Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:01 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Право
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Медицинско след домашно насилиенови  
Автор telerika (много добричка)
Публикувано10.03.10 16:05

Случи се отново. Детето спеше. Звъннах на 112 и затворих-не можех да си представя как ще дойдат от полицията, и как докато дойдат ще оставя детето само с него. Няма да описвам с подробности, животът ми е труден и няма при кого да отида... Досега нямам никакви доказателства за насилието, освен синините, които са виждали приятелките и майка ми, а мъжът ми има доста "солидни" приятели. Мислех на другия ден да отида да си изкарам поне медицинско свидетелство, но джипито беше на работа чак следобяда, освен това четох в нета, че се признават само медицинските от Съдебна медицина. Би ли ми помогнал някой с информация:
-Може ли да отида до Бърза помощ например
-Има ли право джипито да ми издаде такова свидетелство
-Издава ли се изобщо такова свидетелство, ако отида на другия ден и съответно съм се измила...синините и отоците личат, но определено на него ще му стане ясно къде отивам ако не измия кръвта
Опитвам да обясня набързо-дори не искам да завеждам дело, все пак е баща на детето ми, но бих искала тъй като имам намерение да го напусна- да имам някакви доказателства за насилието, защото ме заплашва, че ще ми вземе правата за детето, ако след раздялата отида да работя в чужбина...

Тема Re: Медицинско след домашно насилие [re: telerika]  
Автор poшльo (несресан)
Публикувано10.03.10 16:41

0800 186 76 - Национална гореща телефонна линия. Дава възможност за безплатно юридическо консултиране за жени, преживели насилие.

Човекът е човек,когато е на път!

Тема Re: Медицинско след домашно насилиенови [re: telerika]  
Автор albinosio (син кит)
Публикувано10.03.10 17:00

Медицински свидетелства се издават не само от Съдебна медицина, срещал съм надписи и за частни лекари, потърси и действай както ти е удобно.
Но, внимавай насилникът да не разбере за тези ти действия.

Автор lapland.fairy (very elfish)
Публикувано10.03.10 18:02

Мило момиче,

ако не съм закъсняла с отговора и можеш да излезеш по това време, отивай в "Бърза помощ". Опиши им случая, но имай предвид, че те най-вероятно ще извикат полиция (защото преди бяха длъжни, мисля, че все още са) и полицията най-вероятно ще задържи мъжа ти за 24 ч. След като им разкажеш, и след като ти видят отоците - а то си личи кога са били нанесени ударите - ще те заведат при съдебен лекар.

Казвам ти го от опит, макар и отдавнашен и несвързан с домашно насилие. През далечната 1995, като се прибирах една вечер, ме срещна тогавашното страшилище на града, заедно с 10-тина негови подчинени, и ме преби, защото съм носела тениска на Кърт Кобейн. Наблизо мина една патрулка, спрях я, те ме заведоха в "Бърза помощ", там извикаха дежурния съдебен лекар (защото беше към 22 ч.), той ме огледа, написа каквото е видял, после ме заведоха в полицията, където в една клетка вече чакаше извършителят, там ме държаха кратко да обясня и това беше. Описвам ти го в подробности, за да го имаш предвид, ако не искаш да се занимаваш с полиция (не че ще е най-правилното, но за теб в момента може да е най-разумното - ти си знаеш). Иначе моя извършител го пуснаха след 24 ч., през което време вече бях подала жалба срещу него в съда, но дело така и не се състоя, защото прокурорът реши, че нямало основания за завеждане на такова, нито имало доказателство за вината на оня мърльо (те нали бяха много, не мога да докажа, че точно той ме е удрял). Тъй загубих битката

. Ама продължавам войната срещу мутрите и чалгата!!

А на твоята история пожелавам да завърши много по-щастливо, отколкото моята, напускай го това говедо (знам, че е баща на детето, ама си е говедо) и заминете някъде далеч, където няма да се сещаш за него! Успех!!!

P.S. Забравих да кажа, каквото и да решиш да направиш, обади се на телефона, който горе са ти дали - може би те ще могат да те посъветват най-адекватно. И пак успех!!!

Редактирано от lapland.fairy на 10.03.10 18:09.

Тема Re: Медицинско след домашно насилиенови [re: lapland.fairy]  
Публикувано10.03.10 19:23

Благодаря за подкрепата! Това се случи миналата седмица, така че сега съм горе-долу спокойна, ако мога да използвам този израз де. Проблемът при мен е че наистина няма къде да отида. Каквото и да направя- ще ме защитят определено време, а после той ще се опита да ме докара до психиатрия, за да ми вземе детето. За това искам просто да мога адекватно да реагирам и да си изкарам едно медицинско или какъвто и да е документ....който все пак малко да го накара да се замисли преди да предприеме каквито и да са действия. Не искам да го съдя, защото се страхувам от него, после ще е ужас...

Автор LlRA.. (мission)
Публикувано10.03.10 19:27

Действай смело, за да не бъде следващият ти бой последен!

Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано10.03.10 20:30

Съдебния лекар описва каквото "вижда", както и как е възможно да бъдат получени травмите.
В съдебната медицина, на времето поне, до обяд имаше "дежурен" лекар, а след обяд беше срещу заплащане.
За 2 - 3 дни само най-дребните наранявания могат да изчезнат.
И действай - ще става по зле. Може да е баща на детето ти, ама ако го оставиш - ще увреди и теб и детето ти.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Медицинско след домашно насилиенови [re: lapland.fairy]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано10.03.10 22:31

Като свидетел на бурния, подобен на бенгалски огън живот на бургаската мутра, нищо чудно да е вече умрял твоят насилник!

Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано10.03.10 22:33

Нещо много трябва да смути бащата на детето ти, за да престане с боя.А дали ще се случи?
Кураж и ум ти желая!

Тема Re: Медицинско след домашно насилиенови [re: bira_more]  
Публикувано10.03.10 23:11

Интересува ме освен към съдебна медицина дали мога да се обърна към някой през ноща за издаване на въпросното свидетелство, защото има и нещо друго- беше пиян и след случая заспа, но на другия ден не се отдели от мен, нито на следващия, поне за минута...след това дойдоха събота и неделя и така и не успях- контактувах единствено по скайп с една приятелка.
Нито мога като е в нетрезво състояние да оставя детето, нито пък смея да извикам полиция, защото после тъпкано ще ми го върне.
Единственото което искам е да имам някакво доказателство за побоя, за да мога след раздялата да огранича вижданията му с детето само до някоя събота и неделя, защото няма да знам къде ще го води, нито в какво състояние ще бъде, когато го взема....
Не споменах, че живеем без брак, ако това има някакво значение...Всъшност има, защото нямам нищо на свое име, което предполага , че ще трябва да почвам съвсем от нулата...за това и седя, опитвам се да си подредя нещата доколкото ми е възможно.
Не искам да водя никакви дела-предварително знам, че съм обречена. Дори въпросното свидетелство не бих използвала, ако се разберем човешки за контактите с детето.

Редактирано от telerika на 10.03.10 23:18.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.