Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:31 24.11.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема Частично заличаване на ипотека?нови  
Автор Bиoлa (стела)
Публикувано31.03.11 10:12

Здравейте на всички! Имам нужда от помощ.

Какво означава записът "частично заличаване на договорна ипотека" в удостоверение за вписвания, отбелязвания и заличавания за имот, издадено от Агенцията по вписвания? Има ли тежест върху имота (било то частична) или не? Поради каква причина заличаването на ипотека не е пълно?

Благодаря предварително!

On ne voit bien qu'avec le coeur, l'essentiel est invisible pour les yeux.

Тема Re: Частично заличаване на ипотека?нови [re: Bиoлa]  
Автор Mиpa_M (мацка)
Публикувано31.03.11 13:30

Може да е била вписана ипотека върху няколко имота и да е заличена за единия. Най-вероятно е това.
Трудно мога да си представя ипотека върху цял имот да се заличи за идеална част от него (примерно), но не смея да кажа "няма такова животно".
Във всеки случай щом заличаването е частично, значи другата част е останала незаличена.

Редактирано от Mиpa_M на 31.03.11 13:41.

Тема Re: Частично заличаване на ипотека?нови [re: Mиpa_M]  
Автор Bиoлa (стела)
Публикувано31.03.11 16:08

И на мен ми обясниха, че ипотеката е върху няколко имота и е заличена върху този. Обаче как да си сигурен? Имам чувството, че нарочно нещата се правят така неясни, само за да се създава несигурност.

On ne voit bien qu'avec le coeur, l'essentiel est invisible pour les yeux.

Тема Re: Частично заличаване на ипотека?нови [re: Bиoлa]  
Автор peppa ()
Публикувано01.04.11 09:33

Вижте на място вписания документ. В справката има номер и дата на вписването - вижте съответната молба лично на място, тогава ще знаете кой и какво е поискал да бъде заличено, съответно какво е вписано.

Тема Re: Частично заличаване на ипотека? [re: Bиoлa]  
Автор CтpeйнджъpМодератор (змийче усойче)
Публикувано01.04.11 17:14

Сигурност има и се нарича проверка от адвокат!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.