Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:31 24.11.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Тема Как да се защитя?  
Автор 1234mama (новак)
Публикувано20.07.10 20:57

Имам нужда да се защитя от един съсед, /предс на домсъвет/ който е решил, че правя строително монтажни работи в таванската си стая! Истината е, че правя ремонт. Клевети ме, обижда ме - като в отговор на това го помолих учтиво да спре, но в замяна е изпратил жалба и т.н. Не ми се иска да навлизам в подробности, но става въпрос за Варна и ако някой има идея как да се защитя или да се свържа с адвокат, който е имал подобен случай в практиката си моля да ми отговори! Пуснал е и жалба и хората естествено са дошли в работно време - когато просто няма възрастен човек у дома - синът ми е приел една покана и ще ходя да обяснявам ... Все пак ходя на работа и въобще ... точно Сега ... Как да постъпя?

Тема Re: Как да се защитя?нови [re: 1234mama]  
Автор rorikb (непознат )
Публикувано21.07.10 20:47

Трябвало е писменно да те предупреди точно какво е" повечето от обичайното " нарушение .
Вие да му отговорите пак писменно и тогава да се отива на жалби в съвета
Следствието от тази покана е глоба поне от 100 лв.
Напиши си опровержение, не обяснение ,преди да се явиш на поканата и я дай там където те викат - в деловодството разбира се да не я смотаят.

Автор 1234mama (новак)
Публикувано22.07.10 09:39

Сега се връщам от кметството! Съжалявам, че не прочетох снощи написаното, но днес отидох със снимки и обясних устно на служителката в какво се състоят действията ми по ремонта. Хубавото според мен е, че не си е направила заключение само от жалбата и нападките на господин Х, който я е подал. Изслуша ме спокойно и в крайна сметка останах с впечатлението, че видя какво всъщност реално правим. Даде ми и съвет как да постъпя при тези неоснователни клевети. Нямаше я санкцията от 100 лв/поне засега/ и не ми бяха искани писмени обяснения - само взеха снимките.
Това е! Просто ми предстои да живея в един блок с такива хора, а в напрегнатото ни ежедневие всеки се стреми да избягва излишните негативни емоции. За съжаление обаче никой не е застрахован срещу Злобни съседи без работа!

А сега ... на работа!

Редактирано от 1234mama на 22.07.10 09:49.

Тема Re: Как да се защитя?нови [re: rorikb]  
Автор peppa ()
Публикувано22.07.10 10:43

Всеки може да подаде жалба, без да е длъжен да изпълнява някаква предварителна процедура по каквото и да е уведомяване на евентуалния нарушител. Работата на "Контрол по строителството" е да извършат проверка и да съставят на място констативен акт (ако има нарушения) или протокол(ако няма). Ако отделът си има достатъчно работа, могат и да не дойдат, след като са им дадени обяснения и снимки, но по принцип са длъжни - те си носят отговорността към подалия жалбата защо не са си свършили работата.
Извършването на проверка на място може и да констатира, че няма нарушение и се касае за текущ ремонт, за който книжа и разрешение не са необходими... а може и да доведе до акт и заповед за спиране, след това премахване.

Автор bipet (досаден)
Публикувано22.07.10 19:51

Така както го описвате излиза, че този човек не харесва цвета с които боядисвате стените. И тича да се оплаква.
Има вариант, обаче да е видял голям зор от вашия ремонт. И или трябва да се изсели или да търси начин да ви озапти малко. В рамките на нормалните условия за обитаване на жилище. Щото майсторите обикновено се разработват в два следобяд.
Но това е бял кахър, защото, какво ще го правите този таван? Ще го давате под наем на студенти ? На летовници ? Въобще на такива места често живеят хора случайно попаднали там. Което си е проблем, ей Богу.
Един ремонт се преживява все някак, ама след това ...
В Америка има кооперации в които наемателите се одобряват не само от собственика, но и от съкооператорите. Пак от зор.

Въобще много се кефя на луксозни кооперации в които, обикновено обещетен собственик на земята, преустроива гаража си в жилище. В такова „жилище”, разбира се само цигани се съгласяват да живеят. Не, че имам нещо против циганите в ... Румъния, но човешкия живот е кратък ...
Има наредба, която забранява гаражите да се преустройват в жилища. Такива наредби само показват показват колко е труден „съвместният” ни живот и колко овчедушен е българина.

Накрая ще кажа, че вашият случай вероятно няма нищо общо с горните писания и както се казва нищо лично.
Нещо, обаче ми подсказва, че бих се подписал под молбата на злобаря ...защото светът е пълен със злобари.
Таванската стая е измислена да живее прислугата. Много тихо. Ако вашия случай е такъв няма да се подписвам под молбата на злобаря

Тема Re: Как да се защитя?нови [re: bipet]  
Автор 1234mama (новак)
Публикувано23.07.10 12:06

Не е необходимо да се защитавам тук, но ... все пак ще обясня.
1. Майсторът, който поставяше теракота спираше да работи в 13,30 часа и тъй като, съседът от етажа работел нощна смяна, се наложи Лично да уважим и неговата молба-майсторът започваше след 10,30 часа. В крайна сметка работеше от 10,30 до 13-13,30 и от 16,30 до 19-19,30 часа. Относно смяната на дограмата - те пък дойдоха в 11 часа и си тръгнаха в 12,30 часа!
2. Таванът се води ИЗБА в НА. Е, да, но аз си нямам вино, ракия, буркани ... да държа там. Имам две деца и едното пожела там да си направи самостоятелен кът - там да си учи. Едно бюро /без компютър/ една постелка и едни гирички - това е! Реших, че е добра идея и все още мисля така. Нямам прислуга, която да настаня на тавана, но пък имам Две деца, които учат и Една детска стая.
3. Информативно само ще добавя, че съм строг родител и приех идеята за самостоятелна детска стая, но при първа проява на нещо, което е извън нормите като шум, приятели и подобни ... слагам ГОЛЯМ КАТИНАР и отново по стария начин - Две деца в Една стая. Сигурно не съм единствения родител в подобна ситуация, но пък реших да дам шанс. Тук веднага обаче влиза в ролята си ЗЛОБАРЯ, който, не че е Злобар, а просто има буркани, вино и ракия и Избата му не е на Таван, а е в Маза.
Хубав Ден и Весело Лято!

Автор bipet (досаден)
Публикувано23.07.10 20:11

„Хубав Ден”
Благодаря.
„ ... и Весело Лято!”
Ех, ако имах една таванска стаичка някъде на морето

А вашата със здраве да си я ползвате.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.