|
Тема
|
Давност на вземания
|
|
Автор |
Becи (сладкопойно) |
Публикувано | 03.06.10 08:02 |
|
Получих писмо, че дължа на Глобул 103 лева от 2002 година. Имат ли право да ми ги искат и каква е давността на вземанията?
| |
Тема
|
Re: Давност на вземания
[re: Becи]
|
|
Автор |
_zla_gad (член) |
Публикувано | 03.06.10 09:34 |
|
Имат право да ти искат всичко.
Какво ще им дадеш е друг въпрос.
| |
Тема
|
[re: _zla_gad]
|
|
Автор |
VD_PL (непознат
) |
Публикувано | 04.06.10 08:15 |
|
Правото на иск ,както и правото на принудително изпълнение по отношение на вземания за периодични плащания се погасява след изтичането на три години от момента, в който вземането е станало изискуемо
| |
Тема
|
[re: VD_PL]
|
|
Автор |
_zla_gad (член) |
Публикувано | 04.06.10 10:06 |
|
Хайде, за миг да си представим, че сме във фаза - изпълнителен процес - да видим, какви възражения за давност могат да се правят пред СИ?...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
VD_PL (непознат
) |
Публикувано | 04.06.10 10:36 |
|
имаме чл. 410 от ГПК
| |
Тема
|
[re: VD_PL]
|
|
Автор |
_zla_gad (член) |
Публикувано | 04.06.10 11:23 |
|
Забравяме го. Длъжникът е мислил, че задължението му е погасено по давност и не е възразил...и СИ му е изпратил ПДИ...тогава?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
VD_PL (непознат
) |
Публикувано | 04.06.10 12:02 |
|
Приятно ми е да си побъбрим... значи след като е пропуснал да възрази по давност , как може да се очаква, че ще се сети да възрази след ПДИ, естествено се прилага способа на принудително изпълнение такъв , какъвто е предложен от кредитора (ДСИ) или от кредитора или ЧСИ... не съм много наясно накъде вървим и какво имате предвид, може би се заблудих по питането на момичет, но в тази хипотеза, която сочите, да, според мен има такава възможност , вярно, че ще следва исково производство. малко е мястото писане и разгръщане по темата, но отговора ми е да- възражение, дори в комплект с ЧЖ чрез СИ вече зависи към РС или ОС, знаете от какво зависи.
| |
|
|
|
|