|
Тема
|
Как да разбера?
|
|
Автор |
Crocozebel (пълнолетна МС) |
Публикувано | 20.06.11 19:13 |
|
Как може да се разбере дали съм наследник на дадено лице? Към каква служба трябва да се обърна - единственото което зная са трите имена на лицето и местонахождението на част от имотите?
пп. Питам защото при мен дойдоха хора, на които било казано, че аз съм наследника на това лице.
| |
|
А реално наследник ли сте на лицето ? Човек е наследник на баби, дядовци, родителите си, братя , сестри , като братята и сестрите си наследава ако нямат наследници . Чичовци, лели и т.н., който нямат наследници - не знам дали наследява . Чак до там не съм се интересувала.
Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....
| |
|
И втори братовчеди даже. Ако няма примерно първи.
"Човек е наследник на ... братя , сестри , като братята и сестрите си наследава ако нямат наследници"
Къде се проверява, ми е по-сложно да измисля. По принцип в общината, но предполагам, че няма да дадат инфо, ако наистина не си наследник.
Вариант е да заведеш някакво дело пред съда във връзка с наследството (делба и пр.) или да поискаш нотариус да ти издаде констативен нотариален акт, т.е. на твое име, или нещо такова, и по този повод да стане проверката.
Или ако познаваш някой в общината, примерно.
Какъв ти се пада този човек, все някакъв роднина ще е? Близките ти нямат ли някакво инфо кои са другите му роднини?
Редактирано от Mиpa_M на 22.06.11 12:59.
| |
|
Колко кинти ти искат? Щот аз съм наследник на хиляди знайни и незнайни милионери и милиардери от Нигерия.
Bеer? Mоre?
| |
|
Аха.... и току виж се и скарали, ако са няколко - кой колко ще наследи.
Тоя въпрос много хубав.
Една жена живуща в близост с мъжа си нямат деца . След като мъжа й починал дарила на свой племенник апартамента си . Като се почувствала зле поискала , той да дойде да й помага , а не да ангажира съседите ( реално те й помагали ) . Той обаче й предложил да продадат апартамента, и да отидела да живее в града, където той живее. Тя се ядосала- развалила дарението , което му направила и дарила апартамента си на съседите си. След няма и месец почина...
Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....
| |
|
|
|
|