|
Тема
|
Казус с лични документи
|
|
Автор |
Vampirrre (Среднощникът) |
Публикувано | 26.12.10 14:01 |
|
Незнам дали въпросът ми е за тази този форум, но ми се струва, че тук мога да получа най-изчерпателни отговори. Проблемът ми е, че преди около месец изчезна личната ми карта, както и портфейлът ми, където беше прибрана тя. За радост вътре нямаше кой знае каква сума. Оказа се, че за да си закупя документи за издаване на нова ми е необходим акт за раждане. И именно тук идва трудната част немога да открия оригинала, разполагам само с 2 дубликата, които не са нотариално заверени. Разбрах, че за да си извадя ново удостоверение за раждане ми е необходима ЛК. Как се процедира в подобен случай?
"Смъртта е по-лека от перце, дълга - по-тежък от планина"/ Р. Джордан
| |
Тема
|
Re: Казус с лични документи
[re: Vampirrre]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 27.12.10 22:32 |
|
Какви документи искате да си закупите за издаване на нова ЛК? Ако сте си загубили/открадали са Ви ЛК, трябва да го обявите в РУ на МВР. Всички лични документи, издадени след 2000-та година, се съхраняват в базата данни на МВР. При подаване на заявление за нови документи, ще ви изпринтят формуляр с данните и Вие ще трябва да отразите настъпили промени (ако има такива). Ще Ви снимат на място и ще Ви издадат нова ЛК.
Не знам дали ще платите глоба (твърде е вероятно) за загубване на документите си.
(дълга - по-тежък от планина - дългЪТ - по-тежък от планина)
| |
|
|
|
|