Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:22 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема Как да разбера?  
Автор Crocozebel (пълнолетна МС)
Публикувано20.06.11 19:13

Как може да се разбере дали съм наследник на дадено лице? Към каква служба трябва да се обърна - единственото което зная са трите имена на лицето и местонахождението на част от имотите?

пп. Питам защото при мен дойдоха хора, на които било казано, че аз съм наследника на това лице.

Тема Re: Как да разбера?нови [re: Crocozebel]  
Автор The Fifth Element (air)
Публикувано22.06.11 11:46

А реално наследник ли сте на лицето ? Човек е наследник на баби, дядовци, родителите си, братя , сестри , като братята и сестрите си наследава ако нямат наследници . Чичовци, лели и т.н., който нямат наследници - не знам дали наследява . Чак до там не съм се интересувала.

Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....

Тема Re: Как да разбера?нови [re: The Fifth Element]  
Автор Mиpa_M (мацка)
Публикувано22.06.11 12:14

И втори братовчеди даже.

Ако няма примерно първи.

"Човек е наследник на ... братя , сестри , като братята и сестрите си наследава ако нямат наследници"

Къде се проверява, ми е по-сложно да измисля. По принцип в общината, но предполагам, че няма да дадат инфо, ако наистина не си наследник.

Вариант е да заведеш някакво дело пред съда във връзка с наследството (делба и пр.) или да поискаш нотариус да ти издаде констативен нотариален акт, т.е. на твое име, или нещо такова, и по този повод да стане проверката.
Или ако познаваш някой в общината, примерно.

Какъв ти се пада този човек, все някакъв роднина ще е? Близките ти нямат ли някакво инфо кои са другите му роднини?

Редактирано от Mиpa_M на 22.06.11 12:59.

Тема Re: Как да разбера?нови [re: Crocozebel]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано22.06.11 12:17

Колко кинти ти искат? Щот аз съм наследник на хиляди знайни и незнайни милионери и милиардери от Нигерия.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Как да разбера?нови [re: Mиpa_M]  
Автор The Fifth Element (air)
Публикувано22.06.11 12:35

Аха.... и току виж се и скарали, ако са няколко - кой колко ще наследи.

Тоя въпрос много хубав.

Една жена живуща в близост с мъжа си нямат деца . След като мъжа й починал дарила на свой племенник апартамента си . Като се почувствала зле поискала , той да дойде да й помага , а не да ангажира съседите ( реално те й помагали ) . Той обаче й предложил да продадат апартамента, и да отидела да живее в града, където той живее. Тя се ядосала- развалила дарението , което му направила и дарила апартамента си на съседите си. След няма и месец почина...

Щастлив е този, който може да вижда Слънцето ....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.