш:))
В клуб астрология пишеш, че си родена 1986г, демек на 25г..... казваш имаш син на 9г....през 2005г. пишеш в клуб на майките, че излизаш по майчинство:)))
Пишеш, че имаш съпруг на 63г.
Живееш на квартира.
Назначена си като юрист.../най -малкото след като си такъв, някои неща би трябвало да са ти ясни/
И най-големия майтап:)))...започнала си кариерата си през 2003г. в клубовете
и то в клуб 50-60:)))
Ти на хахави ли ни правиш?...
Ай сега разкажи сторито отначало и както си е?...щерката ти ли има проблеми?
Редактирано от LlRA.. на 06.11.11 22:34.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Mиpa_M (мацка) |
| Публикувано | 07.11.11 08:47 |
|
|
Колкото до развода по взаимно съгласие - той затова е по взаимно съгласие, защото трябва да се съгласите взаимно за абсолютно всичко, а не единият да пита какви права имал и какво трябвало. При търсене на права, тоест спор, няма взаимно съгласие.
Хапсолютно има "резон" в това, че за времето, в което няма да може да ползва жилището си, другият съпруг има право на обезщетение.
За фирмата и кредитите - не, не отговаряте за задълженията, независимо дали "фирмата" е дружество, или ЕТ.
Редактирано от Mиpa_M на 07.11.11 08:51.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mila112 (непознат
) |
| Публикувано | 10.11.11 09:29 |
|
|
Lira,
здравейте!
Чувствам се длъжна да обясня несъоветствието,което сте установила.
Та... грешката ми се състои в това,че когато съм имала въпроси,които не са били конкретно за мен,а за мои близки,съм ги задавала от 1-во лице ед.число.
Разбира се ,с това не съм имала намерение да правя никогого на "Хахав"
Моля за извинение всички, които са се засегнали !!!
Благодаря за компетентните отговори,които винаги съм получавала в този клуб!!!
Приятен и усмихнат ден !!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 10.11.11 12:36 |
|
|
Е, ти мислиш ли, че не ми стана ясно...ама лаф да става:))
Ако имаш още въпроси питай, аз лично обичам тази тема:))...поне знаещи от препатила гледна точка можем да пишем някои:))...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mila112 (непознат
) |
| Публикувано | 10.11.11 20:25 |
|
|
Lira,привет!
темата за развода по взаимно съгласие ме вълнува,защото дещерята на моята най-добра приятелка е в това положение и умуваме какво би последвало за нея и детето й.
Тя в момента е безработна и е доста сложно.
Приятна вечер!
Благодаря все пак,ако имам въпроси смело ще ги отнеса отново тук
Редактирано от mila112 на 10.11.11 20:26.
| |
|
Тема
|
Re: детето до 18 г
|
|
| Автор |
potir1 (пристрастен) |
| Публикувано | 10.11.11 22:08 |
|
|
...А след това идва бащата с новата си приятелка и ти се изнасяш.
| |
|
Тема
|
Re:да ама не:)
[re: potir1]
|
|
| Автор |
LlRA.. (мission) |
| Публикувано | 11.11.11 10:06 |
|
|
Щом жилището е семейна собственост, следва делбено дело, ако не се споразумеят и искат да прехвърлят апартамента на детето:)
Таткото да си купи ново жилище и там да си свива ново гнездо:)
Както и мамата де:)
| |
|
|
|
|