| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     Изплащане на обещетение при ПТП със смърт 
 | 

|  
| Автор | 
*Mими* (Рак) |  
| Публикувано | 02.02.11 23:10 |  
             |  
           | 

Трудно ми е да започна...но се стигна и до този въпрос.Накратко:
 Синът ми загина при ПТП.Водача на автомобила също загина.Пред ЗК "Български имоти"АД адвоката ми е предявил иск за обещетение от 80 000лв.,Компанията определя обещетение в размер на 30 000лв..По думите на адвоката ми можем да заведем Гражданско дело за иск,но трябва да внеса някаква сума(държавна такса),която никак не е малка.Нямам тези пари.Питам какъв шанс имам и дали изобщо ще има полза да водя такова дело?Какво трябва да знам,за какво да внимавам,страх ме е....

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: Изплащане на обещетение при ПТП със смърт
[re: *Mими*]
 | 

|  
| Автор | 
seymour_stz (любопитен) |  
| Публикувано | 03.02.11 08:11 |  
             |  
           | 

Моите съболезнования за сина ви...
 А по въпроса - сумата от 30 000 лева е скромна - ако заведете дело, съдът със сигурност ще присъди повече, при това с лихвите от деня на смъртта на сина ви. Относно таксата - ако водача на автомобила, който е починал, е и виновен за смъртта на сина ви, за жалост не можете да се ползвате от освобождаване от такса по реда на ГПК за вреди, причинени от непозволено увреждане, ако има влязла в сила присъда - защото в случая няма да има такава присъда. Вероятно ще се наложи да платите таксата, но ако нямате средства, може да поискате от съда да бъдете освободена по реда на ГПК  - понякога се получава. И най-добре обсъдете това с адвоката си, все пак. Успех.
  Спрете земята - искам да сляза!

|   |  
  |   

|  
 |   
 |